meda

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana meda

  1. meda je dodao/la post u temi Da li deci dozvoljavate da koriste kompjuter?   


    Ja mojoj cerkici od 2,5 god pustim na kompu da gleda slicice i klipove sa zivotinjicama i pustim joj decije pesme ali ne i da igra igrice jer smatram da u njenom uzrastu joj takva vrsta zabave nije potrebna. Roditelj bi trebao da zna kako da zabavi i animira svoje dete. Ovako mali oni se mogu naigrati sa bilo cim. Treba da razvijaju mastu a za kompjuter ima vremena, u koje doba zivimo nema sanse da ce ostati kompjuterski nepismeni.
  2. meda je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    super je kad dete ide u jaslice jer ih tamo stavljaju redovno na nosu.to naravno neznaci da ce dete i kuci odmah ici na nosu ali nije joj strana jer kad sede svi sedi vase dete.ja sam pokusala pocetkom ovog leta kad je moja devojcica imala oko 1,5 god da joj obucem gacice par dana pa ce ona sama da ukapira sta se desava i naravno da joj ja nudim nosu.od te price nije bilo nista jer kad dete stoji ono ima rasirene noge i kad piski nista joj se ne sliva niz noge vec joj curi izmedju.tad jos nije bas ni pricala.
    pre oko mesec dana smo zbog bolesti bile kuci i nismo isli u jaslice.ona je sama od sebe pocela da trazi nosu.sad i govori pa nemoram da je nudim nego sama trazi.prvih 2-3 dana je piskila u gace par puta dnevno ali joj se onda to sliva po stvarima pa joj smeta sto je mokra.vrlo brzo je presla na nosu kad je sama to odlucila,naravno uz moju pomoc.sad joj samo stavim pelenu kad spava za svaki slucaj mada skoro uvek ostane suva.
    znaci mame (i tate) kad dete pokaze da je spremno samo mu pomozite malo,jer na silu nema nista.naravno i pripremite dosta presvlake koja se lako skida.
    srecno!
  3. meda je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Ja imam iste probleme sa mojom Emom.Hoce da sedne na nosu ali nece da piski.Kada ustane posle 2 minuta se uredno popiski u gacice.mi smo tek poceli ovaj proces pa se jos nadamo nekom napretku,mada se i meni cini da ona nije jos spremna za nosu.vidim da nema univerzalnog recepta osim upornosti i strpljenja iz ovoga sto sam procitala.nadam se da cu se uskoro javiti sa nekim korisnim iskustvom.pozdrav