girlsetsfire

Član
  • Broj odgovora

    45
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la girlsetsfire


  1. imam vecinu tih simptoma, a hranim se jako zdravo. dakle:

    1 .Osećate se umorno.- naravo da se osecam umorno kad jesam umorna. hormoni me jebu, trcim unaokolo po ceo dan, majka sam malog deteta.

    2. Imate probleme sa koncentracijom- da, jer slabo spavam, inace imam poremecaj sna ceo zivot . treba mi konjska doza sedativa da bih zaspala

    3. Osećate se depresivno i razdražljivo.- da, a ko se ne oseca? zivimo u srbiji? alo? svakog kad-tad uhvati zar ne?

    5. Ruke i noge su vam stalno hladne.- cesto su mi hladne ruke, ne znam mozda zbog cirkulacije

    8. Imate problem sa spavanjem i budite se umorni.- upravo, no to sam vec napomenula

    11. Imate podočnjake.- ceo zivot ih imam, ima ih i moja mama.

    12. Imate nadimanje, gasove i druge probavne smetnje.- imam, naravno, to sam pokusala da resim prodrzavajuci se apsolutno svakog saveta. verovatno je zbog zeluca velicine decije sake.

    13. Često vas muče nervoza i stres.-a koga ne muci?

    14. Osećate stalnu žeđ.- pijem dnevno 3 litre vode, cesto sam zedna i obozavam vodu.

    15. Osećate stalnu glad i žudite za slatkišima.-slatkisi su moj porok uz kafu i cigare (mada, cigare sam ostavila i presla na elektronske)

    16. Imate alergije, ekceme, suvu kožu, akne i crvenilo na koži.-alergije cesto, obicno zbog promene vremena i vazduha

    18. Skloni ste konfliktima.- da, malo sam temperamentnija.

    19. Vid vam varira tokom dana.- desava se

    20. Imate povišen ili snižen krvni pritisak.- imam pritisak kao mrtva kobila,

    radim detox dva puta mesecno, simptomi su i dalje tu, i tu su gotovo otkako znam za sebe, tako da ne znam koliko sve ovo ima veze s mozgom ;)


  2. i meni sad sve vise deluje kao dobro resenje.

    samo, vec primecujem malo sam nervoznija i nemam nikakav apetit. jednem tako bezveze, al ajd, ako je samo to izdrzacu tri meseca!

    samo da vec jednom dobijem, planiram jos dece...


  3. lakse mi je kad vidim jos necija iskustva. mislim da sam i sama kriva sto sam prekidala samoinicijativno terapiju bromokriptina, ali bilo je nepodnosljivo.

    konkretno sto se ovog cikloproginove tice plasi me taj poremecaj metabolzima, ako izgubim jos koju kilu vetar ce da me odnese ako malo jace dune, a s druge strane se plasim neke podbulosti i viska vode, a taman dolazi leto, prolece.. (znam, plitko je i glupo, ali je iskreno barem), i naravno da se plasim tih depresivnih epizoda (sto je, takodje, navedeno medju nuspojave), a ranije sam imala probleme sa depresijom i anksioznoscu i ne bih da se to stanje vrati, iskreno me to najvise plasi.

    a opet, te nuspojave, duznost je da se navedu sve moguce a ne mora ni da znaci da cu bas ja imati neku od njih.

    u svakom slucaju HVALA na odgovoru, danima nisam sva svoja od straha. sad cu barem mocu lakse da spavam!


  4. HITNO mi treba bilo kakav savet , neko iksustvo bilo lose ili dobro. trazila sam po forumu dosta dugo i nisam nasla nista na temu hormonskih tableta "cyclo-progynova". ne znam, mozda nisam dovolno dobro pogledala. no, nebitno. vec sam pisala u temi "menstruacija posle porodjaja" i nisam dobila nikakav odgovor, mozda niko nije obratio paznju na moj post ili sta vec pa sam odlucila da 'otvorim" novu temu.

    u strasnom sam strahu od tih lekova, procitala sam nuspojave i vec me hvata panika. konkretno plasim se depresije i poremecaja u metabolizmu koji su navedeni medju nuspojavama...

    ne mora da znaci da cu zakaciti bilo sta od toga, ali moje lose iskustvo sa bromokriptinom je krivo za strah koji sad osecam.

    mrzim da se ponavljam, rekoh da sam vec pisala o ovome.

