Flojdica

Član
  • Broj odgovora

    7
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Flojdica

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice Flojdica

  1. Flojdica je dodao/la post u temi Polazak u vrtic & stize nam i beba   

    i meni se cini da bi septembar bio bolja opcija, kako ste rekle, da se navikne na bebu i da se svi zajedno izmazimo sto se imuniteta tice, odavno radimo na tome, tada je problem bio sto je on zbog sile prilika totalno neplanirano krenuo u vrtic bez ikakve pripreme a i tada je imao godinu i po dana:(

    samo me plasi da li ce se brzo navici na bebu, ipak je meni termin druga polovina jula a vrtic od septembra, to je nepunih mesec i po dana, tj. da ne dozivi polazak u vrtic kao neko odvajanje zato sto je sad beba tu zato mozda naginjem ka varijanti da krene pre nego sto beba stigne. ma nisam pametna
  2. Flojdica je dodao/la post u temi Polazak u vrtic & stize nam i beba   

    Kamilice, ne primaju pre zvanicnog konkursa, pitala sam. To mi je prvo i palo na pamet, da ga sad damo uvrtic i onda bi se svakako navikao dok ne stigne beba ali rekli su mi da mora da prodje konkurs pa najranije bi mogao da krene od 1. jula. Ili ako se uprazni mesto ali naravno praznih mesta nema ja bih najvise volela da krene sad na prolece, to bi bilo najbolje.

    ili da cekamo taj septembar, ne znam ....
  3. Flojdica je dodao/la post u temi second hand za decu   

    rekla bih srpska posla ne znam zasto nasi ljudi toliko pate od kompleksa, svi kukaju kako nemaju pare ali zato decu oblace u firmiranu garderobu ili im je ïspod casti" da uzmu polovnu garderobu od nekoga i sl. nikad to necu razumeti. na zapadu je second hand sasvim normalna stvar, pa krenimo sa higijenskog stanovista, sve sto se opere u masini sa dobrim praskom i ispegla (a peglanje nije samo zbog estetike zar ne?!) je cisto i spremno za nosenje. kao sto je neko napisao, pa zar mislite da nova stvar bude cistija? dok prodje iz magacina u magacin, na carini ko zna koliko prljavih ruku je ispipa i sl.

    btw, je l moze tacna adresa te radnjice na Paliluli i da li neko zna jos neke radnje sa polovnim decijim stvarima u Beogradu?
  4. Flojdica je dodao/la post u temi Polazak u vrtic & stize nam i beba   

    Gledala sam po forumu ali nisam nasla bas da je neko pisao konkretno na ovu temu

    Teo je vec jednom isao u vrtic, morali smo da ga damo jer nije imao ko da ga cuva ali se to neslavno zavrsilo zbog zdravlja i ispisali smo ga jer smo uspeli opet da nadjemo zenicu za cuvanje. Ali sto se tice adaptacije onda, super je proslo, malo je ujutru kenjkao ali zato posle nije hteo kuci da ide ))

    Mislim da bi privikavanje na sam vrtic ok proslo, mene najvise brine taj momenat sa bebom i njegovim osecajem jer ce otpirlike u isto vreme krenuti u vrtic prosot ne znam kada je najbolje da ga damo u vrtic, da li bas u julu kad je meni i termin ili od septembra pa da se malo navikne na bebu ili ne znam da li moze i kasnije, znam da vise nema cuvanja mesta u vrticima, ili dete ide ili ne ide i cao, jako su poostrili po tom pitanju?


  5. Flojdica je dodao/la tema Jaslice, vrtić   

    Polazak u vrtic & stize nam i beba
    Unapred se izvinjavam ako sam promasila mesto za ovu temu, ako jesam molim neka je administratori premeste

    Ovih dana planiram da odnesem zahtev za upis u vrtic za mog zapca Tea koji ima dve i po godine a ja bih trebala da se porodim (ako ne bude ranijih iznenadjenja) u drugoj polovini jula i Teo ce dobiti seku. Trenutno ga cuva jedna zenica koju on obozava.

    E sad, moja dilema je oko toga kada on da krene u vrtic?! kad sam otisla da se raspitam u vrtic, rekli su mi da se standardno krece od 1. septembra ali da moze i od 1. jula (na neku raniju opciju i ne racunam jer bi to znacilo da se neko mesto u vec formiranim grupama oslobodi a svi znamo da je to naucna fantastika). Znam da ce njemu dolazak bebe u kucu biti dovoljan stres koliko god mi njega pripremali na to i trudili se da se on sto manje oseti ugrozenim ali opet .... plus i polazak u vrtic je stres za njih. i ja sad ne znam kako tj. kada to da izvedem, plasim se da on polazak u na pr. julu ne dozivi kao "stigla je beba i sad ja moram napolje"

    Da li neko ima slicna iskustva i kako ste se organizovali? ja bih najradije ostavila ovu zenicu sto ga cuva jos neko vreme sa nama ali finansije kazu drugacije
    • odgovora
    • pregleda
  6. Flojdica je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

    Hvala Sandra, ubacila sam i njih na spisak pa cu sutra da zovem
  7. Flojdica je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

    Drage mame, trebaju mi bilo kakve informacije ... naime, zena koja nam je poslednjih 6 meseci cuvala bebca nam je danas otkazala, necu da ulazim u to koliko sam besna sto je to uradila po principu danas za sutra i dovela nas u bas nezgodan polozaj ali sta je tu je, sad moramo da se bacimo na hitno pronalazenje vrtica za malenog (ima godinu i po dana).

    mi smo iz Mirijeva i trazicemo vrtic Zvezdari/Karaburmi, to bi nam bilo zgodno da bi mogli da ga odvezemo pre posla .... molim za bilo kakave informacije o vrticima, da li znate kakva je njihova popunjenost, vasa iskustva.... ja sam napravila spisak vrtica koji bi nam odgovarali po lokaciji i odmah ujutru se bacam na telefoniranje i svaki info je vise nego dobrodosao