PRINCESS

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici PRINCESS

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice PRINCESS

  1. PRINCESS je dodao/la post u temi Krmelj kod bebe   

    I ja sam imala iskustvo sa zapusenim suznim kanalom do 8 meseca moje cerke. Citala sam vase komentare i iskreno puko mi film, pa kao resila idem ja da doktori otpuse taj kanal. Sto da mi se dete jos muci!?!?
    Ali slucajno naletim na jednu prijateljicu koja me je uputila u ordinaciju Vid (Zemun) kod Dr. Sretena. I ajde nevoljno odemo sa bebom, misleci da ce nam doktor sve isto ispricati kao svi ostali lekari...kako treba masirati kanal, kako treba cekati, usput cistiti...a dete se muci. Krmelje kolko hoces, trepavice zalepljene, okce uvek malo zatvoreno u odnosu na ono "dobro"oko...znate vec.
    Ali doktor konacno porazgovara samnom, objasni mi sta treba da radim. Pokaze mi kako da pritiskam kanal kako bi ja sama "pukla" tu membranicu. Dao nam je i terapiju od nedelju dana.
    Ljudi, dali verujete....vec sledeci dan ja pritisnem kanal i pojavi se malo krvi, opet u toku dana i eto opet malo krvi. Stiskala sam ja taj kanal i nedelju dana kasnije dok je trajala i terapija ali krvi nije bilo....a krmeljcice sve manje.
    Nakon nedelju dana dete vise nema zapusen kanal....okice su zdrave i konacno sirom otvorene.
    Neznam dali smem da dam telefon i adresu ordinacije, pa ako nekome treba neka me kontaktira. Ja sam prezadovoljna.
    Pozdrav svim mamama.
  2. PRINCESS je dodao/la post u temi Nega kože u trudnoći   

    Moje iskustvo:
    Tokom cele trudnoce mazala sam Strijet kremu, tada nisam imala niti jednu striju. Mada, posto sam se ugoila 20 kg, kako sam se porodila i kako su kilogrami poceli da opadaju pojavile su se i strije. Izgledalo je grozno...dobro ne bas grozno, ali nisam bila sretna.
    Ali nastavila sam da mazem kremu, i dalje Strijet, i sad se povlace. Vise nisu crvene i nemam ih bas puno. Tako da samo se vi mazite. Nece skoditi.
    Inace imam jedan savet za laksi poradjaj. Nije nega tela, vec "gospodjice" kako ju je narekla jedna mama Sestra Bojana iz doma zdravlja Novi Beograd koja nam je drzala vezbe za trudnice savetovala nas je da medjicu nase "gospodjice" par puta na dan mazemo uljem, bademovim. Ja sam to radila od 7 meseca sve do porodjaja. Mislim da mi je pomoglo, mada i beba mi je bila mala (2850gr) pa nisam ni popucala, a nemam ni epiziotomiju.
    Sretno trudnice.
  3. PRINCESS je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Ja bi svim buducim mamama preporucila epidural. Ne razumem zasto kod nas mora da postoji polemika oko toga dali da se uzme epidural ili ne. Cak su i doktori sa podelenim misljenjem. U svetu se epidural koristi sasvim normalno.
    Ja sam se porodila u N. Frontu, pre toga sam odradila par analiza kako bi dobila papiric da mi je epiduralna anelgezija dozvoljena. Jedino sto mi je jako krivo i zalim sto se nisam pobunila je sto sam epidural dobila maltene sat vremena pre porodjaja. Drzali su me u sobici za klistriranje jedno sat vremena, mozda i vise, pa onda su me stavili na ctg u sledecoj sobici i zaboravili da sam tu. Kad sam legla na boks odmah sam dobila epidural. Kad je babica pogledala koliko sam otvorena cak je odreagovala u fazonu zasto se toliko cekalo samnom. Ali ipak...cini mi se da se fizicki bol pri poradjaju brz zaboravi...ono sto sledi kasnije je teze...dojenje, navikavanje sa bebom, postporodjajni period zna da bude jako komplikovan.