    UGLAVNOM: moja cerka je samoinicijativno prestala da sisa kad je napunila osam meseci, to je bio jun mesec 2011. godine. kkrenula sam da izmuzavam mleko, medjutim ono je stalno nadolazilo, pokusavala sam na sve moguce i nemoguce nacine i nista od toga nije urodilo plodom. mleko se i dalje vracalo i vracalo. na kraju su mi grudi pocele oticati i kao da se kolicina mleka utrostrucila. obratila sam se svom ginekologu koji mi je prepisao lek BROMOKRIPTIN. pila sam ga pet dana i osetila stravicne mucnine i bila sam bukvalno diskfunkcionalna (sama sa detetom kod kuce, muz na poslu), imala sam nesvestice, umor, tremor, gubitak apetita i mucnine gore od onih u prvom tromesecju trudnoce. prestala sam da pijem lek i mleko je ponovo pocelo da nadolazi. obratila sam se lekaru koji mi je rekao da nastavim sa uzimanjem terapije. nastavila sam tamo gde sam stala, dakle kod pete tablete (a ima ih mislim oko 30). posle "popijene" kutije bromokriptina mislila sam da su moji problemi reseni MEDJUTIM mleko je opet nadoslo. pozvala sam doktora koji mi je OPET napisao recept za bromokriptin, znaci druga kutija. nakon toga, gle cuda, mleko nadolazi bez obzira na sve i on mi tu prepisuje ponovo lek. posle tri jebena meseca mucenja mleko je napokon prestalo da nadolazi, ali od menstruacije nista.

    imala sam pred kraj svakog meseca nesto kao PMS, ali nista i dalje...

    cekali smo mesecima i napokon sam otisla da mi naprave detaljnu analizu krvi i hormonsku sliku, posle toga prepisan mi je lek "cyclo-progynova" jer imam manjak zenskih hormona i to je verovatno zbog te tri kutije bromokriptina koji je sluzio za zaustavljanje laktacije.

    pijem lek vec nekoliko dana i gadno zaje* mozak, ali pijem i bromazepam uz to pa je podnosljivija cela situacija. mene zapravo nervira sto se prica sa tim lekovima ponavlja i ja cu doslovno godinu dana da ratujem sa hormonima jer se ova nova terapija koja mi je uvedena (a trajace 3 meseca, znaci) traje do juna, a proslog juna sam pocela sa onim sto zaustavlja mleko i *ebavala se sa njim do oktobra i od tada cekam da dobijem znaci to je to, kad (ako ) dobijem to ce biti tacno godinu dana od prestanka dojenja :(((

    rat ratujem, na kraju svakog rata dodje i krv, nadam se tome.

    MOLIM VAS BILO KAKAV SAVET ILI ISKUSTVO SA LEKOM. hvata me panika, ne znam sta da radim, jako sam nervozna i osecam se kao da sam u klimaxu.


  5. izgledam kao da imam 14 godina. uvek sam bila sitnija, ali posle porodjaja kao da mi je sve drugacije, grudi mi nikad nisu bile velike, sad ih vise skoro ni nemam, a o ostalim oblinama necu ni da pricam


  6. dete ima "fore" da progovori do trece godine. svako dete se razvija svojim tempom i ne treba porediti. s tim da razume znaci i da upija neke stvari. neki brze propricaju, prohodaju, dok neki to urade kasnije.

    uvek sam za opciju PITATI PEDIJATRA jer googlanje i forumi umeju da bace u paniku...


