moneypenny

Član
  • Broj odgovora

    19
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Oddie se sviđa post u temi od moneypenny u Kućni ljubimci u trudnoći   
    Još 1 glas ZA PSA, u stanu.

    Imam ženkicu mešanku staru 6 godina, i kada sam se pre 3 godine trebala poroditi bilo je negodovanja sa strane na temu "pas u stanu i novorođenče". Bilo je i predloga da je "izbacim", "poklonim nekome"... i slično. Užas jedan!

    Ipak, moja kuca je vakcinisana, redovno je šišamo na svaka 2 meseca, šetamo je isključivo vezanu, tako da nema prilike da cunja po đubretu i njuška oko kontejnera, peru joj se šape nakon svake šetnje... Usisavam dosta često, i stvarno mislim da dete ima mnogo koristi od druženja sa kucom. Kao i u nečijem postu gore moje psetance je bilo prilično nezainteresovano za bebu tokom prvih meseci, nismo dozvoljavali ulazak u dečiju sobu, par meseci pre prvog porođaja smo uveli blago odvikavanje od penjanja po nameštaju...

    Pre skoro 2 meseca smo dobili još jednu ćerkicu, i sada je moj suprug blažen među 4 ženska bića
  2. MamaNataša se sviđa post u temi od moneypenny u Ćilibarske ogrlice za zubiće   
    Kod nas su jako nekvalitetne - ljudi koji se bave prodajom tvrde da je kod njihovog proizvoda reč o nekoj vrsti ćilibara... a bojim se da je sintetički. U suštini dete taj period mora proći, kod nekoga je manje bolno kod nekoga više i traje danima. U inostranstvu sam čula da su prave ćilibarne ogrlice zaista jako ublažavale bolove, ali kod nas nema tih "pravih". Negde u apotekama ćete naći "sintetički" ćilibar - što je najobičnija imitacija, a negde vam neće priznati da je sintetički već će tvrditi da je posebna vrsta. U svakom slučaju kod nas nema pravog ćilibara.

    Jedino ako neka vaša baka ima pravu ćilibarnu ogrlicu probajte sa njom - sigurno je kvalitetnija od ove koja se namenski prodaje kako neko reče da bi se roditeljima izvukao novac.

    Pravi ćilibar je SMOLA, nije kamen iako se ubraja u drago kamenje, pa je mekan tj kada probate noktom da ga zagrebete ostaće brazda na njemu, i kažu poznavaoci da je gorak na ukus - trebalo bi da ga liznete da biste proverili... Kada ga snažno protrljate pamučnom ili vunenom tkaninom trebalo bi da ispusti miris koji podseća na borovinu, a prilikom trljanja pravi ćilibar se naelektriše. Ako ćilibar protrljate alkoholom a on počne da bledi, znajte da je u pitanju kopija.

    Ćilibar kao lek
    Vekovima se smatralo da ćilibar nosi u sebi lekovita svojstva, baš zbog osobine da privlači i sakuplja elektricitet. Prema antičkom verovanju, ćilibarska ogrlica branila je telo od bolesti, štitila grlo, otklanjala nervozu i pružala pozitivnu energiju. U Rusiji se i danas novorođenčetu stavlja ćilibarska ogrlica da ga nikada ne bi bolelo grlo. Soli ćilibarske kiseline nalaze se u repi i grožđu, a ova kiselina služi i kao biostimulator nervnog sistema, jačanja aktivnosti bubrega i poboljšanja protoka krvi kod starijih osoba. Pomaže i da se telo oslobodi otrova, pročiste creva i umanji nagomilan stres.