AnnaDandolo

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana AnnaDandolo

  1. AnnaDandolo je dodao/la post u temi Sve što treba da znate pre nego što krenete na put   

    Ja sam pre trudnoce bila vrlo aktivan putnik, sto poslovno, sto privatno. To je bilo uglavnom u tempu jedanput nedeljno na par dana u inostranstvo kolima ili avionom.

    naravno trudnoca je mnogo promenila, ali ne i ubila moj zivotni ritam.
    Saveti lekara su vrlo jednostavni. Ako se vi sami osecate dobro, onda se tako i ponasajte. U svakom slucaju put avionom se vise preporucuje nego dugo klackanje u kolima. ja sam tokom trudnoce u prvom trimestru bila na skijanju od BGDa do Austrije i planinski vazduh mi je jako prijao, u drguom trimestru sam bila na proputovanju po Italiji, do Venecije i jun na hrvatskom primorju i to definitivno jeste najlepsi period za putovanja, a u 32-oj nedelji sam bila avionom do Ljubljane i kolima nazad.

    Pravila avio kompanija u Evropi, Americi i Srbiji se drasticno razlikuju. NPr u Srbiji vas pre ulaska u avion pitaju koja ste nedelja i ako j odgovr do 27-me niko vas vise ne dira (naravno da zemaljske stjuardese ne mogu da procene na osnovu velicine stomaka koja ste zaista nedelja). U drugom slucaju traze misljenje lekara i to ne vaseg vec i aerodromskog pa ako se odlucite da letite spremite za dosta peripetija.

    Uprkos tome americke aviokompanije dopustaju da letite do dve nedelje pred termin porodjaja, pa sam ja pitala mog lekara u cemu je sustina.

    U stvari, veci problem je organizacija vaseg porodjaja u avionu (ako se ne do bog desi) nego sto postoji relno veliki problem. Naravno kao i uvek u zivotu u jednom od 10000 slucaja desi se problem sa placentom koji izaziva prevremen porodjaj ali niko nije dokazao da je direktno povezan sa avionom.

    Prevoz automobilom koliko god je neudoban moze biti i bolja varijanta, samo ako ste dovoljno strpljivi i nigde vam se ne zuri i na svakih sat vremena voznje napravite pauzu od 15 minuta. Cebence u prirodi i sladoled poboljsavaju dozivljaj i tako sam ja bezzbolno putovala u devetom mesecu trudnoce od Ljubljane do Beograda kolima. (na granici takodje mozete da zamolite da idete preko reda, jer niko nije zeljan da odgovara za vas porodjaj, pa ce vas sa vecim ili manjim osmehom rado brzo propustiti).

    Takodje zelim da napomenem da sam u devetom preplivavala Adu i sve je bilo u apsolutnom redu. Cak sta vise moja kicma mi je uvek zahvaljivala kada se nadjem u vodi...

    Rodila sam zdravu lep devojcicu i to na dan termina...

    Pa je moj savet ako ste ranije bili aktivni ne ubijajte sve svoje navike vec ih samo prilagodite vasem novom stanju