Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2107
Ostavite komentar
pozdrav svimaaa :-)
zanima me dali u ovoj nedelji moze da se vidi pol?
(13.nedelja):-)
ja sam 13. nedelja, imam 29 godina i uopste se vise ne osecam "trudno", osim stomaka koji je vec pomalo primetan... u prvoj trudnoci sam radila silu nekih testova, a u ovoj drugoj do sad sam bila samo na jednom ultra zvuku i radila krvnu sliku i nista vise, sledeci ultra zvuk 22.05.
Sad sam vec 32. i nisam radila dabl, radili smo tripl nesto kasnije.
Da li ste radili Dabl test u drugoj trudnoci?
Osjecam se isto tako..13 -ta nedelja i uopce nemam osjecaj da sam trudna.. Bila sam UZ prije 2sed a sljedeci je zakazan za 25-ti jul.. Ne mogu da docekam da odem!!
Sramota da Dip vec dva mjeseca nema reagenasa
nema ni za torch a ni za double test ja isla juce i nista nisam mogla uraditi
Amela, ako si zaposlena čuvaj račune ako ćeš privatno raditi te testove i na kraju godine donesi svom računovođi, nek ti obračuna da ti država refundira. Puno sreće želim.
Pozdrav. Iduce sedmice cu u 13.sedmicu ako Bog da. Zanima me kako to da u BiH, na kosevskom brdu-dipu nema Turch testova. Uradila sam sve nalaze osim tog turch testa. Ono, mogu ja i privatno, ali brate, skupi 500KM dati ( 250evra).
Postoji mogucnost refundiranja novca.
u eurofarmu 220km (citomegalovurus, herpes, rubeola, taksoplazmoza)
Cao svima ja sam ovde nova,ja sam u 13 nedelji juce sam radila ekspertni UZ i vadila krv za dabl test danas dobijam rezultate,inace treba da se porodim 28 oktobra i ovo mi je prva trudnoca. Imam i ja grceve malo u stomaku ali to nije nista strasno siri se materica i beba sebi pravi mesto. Zelim vam svima lepu i laku trudnocu i porodjaj... 😊
Ja sam isto u 13 nedelji trudnoce i doktorica mi je preporucila da uzimam Femibion -stillzeit ,znaci do kraja trudnoce,tu su vitamini i jos plus jedna kapsula sa Omega3 ,Da li neko od Vas isto uzima te vitamine?
Cao drage mame,meni je ovo prva trudnoca imam 26 god.juce sam bila na eksp.pregledu i sve je u redu sa bebcom,isla da vadim krv i dobila sam rezultate i prijateljica koja je takodje trudna a farmaceut je i zna da cita rezultate kaze da je sve u redu tako da jedva cekam od ponedeljka da idem kod ginekologa da mi to samo potvrdi..Inace mi je rekao da popijem do kraja folnu i da onda predjem na mamavit,12 nedelja i 6 dana nam je danas veliki pozzz za sve.
juce sam usla u 13.nedelju,danas mi je radjen ultrazvuk i dabl test za par dana ocekujem rezultate i nadam se da ce biti sve dobro. zanima me da li je normalno to sto je moja beba dugacka 56mm a po ovome sto pise trebala bi da bude veca u ovoj nedelji...
beba ti je taman onolika kolika bi i trebala da bude :) ja racunam da je ovo sto pise ustvari moguca velicina bebe do kraja 13. nedelje
Moja je 50mm na uz a isto bi trebalo da je veća. Objasnje dr je da mi se ne podudaraju dan začeća i poslednja menstruacija i da nemam razloga za brigu, llako njima da to kažu :)
Drage moje buduce mame,
Ja sam malo specifican slicaj. Posto sam uvek imala neredovne menstruacije, nisam ni znala da sam trudna do pre 2 dana... Bila sam ubedjena da je to ono koje klasicno kasnjenje, ali me je nesto teralo da proverim. U nedelju uradila babyrapid test, koji je bio pozitivan. Ponedeljak ujitru odmah beta-hcg takodje pozitivan. Danas vaginalni ultrazvuk. Beba odlicno, velika 2,5cm, srce kuca :) Termin prvi oktobar :) imam srece sto mi je tetka zdravstveni radnik pa me je odmah pregledala. Uradila sam kompletnu krvnu sliku i tsh, svi rezultati odlicni. Sutra ili prekosutra idem na double test. Imam blage bolove u donjem delu stomaka sto me je uplasilo dok nisam procitala vase porukice :) inace imam 24god :) mi smo srecni, danas cemo da saopstimo lepe vesti porodicama :) ako moze samo neko da mi ukratko objasni sta je double test i kako izgleda :) inace, prva beba :*
Dabl test se sastoji iz UZ pregleda gdje se mjeri nabor na vratu i gleda se da li beba ima nosne losti. Idealno je NABOR 1.0 i da se ne vide kosti. Zatim vadis krv i cekas statisticki nalaz. Ako bude rizican, bices upucena na amniocintezu. Ali ima dosta zena kojima je dabl los i na kraju sve bude ok. To je samo stistika. Ako nemas potrebe-nemoj ga raditi, manje ces se nervirati. Pozz
Samo nisam napomenula da vozim bicikl, i dete svaki dan koje ima 6 godina, nosim ga u vrtic ili gde god da krenem nece da vozi svoj bicikl pa ga ja onda nosam ...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Čestitamo roditeljima i upućujemo jedno veliko bravo za ekipu Hitne pomoći! »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
BBC je otišao u samoproglašenu "prestonicu blizanaca" u Nigeriji da istraži zbog čega je toliko blizanačkih trudnoća u malom ruralnom gradu Igbo-Ora »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta žene vide u takozvanom tata telu kod muškaraca »
Predstavljamo potencijalne rizike i kako da zaštitie svoju decu kada je u pitanju Roblox onlajn platforma za igre »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »