anetica

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici anetica

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice anetica

  1. anetica je dodao/la post u temi Beba neće da žvaće   

    Hvala, Ivancice. Pokusala sam to vise puta i nista. Smeje se, uzima i razbacuje. Nikako da stavi u usta. A ako mu ja stavim, ispljune... Ali, hvala ti u svakom slucaju
  2. anetica je dodao/la post u temi Beba neće da žvaće   

    Moja beba ima godinu dana i nikako da pocne da zvace. Ume da pojede komadice hleba, keks, kiflicu da drzi u ruci i jede, ali povrce, voce nikako. Nece ni gnjeceno, ni komadice. Ne davi se, ali ako mu stavim u usta, odmah ispljune, a ako mu dam u ruku, baci. Ne znam kako da napravim taj prelaz. Procital sam sve sto sam nasla na netu i nista ne ide.
    Ima li neka mama neki savet?
  3. anetica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Kako bebi onda da dam psenicu? Da skuvam pravu, pa u blender? Nemam taj mlin za kafu, ni multipraktik, a ne kupuje mi se sada, kada polako prelazimo na krupniju hranu. Htela sam da izbacim instant zitarice Milupa i tako to.
  4. anetica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Kako kuvate bebama griz? Procitala sam negde da adaptirano mleko ne bi trebalo da prokljuca. Da li ga kuvate u vodi, pa posle dodate mleko?
  5. anetica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Hvala Ana*
    Da, Jacka, mi smo isto kao i vi do sada, sada ne znamo sta da radimo, mislim da cemo po Aninim tabelama
  6. anetica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Mi juce bili na kontroli sa 6 meseci i nedelju dana i doktorka kaze da bi u ovom uzrastu trebalo da imamo 3 glavna obroka(rucak meso i povrce, dorucak i vecera palenta, mlecne kase), 2 vocne uzine i mleko kada se probudi i uvece pre spavanja. Citam da ste vi mnogo kasnije uveli 5 obroka. Ima li jos neko ovakvo iskustvo sa doktorkom? Da nije sada opet nesto novo? Uh, bas sam zbunjena... A da, rekla mi je da uvedem i jogurt i vocni jogurt. Kada ste vi uvele jogurt?
  7. anetica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    To i mene muci. Do juce smo imali mleko, osim povrca oko 14 i zitarica oko 17. Nije mi jasan taj prelaz na jos dva obroka. Beba je teska oko 7 kg i pojede oko 150 grama kasice ili oko 150 ml mleka. Da li bi bilo u redu da joj uvedem samo jos jedan vocni obrok, pored ona dva koja smo imali do juce?
    Hvala na brzom odgovoru.
  8. anetica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Dugo vas citam, pa se ne osecam kao nova, ali ipak jesam Moze li neko da mi pomogne... Moja beba ima 5,5 meseci i pre mesec dana smo poceli sa cvrstom hranicom pomalo. Danas smo imali obroke: oko 8 formula, oko 11 zitarice + voce, oko 14 povrce, oko 17 voce i oko 20 zitarice. Sada shvatam da smo samo jednom pili mleko, a do juce je to bilo bar 3 puta. Ne znam da li da ga budim oko 23 da mu dam mleko ili da cekam da se sam probudi (on ponekad prespava noc, nekad se budi oko 1 ili 5, nikad se ne zna). A ako se probudi tek ujutru, da nije to ipak malo mleka za jedan dan? Isli smo po knjizi Od prvog obroka do skolske uzine, ali ovo sada mi je bas velika promena. Nije mi bas sasvim jasno, je l' postoji neka odredjena kolicina mleka koju beba treba da popije u toku dana.
    Pozdrav svim mamama.
  9. anetica je dodao/la post u temi Da li ste zadovoljni izabranim pedijatrima?   

    Moze li neko da mi preporuci dobrog pedijatra u dz Vracar?