paulina

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici paulina

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Skopje,Makedonija

Aktivnosti člana/članice paulina

  1. paulina je dodao/la post u temi Govor, 2.godina   

    Ja cu napisati par reci na ovu temu.Moj sin ce ove nedelje (23.02) napuniti 2.5 godini i ima zastoj u govoru.Znaci nema osnovnih onomatopeja ma-ma,ta-ta i sl.Voleo je da gleda TV,cuvaju ga baka i deda kod kuce,ne voli bas mnogu drugu decu t.j nikad se ne bi svajdao sa drugom decom oko neke igracke ili sl.
    Od 01.02.2012 smo poceli (na moju inicijativu,a veliko protivljenje mog supruga i babe i dede),da ga nosimo po lekarima,ne bi li saznali uzrok.Pa smo prvo bili kod privatnog logopeda,pa kod nevrologa,pa na Detskoj klinici,kod jedne Dr. koja je kao strucna za autizam,pa u Centar za mentalno zdravlje,pa kod privatnog defektologa,uradili milion ispitivanja,jos toliko nas cekaju (medju kojima i EEG glave),ali postoi jedna interesantna stvar.Niti jedan od ovih strucnih ljudi se nije poklopio u dijagnozi.Dok jedan tvrdi da se radi o par autisticnih elemenata,drugi tvrde da se radi od razmazenom detetu,kojem je sve ponudjeno,pa ide linijom manjeg otpora (ovo mene podseca na vic sa Crnogorcem),dok treci su nam zabranili totalno gledanje TV i hitan upis u vrtic.
    Ja,kao majka sam duboko potresena.Pocela sam da sumljam u sve,mislim samo na lose stvari i ne znam kako da se ponasam u celoj ovoj situaciji.
    Ukoliko neko ima ovakvo iskustvo,molim Vas da mi pomognete.
    Izvinite ukoliko ima gresaka u ovo sto sam napisala,jer nisam iz Srbije.Hvala.
  2. paulina je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Eto i mene...Mama dvoje decaka...Jednog Andreja od 7 godina i malog Bojana od 6 meseci...Inace sam iz Makedonije,a Bebac kao web portal mi je pruzio mnogo informacija u vezi moje nove bebe...Jer kad rodite nakon 7 godina,onda imate osecaj kao da ste rodili po prvi put,jer ste sve zaboravili... Poljubac za sve...