  7. Nemoj me pogresno shvatiti, nemam ja nista protiv busenja, moje su usi probusene na 4 mesta i probusen mi je i nos, samo smatram da to nije nesto sto roditelj treba da nametne detetu nego dete samo treba da pozeli ili ne pozeli, a roditelj da u skladu sa tim postupi. I mislim da je stetno dok je dete malo a usna resica nerazvijena jer su velike sanse da mu pogodis neku od tih tacaka sto moze zdravstveno da ga ugrozi. Samo to, nista drugo. I ja sam busila usi najstarijoj kcerki kada je pozelela a tada je imala oko 5 godina. I srednja je trazila ali kada sam je odvela, zlatar nas je ubedio da je jos prerano. Najmladja nije jos trazila, ali ako zatrazi, vodicu je, pa ako ne bude prerano neka busi.

    Niko te ne osudjuje, ovo i jeste forum da bismo diskutovale i razmenile misljenja o raznim stvarima. Moje misljenje je da cinis svom detetu lose ako mu busis usi, a tvoje dete je tvoje i mozes to da uradis jer nije u pitanju neko zlostavljanje i sl. I ne shvataj kao osudu to sto smo ja i jos neke clanice izrazile misljenje drugacije od tvog i argumentovale to cvrstim cinjenicama.

    POTPUNO SE SLAZEM!

    meni su probusile tetke usi kad sam imala 14 meseci. imam problem sa mindjusama svaki put kad ih u usima drzim duze od sat vremena. gnoji se i prosto mi je neprijatno.

    ne pada mi na pamet da svom detetu busim usi sve dok to ona sama ne bude pozelela.


  8. veliki sam protivnik busenja usiju. smatram da je to izbor deteta i kad (i ako) bude to dete pozelelo mindjuse onda se ode kod zlatara i probuse se usi. ne vidim cemu ranije muciti dete po mom misljenju bespotrebnim modnim detaljem... to je samo moje misljenje...


  9. najbolje pitati pedijatra ili neko strucno lice. mislim da je rast kose kod dece individualan. ja sam vidjala starije bebe od moje sa manje, kao i sa vise kose... ako ima obrve i trepavice (sto pretpostavljam da ima) ne bih rekla da se radi o anomaliji. ne znam kakva je tvoja kosa, jel raste brzo ili sporo? moja recimo mesecno jedva da se primeti, a pokusavam pustiti da bas, bas naraste.

    moja cerka ima 16 meseci i nije joj nesto puno kose naraslo, taman malo preko usiju..


  10. zaboravila sam da dodam : porodila sam se krajem oktobra 2010. godine, dojila sam dete 8 meseci dok sama nije prestala da sisa, jednostavno je odbila i mleko nije htelo da stane, a bilo ga je tokom dojenja bas puno. ja inace koja sam ravna k'o daska imala sam grudi kao lubenice. posto, dakle, mleko nije htelo da stane prepisao mi doktor bromokriptin koji mi je stvarao mucnine pa sam prestala posle 4 dana, onda se mleko vratilo pa sam opet nastavila da pijem po preporuci lekara. i ta kutija popijena i mleko se vraca, opet. zatim mi je prepisao PONOVO bromokriptin i tek tada je mleko stalo, tj vratilo se, ali ga nisam izmuzavala i jednostavno je prestalo. dakle od juna meseca ja ne dojim i sad je vec februar 2012. godina i JA NEMAM CIKLUS, ali imam pms, tj nesto slicno pms-u.. strasno sam napeta i tako to.

    moja mama je sumnjala da je to zbog mrsavosti, ali ista sam takva bila i pre trudnoce, doduse sad imam 4 kile manje nego pre trudnoce jer se vise krecem verovatno. otisla sam kod privatnika da mi uradi hormonsku sliku i rezultat je bio manjak zenskih hormona (valjda nisam lupila glupost sad) i on sprecava ciklus jelte. prepisani su mi sad ti lekovi i ja sad naravno odmah citam nuspojave i plasim se jer svasta tamo pise... uh...


