mamans

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici mamans

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija novi sad

Aktivnosti člana/članice mamans

  1. mamans je dodao/la post u temi Febrilne konvulzije iliti u narodu poznato kao fras   


    Draga Ana,
    iskreno se nadam da necete nikada biti u mojoj situaciji, jedino utesno je da ja sada imam devojcicu od 8 godina koja je imala dva frasa i koja je sada jedna preslatka i prepametna devojcica, nadam se da ce i malena biti takva :-)))

    Jos uvek sam jako uplasena, merim joj temperaturu stalno, nocu placem i stalno mi je ona slika pred ocima, samo kad bi to nestalo mislim da bi sve bilo bolje ali izgleda da ce trebati vremena
  2. mamans je dodao/la post u temi Febrilne konvulzije iliti u narodu poznato kao fras   

    u apoteci Centar i u Iris farmu (Rumenacka ulica )ima diazepama
  3. mamans je dodao/la post u temi Febrilne konvulzije iliti u narodu poznato kao fras   

    Drage moje,
    mama sam dve devojčice i nažalost imala sam iskustva sa obe što se tiče frasova.
    U našoj porodici svi su ih imali i ja sam negde bila kao spremna ,bar sam tako mislila dok se nije dogodilo...
    Starija devojčica je prvi fras imala sa 18 meseci pri temperaturi 38 a drugi put sa 3 godine sa temperaturom 38,2.Oba puta kada smo otišli u bolnicu pustili su nas kad su čuli da je genetski.
    Mladja devojčica 12 meseci imala je fras pre 4 dana :-(((( još uvek sam u šoku iako mi je to treći put da gledam.
    Ovaj put dete je imalo temperaturu 37,7 dala sam joj brufen (eferalgan je slab lek i čepići i sirup ) i ona je samo nakon pet minuta ukočila okice i ja sam imala osecaj da ne dise. S obzirom na moje iskustvo u kući sam imala Diazepam i odmah sam joj dala umivala je mlakom vodom i pozvala hitnu (vama to sad deluje prilicno stalozeno ali verujte da nije uopste bilo tako ). Hitna je dosla za 5 minuta i ona je vec bila dobro samo je bila bezvoljna i onako opustena (kazu od diazepama).Odvezli su nas u bolnicu i tamo opet temperatura ali sad 39,5 ...uzas,ostajemo u bolnici...
    Tu noc mom detetu vade krv i pokusavaju da joj stave braumilu u slucaju novog napada da imaju otvoren venski put,detetu 9 puta pucaju vene na rukama i nogama i odustaju do daljnjeg, nakon 3 sata opet probaju i iz treceg pokusaja pronalaze venu i daju joj inekciju Forkasa i Paracetamol sirup (9ml). Tu noc ona spava lepo bez temperature a ja na stolici pored nje ocajna sa stalnim pitanjem u glavi :Zar obe,zar i ona ??.
    U sobi pored nase bukvalno šuga iz koje doktori izlaze bez pranja ruku, pored nas bronhitis, upale pluca...vidim da mi je dete dobro ali veoma umorno od silnog cimanja i bockanja, gladna je, ne mogu da je okupam, nista da uradim...odlucujem da me puste na sopstvenu odgovornost i tako i bilo.
    Odmah sam otisla privatno kod lekara koji me je smirio recima da je to skroz benigno iako je prizor jeziv i da ce sve biti u redu...daje nam Pancef dva dana i Brufen (5ml) po potrebi,sutra vadimo krv i nadam se da ce biti dobro.
    Drage mame Diazepam kosta 150 dinara a moze vam spasiti dete, kupite ga i stavite u frizider za ne daj Boze...
    Deca koja su sklona frasovima vec na temperaturi od 38 treba da dobiju Diazepam on stiti mozak a Eferalgan je za niske temperature.
    Svaki put je uzrok bio grlo i to blago crveno jedva primetno.
    pozzzz
    P.S:Hitna pomoc nije imala Diazepam kod sebe i rekli su mi da je sreca da sam ga imala i da sam joj dala ????!!!!!