opa cupa

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici opa cupa

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice opa cupa

  1. opa cupa je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    kontrola je za par meseci.

  2. opa cupa je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    Na ultrazvuku je utvrdjeno da ima stitnu zlezdu ( nisam znala da moze da se desi da stitna zlezda ne postoji,ima i takvih primera),da je normalne velicine i da nema nikakvi promena.Kontrola je na tri meseca,tako da moze da se utvrdi na vreme ako nesto nije ok.
    Imamo dobrog doktora,jedan od najboljih u zemlji ali i u inostranstvu.Mi mu verujemu.

  3. opa cupa je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    Meni ne treba neko strucno misljenje o tome kao sto je na tom CYBERMED forumu ne go iskustva drugih roditelja cija deca imaju ovu dijagnozu.Kako oni gledaju na sve to...
  4. opa cupa je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    ne razumem, sta treba da uradim?

  5. opa cupa je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    Beba se rodila sa tim.Prilikom vadjenja krvi iz pete ustanovili su povecanu vrednost tsh.Isli smo na institut za decu i omladinu u Novom Sadu i tamo je uradjen kontrolni trh test da bi se potvrdila dijagnoza.Posle toga nije bilo sumnje,dobila je terapiju tivorala 1/4.
    Kada se na vreme otkrije nema nikakvih problema,ali ako se beba ima hipotireozu i ako se to ne otkrije na vreme beba vec sa 4-5 meseci pokazuje prve simptome bolesti.Kako bolest napreduje dete postaje mentalno zaostalo.
    Ako se terapija uzima redovno svaki dan dete je potpuno normalno i nena nikakvih problema.Kako raste tako se doza tivorala poveca.
    Inace to se u stvari dodaje hormon koji mozak ne proizvodi (hipofiza) i stitna zlezda zbog toga ne radi kako treba.
    Kontrole su redovne,svaki put se vadi krv iz vene,radi se T3,T4 i TSH i to se prati.
    Doktor kaze da dete od tog tivorala moze biti samo pametnije zato sto on drzi T3 na gornjoj granici a on je zaduzen za "pamet".
    Ako imas pitanja slobodno me pitaj,ja sam ovo pokrenula ako ima neko cije dete uzima terapiju duze vreme pa da pitam za njihova iskustva i da li moze da se desi da dete u nekom narednom periodu moze i bez terapije da funkcionise.Pozdrav.
  6. opa cupa je dodao/la tema Zdravlje   

    Hipotireoza subklinika
    Ako neko ima bebicu sa ovom dijagnozom neka se pridruzi da razmenjujemo iskustva.Nasa bebica uzima tivoral 1/4 od svog cetvrtog meseca.Moramo na redovne kontrole,ona je ok,lepo napreduje,ali ne znam da li ce morati stalno da uzima terapiju ili ce mozda moci i bez nje.Kakva su vasa iskustva?
    • odgovora
    • pregleda