Venera

Član
  • Broj odgovora

    1050
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Venera

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Aktivnosti člana/članice Venera

  1. Venera je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Moguce je, ja sam imala jako rano osecaj mucnine a i izrazeno culo mirisa, ipak sacekaj jos dva tri dana i uradi test.  Na uz kod doktora se tek moze oko 6-7 ned. lepo plod videti, svejedno moras cekati. 
  2. Venera je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

    A meni je bas zao sto zene sa vecom decom ne pisu, malo da znamo sta nas ocekuje:)
     
  3. Venera je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Sve cestitke tebi i bebi! Deluje da si super prosla, sto i jeste najvaznije. Uzivaj sad u ovom vremenu, to ce tako da proleti:)
  4. Venera je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Sad sam se setila mene pred prvi porodjaj, nasla se sa tri prijateljice i ja im to isto kazem tj.pitam hocu li prepoznati kad krene, a one se gledaju i pocrkase od smeha, jos je jedna i rekla ma ne neces znati.. 
    Prepoznaces sigurno, malo pricekaj dok krenu  redovnije kontrakcije pa u porodiliste, e sad kako ce ti ici otvaranje to je druga prica. Kotisti sad vreme za vezbe disanja to ce ti pomoci, ako imas dobru izdrzljivost ako treniras neki sport sigurno ces lakse izdrzati:)
     
  5. Venera je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hana, daleko od toga da gladujes, ti i treba cesce da jedes mozda malo vise svezeg povrca i voca, hleba sa semenkama znas i sama verovatno, jer dok kazes da imas taj pad secera ili napad gladi to nije dobro, zato mozda malo cesce a manje. Imas ti jos tri meseca, plus vrucine koje slede.. moji su oboje u avgustu rodjeni, jos mala i probila termin 8 dana..Imaces malog lava:) Hoces opet na carski? 
    JecaS94 ti si vec pri kraju, jos malo i bebac je tu:)
     
  6. Venera je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hana a mozes i morsku so uzeti u kombinaciji sa cajevcem, praviti kupku jer so deluje dobro na nokte.. Znaci jos jedan decak:) lepo, pazi na hranu ako ti je vec pritisak povisen.
  7. Venera je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I ja cu pohvaliti kokosovo ulje, i za kosu i za kozu, mozda da probas uljane kupke za tusiranje da koristis, meni je to super delovalo.      
  8. Venera je dodao/la post u temi Mastitis   

    Uh Kam, nisam imala na srecu mastitis i nemam neki savet osim da se javis dr. sto vec i jesi, nadam se da ti je bolje. Jedino sto znam to mi je babica savetovala caj od zalfije ko zeli da smanji ili prekine nadolazenje mleka, i mogu potvrditi da mi je oba puta delovalo.
  9. Venera je dodao/la post u temi Dete mokri u snu   

    Ja mislim da je to samo pitanje vremena i da je ona trenutno u tom prelaznom periodu jer preko dana sve funkcionise i ona nema problema, super ste uradile.
  10. Venera je dodao/la post u temi Dete mokri u snu   

    Mislim da je vaznije da ona dobro spava i bude spremna za dan i aktivnosti koje je ocekuju a ne da se presvlacite. Imamo druga koji je isto kasno ostavio pelene, majka je pokusavala pa ih vracala,cak su je i vaspitacice zbog toga kritikovale, kod njega je bio drugi problem tj. da krene na wc da piski a  ne u pelenu, i doslo samo od sebe. Dr. nam je ista i nije pravila oko toga neki problem.
  11. Venera je dodao/la post u temi Dete mokri u snu   

    Nemam iskustva, a posto je devojcica vec velika ja bih joj vratila pelene uz njen pristanak  ono da se dogovorite zasto i zbog cega,  i to one sto su kao gacice a preko mozda i normane gacice obuci, jer dok se ona stidi to povecava i napetost, pa mozda nesto i klikne posle toga, plus bi nasla neku knjigu na tu temu cisto da vidi da se to i drugima desava, pa polako. A preko dana ide normalno?
  12. Venera je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Nije da nije bilo teskih momenata, najvise mi je bilo naporno od 6m dok nije napunila godinu dana, ali verujem da je kod svakog deteta drugacije. Sad je trenutno vec duze vremena sve onako mirno, spava lepo, igraju se zajedno, mogu reci da sam se odmorila i dosla sebi:) Volela bih da su razlike malo manje u godinama medju decom ali mislim da bi mi to bilo tesko izgurati.. ovako cemo polako, mala jos siki , pa dok sve preglede uradim..
    A ti si jos mlada, imas vise vremena, ako i malo pomisljas na trece  uvek se ta zelja vraca, barem meni.
  13. Venera je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Ako  mislimo na istu, porodila se 2018 , mozes pogledati u spisku cekalica u to vreme..
  14. Venera je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cestitam vam trudnice! Lepe vesti za pocetak godine.. ja ako i krenem u jos jednu avanturu bice mozda u drugoj polovini ove godine:)
  15. Venera je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Ja sam razumela da ti tek odredjuju terapiju posle, koliki ti je sad tsh?  Ja sam se pripremala za vto, bio mi kratki postupak predlozen, trazili su mi tsh da bude uravnotezen oko 1,5 tj. izmedju 1-2, i trebalo je dugo vremena da bude tako, e onda kad sam s time dosla dali su mi Gesdine jer navodno ima dobro delovanje na kvalitet, sto je i kod pcos problem. E sad ja sam te godine stvarno promenila dosta ishranu i neke navike, krenula sa svim tim vitaminima, i pred sami proces deslila se prirodna trudnoca a imam samo jedan jajovod. 
    Moje misljenje da ipak pre nego pocnes sve jos jednom pregledas, kreni sa vitaminima i onda znas da si sve sto je do tebe uradila.