  11. ja jos uvek nemam ciklus, posle hormonske slike koja je uradjena prepisan mi je cyclo-progynova i plasim se nuspojava, konkretno gojenja.. ima li neko iskustva sa lekom???


  12. kao i sva deca nesvesno da to "govori" kaze "mama, tta,baba, deda" s tim da ona neeema poojma da je to "rekla". haha jako mi je simpaticna

    ima skoro 9 meseci i nestrpljivo cekam da kaze nesto :)


  13. plazma je genijalna pogotovo zbog zubica, moja masha stalno trazi

    padalo mi je na pamet da napravim muffinse od decije cokolino ili humana kasice, samo se doda uz brasno jaja i prasak za pecivo. jednom sam joj to pravila i jela je kao luda


  14. vec nedelju dana nece da sisa, ima osam meseci i sama je odbila dojku sto je super. jedino sam imala problem da se izmuzem, jako je bolelo i mleko je nadolazilo kao nenormalno :/


  15. Zaboravih Aniti cestitati na trudnoci i svaka cast na hrabrosti i odvaznosti.Mislim da je najlakse abortirati!

    ne bih se složila da je najlakše abortirati.

    nisam imala iskustvo ali užasna je to psihička presija i jako loše utiče na čoveka.

    mislim, sve ide od osobe do osobe..tako je nekome najlakše silovati i ubiti.. ali osoba sa gramom zdravog razuma i ljudskosti ,a da nije sociopata osećaće se loše zbog abortusa.

    :)


  16. ahhh...kondom-ko da peres noge u carapama <_<

    mada bi bilo najbolje... :(

    :lol:

    HAHAHAHAHAHA

    ali tako je


  17. ležali smo tako na krevetu i doneli odluku da pravimo decu.

    pomislili smo da je to najbolji potez i najbolja investicija i svašta nešto

    plod naše ljubavi i tome slučno.

    u tom periodu sam se skidala sa teških antidepresiva jer sam bila pod strašnim stresom zbog porodične tragedije te je prvi pokušaj da zatrudnim(o) bio neuspešan.

    sećam se da sam se baš jako razočarala, ali nastavili smo da pokušavamo.

    prestala sam da brojim dane i jednostavno sam odlučila da sačekam izostanak dve menstruacije. februar 2010.- posle neke pijanke povraćala sam u nedelju, pa u ponedeljak, pa u utorak i pomilsila sam da imam neki gadan stomačni virus. s tim da sam inače mršava tada sam izgledala kao iz aušvica. i dalje sam čekala da izostane još jedna menstruacija, povraćanje se smirilo, ali su mučnime bile tu i tamo prisutne. u martu 2010. sam se osećala jako napeto , kao neki užasan pms, a grudi su mi odjednom postale veće, a inače imam jako male. kupila sam test i bio je pozitivan. tada sam zakazala pregled i doktor je potvrdio trudnoću. bila sam jako srećna.


  18. farmateks kontraceptivne pilule sa lokalnim dejstvom najveće *ranje ikad!

    pokvarile su mi sinoć celokupan užitak :(


  19. danas idem na rutinski pregled kod ginekologa.

    pitala bih ga za spiralu

    ranije sam kondome koristila, a otkako sam u stabilnoj vezi i braku znali smo i bez

    sad ne smem jer imam strah od neželjene trudnoće

    čini mi se spirala kao ok rešenje.

    tablete ne bih jer se bojim da ću se ugojiti jer se to desilo drugarici, i ne smem jer dojim.


  20. U vezi dojenja na javnom mestu...

    Da li bi starijem detetu kad je gladno dala da pojede sendvič u parku? Pretpostavljam da bi. Za bebu koja sisa dojka je samo ambalaža i kad je gladna i žedna. Ti kad si gladna sigurno nešto pojedeš pa čak i kad si na ulici... A kad dojiš bebu to čak i ne mora da se vidi. Sedneš na neku klupicu. Pokriješ se pelenom i dojiš. Beba uživa na svežem vazduhu i u obroku. Pravi piknik.

