Komentari za tekst "Zašto trudnicama na bolovanju kasni novčana naknada?"

Komentara
149
Ostavite komentar
Ja ću sad u 9i mesec. Trudničko otvoreno od aprila. Ništa od države nisam primila, a sigurno im je sve na vreme dostavljeno. Tako da ove priče da je do poslodavca isključivo, nije tačno. Meni je, srećom, isplaćivana plata koja će, kad legne uplata od države, biti vraćena poslodavcu.
Porodila se u Junu a od Januara na trudničkom, ni jednu uplatu još nisam dobila, porodiljsko uredno krenulo 🤦‍♀️Država je haos, nikada ovako nije bilo 2013,2014, 2017 ni dana nije kasnilo trudničko, svakog 25 u mesecu sam imala uplate.
Takodje, samo sto meni nije uplacivano tako da sam od maja bez ijedne uplate, uzas
Da li se zna gde mogu videti kada ce mi leci trudnicko? Kasnilo mi za maj mesec sto sam dobila tek u ovom mesecu
U maju sam se porodila jos uvek nisam primila sve, firma mi je ostala duzna za mart mesec, i zbog ovog zakona i po 4meseca sam bila bez i jednog primanja, uplate mi za jedan mesec pa tek za dva meseca mi puste dve uplate i opet naredna dva tri meseca ne primim nista. Kad sam se porodila uplatili su mi januar i februar, porodiljsko sam pocela da primam a jos nisam isplacena za celo trudnicko. Niko me razmislja o tome sta pre porodjaja treba sve da se kupi za dete da se spremi, da i ta trudnica treba od neceg da zivi, ovim ste samo poslodavcu ucinili uslugu, kada god sam otisla kod direktorke finansija samo bi me otkacila, svaki put sam dobila odgovor "kad uplatim doprinose" a doprinose naravno ne placaju redovno jer to im je sve drzava omoguclla a hoce da poveva natalitet, u ovim uslovima tesko da xe da uspe u tome
Ja sam na trudnickom bolovanju od maja 2019 i dinara primila nisam,rfzo se gadja sa knjigovodjom a ja ispastam. Onda pokupim papire,platim sama drugog knjigovodju van firme i evo cekam vec... pitaj Boga koliko. A znaju svi kako je super u trudnoci bez dinara,pa kad krene porodiljsko od pisljivih 9000 ...ma sve je super.
Drage moje, ako mi je porodiljsko otvoreno 21.maja kad da ocekujem prvu uplatu?
Kad se pododis. Nazalost. Ja evo ulazim u 8.mesec jos od rfzo nista nisam primila.
Da li je neko imao iskustvo sa time da je ginekolog mejlom poslao podatke komisiji(jer je zbog vanrednog stanja takva praksa bila), a da nije stigao odgovor evo vec tri meseca. Doktor mi je davao redovno doznake svakog meseca koje sam ja nosila u firmu i oni uredno predavali. Pre nekoliko dana su knjigovodju moje firme kontaktirali iz RFZO i rekli da je documentacija nepotpuna, tj.nema ocene komisije. Moj ginekolog je ponovo poslao mejl komisiji, koja je inace kriva sto nije poslala odgovor . U domu zdravlja su mi rekli da nisam jedina trudnica za koju nije stigao odgovor od komisije.
Draga Daco, meni se to isto dogodilo pa me doktorka ipak poslala fizički na Komisiju (sa uputom i obrazloženjem). Tamo su iskopali da su negde u hodu "zagubili" moje podatke ali su sve rešili u roku od 5 minuta - dali su mi ocenu za produžetak bolovanja bez reči.
Jesam. Isto sam redovno išla kod svog ginekologa po doznake i odnosila ih svom poslodavcu.
Još uvek nisam primila nijednu uplatu za ceo mesec pa ne znam ni da li mi je trudničko ispravno obračunato.
U rfzo mi kaži da čekaju ocenu komisije (takođe nisam išla na komisiju jer su mi u domu zdravlja rekli da zbog vanrednog stanja ginekolog šalje pravnoj službi), ginekolog je poslao, ali ocene još nema.
Od komisije zavisi kada će mi leći prva uplata...
22 maja sam otvorila porodiljsko. Isla u opstinu raspitala se sta mi sve treba. Sada čekam od poslovaca resenje, pa da predam sve. Nadam se da ce brzo ici sve to, i da nece biti kao trudnično.
Ja sam otisla u rfzo i pital... Rekli su mi da su doznake dostavljene 5maja, uradjene 13 maja i čekam 13 jun za uplatu.
To je za fer i mart.
Zatim su me zvali iz firme sldece doznake predace do kraja maja za april. A za maj krajem juna. Bice isplaceno ako je verovati do avgusta.
Kao i sve ostale otvorila 27.jan.trudnično.
Iskreno, nisam verovala kada su mi pričali da uplate kasne. Bruka i sramota...
Sramota, a traže da se poveća natalitet.
Beba ima 4 meseca a ja nijednu uplatu trudničkog...porodiljsko mi redovno leže
I meni je trudničko kasnilo a za porodiljsko su mi rekli da neće uplaćivati dok ne legne poslednja trudnička uplata. Tako je i bilo. Nakon 3 meseca čekanja sve zaostale uplate su stigle.
Dobro je što ti porodiljsko redovno leže, što ne moraš da čekaš i to.
Ja otvaram porodiljsko krajem Maja i nijedan dinar mi nije legao za trudnicko i cula sam da ukoliko otvori se porodiljsko trudnicko drzava odlaze jer je mnogo da placa i jedno i drugo...e sad nzm koliko je to tacno...
Moja firma salje obracun fondu cim im dostavim doznake. Ali fond kasni konstantno... I to ne samo 31 dan kao sto je po zakonu... Treba da primim platu za februar, za koju je obracun poslat pocetkom marta, sada je pocetak maja... Sto znaci da fond kasni celih mesec dana od kada je bio rok. A ne smem ni da zamislim kako je tamo gde poslodavac nije azuran.
Dal neko zna dal su krenule ispalete? ja sam od januara na bolavanju a od isplate nista.
Fond isplacuje 45 dan od kad se preda zahtev za refundaciju. I isplacuju tacno na vreme.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Boja i izgled bebine stolice može biti dobar indikator zdravlja vaše bebe... »
Na šta treba da obratite pažnju pre nego što bebi ponudite lubenicu »
Ovo su najčešći uzroci u vezi sa pelenskim osipom kod beba »
Sve je više dokaza da upotreba marihuane tokom trudnoće može imati trajne posledice na decu »