Komentari za tekst "Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim kutijama?"

Komentara
7
Ostavite komentar
Svaka cast. Sadrzaj njihovog besplatnog paketa smo muz i ja u nasoj lepoj Srbiji platili oko 20.000 din - samo za te osnovne potrebstine za prvu pomoc kada beba stigne, a u tim paketima u Finskoj se cak dobija i mnogo vise, sramota, ali ovo je ipak zemlja Srbija...
Bilo bi lepo da se to uvede i kod nas.Pomoc od 5000 mesecno za drugo dete, dve godine je smesna,koliko mi trenutno primamo, pogotovo ako beba pije vestacko mleko....- do godinu dana.A pelene, kasice, sokici,prateca oprema, garderobica koju brzo prerastu, kolica,sedista za bebe,...Racunicu ne smem ni stavljati na papir.No bez obzira na sve ja sam se odlucila za drugo dete i to u 39 -oj godini i presrecna sam.Od dece veceg bogatstva nema, a za sve cemo se vec nekako snaci!!
E srecne drzave, a ne ko od nas
Donacija, kao donacija svka cast. Medjutim, to da se smanjila smrtnost dece zbog spavanja u kutijama je cista ludost. Pa, pobogu, nije se smanjila smrtnost samo kod njih, nego u celom svetu. Medicina je napredovala drasticno. Da podjem od jednog banalnog primera, a to je da nije postojao ultra zvuk, a sada ga ima u 4D varijanti, pa skoro da znamo na koga nam deca lice kada su jos u stomaku, a da ne pricam o analizama koje se rade tokom trudnoce itd. Ja moju decu nikada ne bih drzala u kartonskoj kutiji. Ako je toliko dobro, zasto se ne primeni i ovde, u Svajcarskoj, jer i ovo je bogata zemlja, ili u Austriji , koja bi sve dala za decu (prvo dete sam tamo rodila). Sve u svemu, cisto zaludjivanje.
Bas zanimljiv clanak. A super je to sto su izbacili iz paketa jednokratne pelene, i flasice. Mlade mame cesto ne znaju sta je stvarno potrebno za bebe, i kupuju slatke al nepotrebne stvari. Tek kad beba stigne onda shvatimo sta nam fali a sta je visak.
Svaka cast, to je drzava !
Zato je Finska tamo gdje jeste. U Crnoj Gori takodje dobijete paket koji je puno losiji od ovog u Finskoj i nisam sigurna da ga svi dobiju sem oni koji su za to culi od prijatelja i rodbine a neki cak dobiju i po nekoliko :(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »