tefil

Član
  • Broj odgovora

    340
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. BEBERON se sviđa post u temi od tefil u "Jednom carski - uvek carski?"   
    Vevericice* glavu gore i ne razmisljaj o takvim stvarima, drugo je onaj ko uopste NE SME da rodi prirodno, zasto bi iko zbog nekog ponosa rizikovao prvo svoj zivot a i detetov. Drugo je kad se neko porodi carskim a nije bas morao....
  2. tefil se sviđa post u temi od Comsi-Comsa u Obaveštenja i novosti   

    Naša proizvodnja Top-ten Carroten

    http://topten.rs/proizvodi/kat/126/kids--baby/

    Ovaj sa slončetom, faktor 50 i prošle godine i ove koristili i super je.
  3. tefil se sviđa post u temi od Smey u Težina i visina beba po mesecima   
    10 i po meseci, 8 i po kila, 75cm
  4. tefil se sviđa post u temi od Comsi-Comsa u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Posvetite se svojoj deci. Kada budu malo stariji imaćete želju da se igrate sa njima, al oni će tada imati druga interesovanja.

    Usađujte im radne navike dok su mali, posle je kasno.

    Nemojte držati kući sterilno čistu, nema potrebe za tim. Dovoljno je da se kuća normalno održava. Nek pojedu neki smokić koji im je pao na pod, ništa im neće faliti. Ja sam po tom pitanju sa prvim detetom grešila, sa drugim ne!
  5. tefil se sviđa post u temi od Schveca u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Ne upoređujte svoju decu sa drugom decom, svako dete je priča za sebe.. i ne upoređujte sebe sa drugim mamama, vi ste vašem detetu najbolja mama i najbolje znate potrebe vaše dece

    ne držite se 'pravila' da mora da sisa do tog i tog uzrasta, da mora sa skine pelene do tog i tog uzrasta, da mora sa prohoda do tad i tad, da mora da spava tad i tad, da mora da jede toliko puta u toliko sati itd... znaju deca kad im je vreme, samo ih treba pratiti...

    Deca padaju, obezbedite im prostor i ne štrecajte se previše, pašće koliko god vi pazili...


  6. Kristina86 se sviđa post u temi od tefil u Kolica za bebu   
    Po meni su ova kolica savršena i predviđena su za bebu od rođenja pa do tri godine. Lagana, lako sklopiva i nisu skupa

    http://www.chicco.rs/proizvod.asp?id=7&pro=608883400&kat2=44
  7. tefil se sviđa post u temi od paper_moon u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Deca nisu od pamuka,i treba im dati slobodu kretanja,i slobodu da istražuju svet oko sebe.Preterana higijena,da se detetu svako malo peru ruke,da mu se otkuvavaju igračke po mom mišljenju dovodi samo do kontra-efekta.Takođe konstantno prognoziranje,razbićeš glavu,slomićeš se,pašćeš,može da dovede baš do toga.Nikad to nisam koristila,ako vidim opasnost kažem u prezentu: nemoj tamo,jer možeš pasti i slično,nikako u budućnosti kao da se to već desilo.

    Takođe,upoznavajte dete sa životinjama,svim životinjama,malim i velikim kao deo sveta u kome živimo.Da voli i poštuje prirodu,da joj prilazi nježno i sa uživanjem.Moje dete se tako lepo ophodi prema svakoj životinjici,kaže epa maca,mazi,ne udara,i slično.I voli kravice,ovce,svima dozvolim da im priđe uz moje prisustvo.Ne plaši se ničega.

    Naučite ga da poštuje i drugu decu i da ono nije centar sveta.

    Isto tako budite istrajni u nekim stvarima,kao što kaže Veverica,ne pomerati već postavljene granice.Za to sam da se zna ko je roditelj a ko dete a ne da dete komanduje roditeljem svojim hirovima.Zna se kad je nečeg dosta,kad se ide kući itd.

    I nikako se n eupoređujte sa drugima,naučite slušati potrebe i razvoj svog deteta jer je sve tako individualno,al na kraju ko što reče Smey sve dođe na svoje.
  8. tefil se sviđa post u temi od *andjelcic* u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Ne tepajte previse detetu u razgovoru i ne izgovarajte pogresno reci dok se obracate detetu kao sto to radi ono (koliko to god bilo simpaticno), jer dete nece imati primer kako da nauci pravilan izgovor.
  9. tefil se sviđa post u temi od *andjelcic* u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Ne suzdrzavajte se da podviknete na dete kada to zasluzuje, jer time niste lose majke vec od dece pravite ljude. A deca najvise vole kad im se jasno postave granice do kojih mogu ici, a ne da im s stalno granice pomeraju, jer tako znaju ko su i sta su i kakve su vase prave odluke. Ne menjajte svoje principe i vaspitanje deteta zato sto se to drugima ne svidja.
  10. tefil se sviđa post u temi od vaskrsija u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    nemojte zanemariti majcinski instinkt, uvek verujte malo vise sebi nego drugima, ali ne budite ni slepe kod tudjih saveta
  11. tefil se sviđa post u temi od nanchika88 u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Moj savet bi bio da ne pomisle da nemaju mleka kad beba place nakon i u toku podoja!
    Takodje,da ne budu opterecene vagom i gramima,merenjima i uporedjivanjem dece.
    Da se ne osecaju lose jer njihovo dete nesto ne ume/ne moze/ne pojede,a neko drugo tog uzrasta to uradi. Sve dodje na svoje!

