DijanaNS

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la DijanaNS


  1. I ja raymisljam o SERACELLU i citala sam ugovor ali imam jedno pitanje... preko sajta sam ih kontaktirala i kazu da se maticne celije mogu cuvati u dve kese, ali to NE PISE u ugovoru! A oni imaju obavezu da urade samo ono što je u ugovoru....

    Ima li neko informacije u vezi sa tim?

    Ja sam baš dugo pričala sa njima. Ćelije se čuvaju u dve kese ako je uzorak veći od 50 mililitara (ako se ne varam) i to važi za svakog tjs nema nikakve doplate ili slično. Meni su oni najozbiljniji.


  2. Radim u osiguranju i dok nismo dobili novo osiguranje dece koje je vezano za deponovanje maticnih celija priznajem nisam imala mnogo informacija o tome.

    Međutim, zbog posla,a kasnije i iz ličnog interesovanja saznala sam mnoge pojedinosti. I zakljucak je, ko god moze, pa bilo i kreditom, posto postoji i ta mogucnost kod deponovanja kod Cryo-Save banke za deponovanje celija treba da to uradi. U mojoj osiguravajucoj kuci postoji mogucnost i popusta uz polisu za dete i na polisu i na cenu deponovanja celija.

    Planiram licno iskoristiti tu mogucnost, uz danasnji tempo zivota, bolesti i sve nesrecne okolnosti u kojima zivimo mi i deca, cena mi je ostala u drugom planu. Iz Novog Sada sam pa znam da kod nas u porodilistu moze da se uradi vadjenje celija iz pupcanika za ostale gradove u Srbiji nisam sigurna

    Moja kuma je potpisala sa Seracelom. Kaže da su najodgovorniji i najprofesionalniji. Mislim da je dogovorila i neko plaćanje na rate, bez provizije ili bilo čega. Ona mi je rekla da je Cryo Sava-u zabranjen rad u Kragujevcu jer su nešto radili iligalno. Ova zemlja je čudo! Jel zna neko nešto više o tome?


  3. kao sto sam pisala u temi GDE IH CUVATI.. informisana sam veoma jer razmisljam o tome.. postavicu i ovde pitanje DA LI SE CUVANJEM U SERACELL-u CELIJE CUVAJU SAMO NA JEDNOM MESTU, TJ MOGUCE JE SAMO JEDNOM IH ISKORISTITI.. u cryo save je moguce dva puta jer se cuvaju u belgiji i holandiji..

    Ja sam baš to pitala u Seracellu i rekli su mi da je moguće čuvati i kod njih u dve kese ali samo ako bude dovoljna količina krvi. Mnogo više poverenja mi uliva to što se radi o biomedicinskom centru i što je u pitanju Nemačka. Što kaže moj brat: zna se šta znači nemačka preciznost i sigurnost! :rolleyes:

    Ljubičica :) voli ovo