Janja

Član
  • Broj odgovora

    11
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Janja


  1. Imam jedno pitanje za mamice koje su se skoro porodile u gradskoj,u poslednjih mesec dana-je li vam trebao nalaz koprokulture?Skupih sve papire,a sad mi reče drugarica da je ona i to radila-pre 8meseci-pa me zanima da li ima neko svežiju informaciju?Baš me mrzi da idem u dz po uput!

    Ni meni ga niko nije trazio.Porodila sam se 15.12.2011 :)


  2. @ JAnja

    pa mora da smo se srele ako dolazis cetvrtkom na CTG kod M. KOstic i ako cekas drugo dete :) onda si to ti :)

    A ne dolazim ja u Gradsku na CTG,nasla sam povoljniju varijantu za moje noge :)

    Jedna privatna ordinacija ga radi gratis i nema cekanja! :) Ali ja se nadam da cemo se videti u porodilistu.Tj. ako moj bebac ne pozuri jer sam vec otvorena :)


  3. A moram i ja da se umesam malko...mene je prosle godine isto porodio doktor Bojovic i bar po meni,jedan je od najboljih lekara za koje ja znam.

    Proslu trudnocu sam vodila kod njega,ovu trudnocu kod njega vodim,moju sestru je 2 puta porodio i nadam se da ce i ovaj put da me porodi,naravno,ako budem u mogucnosti da biram.

    Ne znam kako vama,ali meni kad je dosao trenutak da se porodim,nisam imala na pameti ni jednog jedinog doktora na ovoj planeti!


  4. Pa...Meni je termin 04.januar...Mada , moze biti i oko 31.12. ili za Bozic!

    a ovih dana idem po prvi put u Gradsku da se prijavim tj. da izrazim zelju da se tamo porodim. Moram vam reci drage devojke da sam se za Gradsku odlucila nakon citanja svih vasih poruka na forumu.

    Nadam se da ce sve biti ok!:)

    Aaaaaa i meni je termin 4.1. :))))) Jos da se sretnemo i to je to! :)))


  5. Sasvim logičan savet za one mame koje mogu i hoće da doje svoje bebe.Moja ćerkica nije dobijala dohranu uopšte u porodilištu jer sam imala tu sreću da imam mleka na pretek!

    Kažu da su prvi znakovi žutice pospanost i kad primetite da beba neće da klopa.Tako je moja beba prvi dan meni zadavala muke u porodilištu.Sedela sam sigurno sat ipo,dva,pokušavajući da je podojim uzaludno!Naravno,ni jedna sestra nije prišla ni da mi pomogne niti pokaže radim li šta pogrešno.No,nevažno.Babica koja me je porodila,kad sam se požalila,mi je rekla da MORAM makar dok spava,da bebi cedim mleko u usta.Jedini način (naravno sem onog užasnog sunčanja) da bebu spasem od žutice je da je NAHRANIM i da je teram da sisa na silu.Jesam se ukočila,sedela sam kao ludak po ceo dan,ali već tu noć moja beba je bila "kao nova" :) Ne kažu džabe da je majčino mleko lek za sve :) Nadam se da će ovaj savet nekome pomoći :)


  6. Drage mame, imam ćerkicu od godinu dana i u januaru očekujemo i batu.Sa ćerkicom sam bila u BF programu u KBC Zvezdara i imam samo reči hvale za taj program,tako da ću i ovaj put,nadam se,ako bude sve ok,opet uzeti bf.Sjajna stvar kad sa svojom bebicom možeš da provedeš svaki minut i sigurna sam da upravo u tom periodu najbolje upoznaš svoju bebu,kao i ona vas.Ćerkica je rodjena 3 nedelje ranije i imala je sve predispozicije (bar tako kazu babice) da dobije žuticu.Kako bi koja ušla u sobu sledilo je pitanje "A vi još nemate žuticu?!"Jezivo!Onda je došla babica koja mi je bila i na porođaju i objasnila mi na koji najbolji način da zaštitim bebicu od žutice,a i poštedim sebe jos 5 dana ležanja u porodilištu.