Anchica

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Anchica

  1. Anchica je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Mene jedino sto je spaslo kad je nadoslo mleko jeste savet da odem pod tus i pustim da se vruca voda sliva sa ramena na grudi...i tako satima...
  2. Anchica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   



    U pravu si ,hvala ti, to bi moglo biti to. Rodjena sa 3560gr, kad podelim sa 6 i sa brojem podoja ispadne 60gr. Ona maksimalno popije 50-60gr.
    Mene je u stvari njena doktorka naplasila pricom kako je ona na donjoj granici napredovanja po kilazi, konstantno je insistirala da je dohranjujem, da sigurno nemam dovoljno mleka i sl...., a moje dete nece nista sem da siki i sasvim je zadovoljna posle dojenja. Ipak je dr bila uporna da joj uvedem i dohranu. Umalo slusajuci nju da izgubim mleko, jer je malena pocela da pije samo formulu i da joj to bude dovoljno, da sisu posle ne zeli, a meni grudi oticu od mleka. Kad sam shvatila da ona kolicinski malo jede, bilo to dohrana ili moje mleko ( izmlazala sam se i davala joj na flasicu da vidim koliko ce popiti), izbacila sam bilo kakvu vestacku prehranu. Ona pije 50-60ml mleka i nista vise od toga, a ja izvucem izmlazanjem 120ml. Znaci imam dovoljno.

    Dusa me boli pri pomisli da sam mogla da izgubim mleko. Dva meseca se nerviram jer mi je doktorka ulila strah i nervozu da ne napreduje dovoljno....
  3. Anchica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Moze li mi neko reci koliko beba od 2.5-3 meseca treba da posisa ili popije adaptiranog mleka u ml?
    moja beba slabo napreduje poslednja 2 meseca. Prvi mesec je dobila 1 kg, a posle toga oko 400-500gr mesecno. Merimo se u savetovalistu na nedelju dana bas zbog toga, prosle nedelje je dobila samo 100gr, proscno dobije oko 130-150gr. Inace, probala sam i da joj uvedem adaptirano ( doktorka je mislila da je gladna pa je rekla da probamo vise vrsta vestackog mleka), ali dete nece da jede!!!
    Bilo da je moje mleko ili adaptirano ona popije 50 ml uvrh glave i to je to. Sita, raspolozena, nasmejana. Vise ne merim koliko pije, ne nudim joj mlecnu formulu, dajem joj da sisa na 2 h, nekad nece da jede posle 2h, vec tek posle 3h.
    Uvece posle kupanja popije 50 ml i odspava po 5-6 sati i ne mozes je probuditi u medjuvremenu da sisa!
    Mnogo se nerviram i ne znam sta da radim... Da li je neko imao ovakav problem?