  12. tefil se sviđa post u temi od Smey u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Naucila sam da sve dodje na svoje, ako je dete zdravo i pravo. Da nema potrebe uporedjivati ga s drugom decom, da ce jednog dana sve jesti, pricace, hodace.
  13. tefil se sviđa post u temi od C*I*C*A*N*A u Rodjendanske torte nasih andjelcica   
    Evo nase torte.Ovoga puta nista spektakularno,sasvim obicna.J je htela cokoladnu i to joj je bilo bitno.Uglavnom platila sam je tri puta manje nego do sada,a dete je bilo jednako zadovoljno,ako ne i vise.


  14. tefil se sviđa post u temi od Megi. u Kolica za bebu   
    SLazem se. Savrsena!
  15. tefil se sviđa post u temi od mna mama u Kolica za bebu   
    I jaje sam dobila i to je neko bilo od 4-5 000,ne znam ni koja je marka...tako da,jeste da treba novca ali zaista ne treba preterivati!!!!
  16. tefil se sviđa post u temi od mna mama u Kolica za bebu   
    Ne mogu postaviti link....traži chicco multiway kolica!
  17. tefil se sviđa post u temi od MatroNadja u Kupaci kostimi   
    Oduvek sam zelela da nosim monokini ali nisam mislila da ce mi prvi koji kupim biti u animal printu


  18. tefil se sviđa post u temi od Kristina86 u Dečija obuća   
    Evo nase nove sandale..

  19. tefil se sviđa post u temi od broccoli u "Jednom carski - uvek carski?"   
    Za utehu Vevericici* i ostalim majkama i budućim majkama koje čitaju ovu temu, moje iskustvo je sasvim drugačije. Prvog sina sam rodila prirodnim putem, posle dugoooog porođaja gde sam od bolova već počela da haluciniram... Naravno da sam bila ispunjena i srećna u trenutku kad sam konacno ugledala svoje milo čedo, ali sam sledeće dane provela u očajanju jer od bolova od prilicno velike epizotomije, priklještenog nerva i hemoroida veličine pesnice, nisam mogla da se brinem o bebi, a bili smo u bebi friendly programu i morala sam... Gledala sam ostale ženice kako lepršaju po sobi, primaju posete, brinu o bebama, a ja sam ih molila da mi dodaju mog dečaka kako bih ga nahranila... Tako je to potrajalo i kad smo došli kući, niti sam mogla da ga kupam, ni nosim, skoro mesec dana mi je trebalo da se oporavim ...

    Drugog dečaka sam rodila carskim rezom pre 9 meseci i prošla fantastično. Doneli su mi ga da ga dojim već posle par sati, bila sam srećna, zadovoljna i odmorna... Već narednog dana mogla sam potpuno samostalno da brinem o njemu, a kod kuće je već bilo sve ok...

    Da me ne shvatite pogrešno, opšte je mišljenje, pa i moje, da je zdraviji prirodni porođaj za majčine reproduktivne organe, svaka operacija nosi rizik, kako trenutni, tako i kasnije. Dakle, bolje je za ženu da se porodi prirodnim putem ako je to moguće.

    Ali, nikako, nikako, žena nije manje majka ako se porodila carskim rezom, niti je ne daj bože dobila dete na poklon kako to neki znaju da kažu. Majčinstvo je proces odgajanja zdravog, srećnog i zadovoljnog deteta, a to svakako duže traje od bilo kog porođaja.
  20. broccoli se sviđa post u temi od tefil u "Jednom carski - uvek carski?"   
    Vevericice* glavu gore i ne razmisljaj o takvim stvarima, drugo je onaj ko uopste NE SME da rodi prirodno, zasto bi iko zbog nekog ponosa rizikovao prvo svoj zivot a i detetov. Drugo je kad se neko porodi carskim a nije bas morao....
  21. broccoli se sviđa post u temi od tefil u "Jednom carski - uvek carski?"   
    Vevericice* potpuno se slazem sa NanomS....Nemoj tako da razmisljas, sve majke su hrabre bez obzira kako su rodile i nisi ti manja majka od one koja je rodila prirodno....
  22. Kristina86 se sviđa post u temi od tefil u Modni žiri   

    Ove prve dve su mi prelepe, kod ostalih bi po nesto promenula
  23. Anonymous se sviđa post u temi od tefil u Modni žiri   
    Ova tema je fenomenalna, a sad i meni treba jedan savet.
    Uzela sam ovakvu haljinu, odgore cu obuci bolero. Sta ide od nakita uz nju?

  24. mala007 se sviđa post u temi od tefil u Visina i tezina dece (dete 1. godina)   
    17 meseci 11,650gr i 82cm
  25. Mejja se sviđa post u temi od tefil u Modni žiri   
    Hvala vam na savetima, isprobacu samo mindjuse i narukvicu, ne volim puno nakita na sebi, a inace imam skroz kratku kosu i ofarbana sam ovom farbom