sandra 011

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici sandra 011

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice sandra 011

  1. sandra 011 je dodao/la post u temi Kandida u stolici   



    Koprokultura, ali naglasis da urade i na glivice.

    Posto valjda automatski ide samo na bakterije,nisam sigurna, nas je lekar uvek podsecao da to naglasimo u laboratoriji.

    Najbolje da pitas da li rade brojanje kolonija gljivice, jer ako dobijes rezultat: ima kandide u stolici, to bas i nije pokazatelj kolicine( da li je 50 ili 150 kolonija).

    Mada su meni objasnili u gradskom zavodu, da skoro niko ne broji kolonije, jer vide na preparatu da li ih ima vise od dozvoljenih ( 20-25).

    Ako je taj slucaj, onda napisu pozitivan nalaz na kandidu. Mada nisam bas sigurna za ovo.
  2. sandra 011 je dodao/la post u temi bcg vakcina   

    Da podelim moje iskustvo sa bcg vakcinom, sa mladjim detetom.

    Posle 6 meseci od vakcinacije, ispod pazuha je pocela da raste grudvica, polako, malo raste pa stane i tako je to trajalo nekih mesec dana.

    Lekar nas je umirio da je to jedna od nuspojava vakcine,da se moze javiti upravo u tom periodu nakon vakcinacije i da su moguca 2 problema:

    ili nastane kao mali gnojni cir na rucici, na mestu uboda ili u pazuhu.
    Obicno cir na rucici lakse i brze pukne,nego onaj u pazusnoj jami.U oba slucaja se napravi mali gnojni cep koji sam provali, sadrzaj izadje i to otprilike bude to.
    Roditelji previjaju,sterilisu i to samo zaraste.

    Medjutim, kod nas kuglica nikako da pukne. A beba sve nervoznija. Na predlog lekara smo cekali da to samo provali, da ne seckamo kod hirurga, pa kad je kuglica narasla i posle skoro mesec dana(od kada sam primetila) nije nista izaslo, na svoju ruku i odgovornost sam odvela dete kod hirurga koji nas je, cim je video o cemu je rec, odmah pitao sto smo toliko cekali,moglo je da se bas zakomplikuje.

    Sta reci? Ko zna sta bi bilo da smo jos cekali.

    Na netu i po forumima sam trazila neku informaciju o svemu tome ali osim sturih podataka da problem postoji, nisam nista nasla.

    Sledecih 2 nedelje smo isli 3 puta da mu ciste to,posto je bilo dosta tog sadrzaja. Tako da nismo lose prosli ako ne racunam stres da gledam nervozno dete a cekam da se problem sam resi i stres seckanja i ciscenja u hirurskoj ambulanti

    Posle svega, moj savet oko bsg-a je da pratite, i ako posle nekog vremena samo ne provali, obavezno se konsultujte sa hirurgom, makar samo pogledao dete i vratio vas kuci.