    Ja sam Alexandru dojila gde god je bilo potrebe za tim. ONa sad ima skoro 21 mesec i još uvek sisa. Dojila sam i ispred kamera i bile smo na skoro svim vestima 2009. godine kad je obeležavana Nedelja dojenja. I to mi uopšte ne smeta. I kad god sam dojila negde napolju nikad niko nije imao negativan komentar tj. ako je i neko nešto pomislio mene nije briga svako ima pravo da misli šta hoće, ali me stvarno niko nije čudno gledao. Hoću da kažem da uopšte nemam loše iskustvo po ovom pitanju.

    Kad je Marko bio mali dobijala sam mnogo loših saveta i on je jedva sisao 3 meseca.

    Zubi nisu prepreka za dojenje. Evo nama sad izbijaju petice. Da nema sike, ja ne znam kako bi se ona smirila...

    sad mi je bolje kad sam čula ovo.

    juče mi baš koleginica kaže dok smo bile na kafi da je podojim ako je gladna, nema tu ništa loše


  21. Ma ko je rekao da treba da vadiš dojku na javnom mestu da bi dojila? ;) Možeš dojiti, a da se ni ne vidi da to radiš. Ima onih grudnjaka čije se korpice otkopčavaju, a ima kupiti i majica sa takvim krojem na preklop baš za dojenje, pa ti je dojka lako dostupna bez zadizanja, skidanja... To sve košta neke male pare, ali isplati se, komocija je velika, a i sloboda kretanja. Ako si u Beogradu, prodavnica Prenatal u TC Ušće prodaje takve majice, a grudnjake imaš kupiti svuda, preporučujem u Aksi jer imaju i manje brojeve. Ukoliko nećeš da kupuješ, dovoljno je da imaš košulju na raskopčavanje i jednu tetra pelenu ili neku maramu da prebaciš preko kad se raskopčaš, pa da sakriješ sve.

    Što se tiče dojenja sve dok niknu prvi zubi... Da te pitam, zašto bi prekidala kad niknu? Ako se bojiš da te ne gricka, - evo mojoj su nikli i donje i gornje jedinice, oštri su kao žileti, ali dok sisa uopšte ih ne osetim! Zubi niču jako polako i postepeno, prvo probiju, pa dok izađu čitavi treba malo vremena. Tako se i beba navikne na njih uz sisanje i nema grickanja. Imala sam i ja taj strah, ali su me druge mame sa više iskustva razuverile, i bile su u pravu. Takođe, bebama kad niču zubi, imunitet može biti oslabljen. Mogu dobiti temperaturu povišenu, a na krvnoj slici da se polkažu i povećani leukociti. Dakle, nicanje zubića može da dovede do akutne upale, pa otud temperatura, leukociti... Upravo je u tom periodu majčino mleko važno kao pojačanje imuniteta. I još jedan razlog za dojenje uz nicanje zuba... - Nicanje zuba je bebama bolno, a dokazano je da dojenje deluje analgetski na bebu, ma šta da je zaboli. (Zbog ovog otkrića su na zapadu u redovne protokole pri manje bolnim medicinskim intervencijama na bebama, izbacili upotrebu analgetika, a uveli dojenje za vreme intervencije. Naravno, ovo ima smisla samo ako beba još uvek sisa.) :)

    mnogo korisnih informacija na jednom mestu.

    ja sam poečtnik pa nisam znala to za zube, a doktorica me je savetovala da dojim šest meseci, a ja sam imala taj strajh vezan za bol tokom sisanja zbog zubi, ali upravo sam promenila mišljenje i super mi je ideja za brus. kupiću ga danas kad budem išla do grada. genijalno!

    čula sam, ako ne i videla već negde to, pa ću danas da obiđem apoteke. kod mene u komšiluku ima jedna baš snabdevena..

    HVALA na dragocenim informacijama