Komentari za tekst "U GAK Narodni Front 46 pozitivnih na korona virus, 75 osoba udaljeno sa posla"

Komentara
13
Ostavite komentar
Da li neko ima informaciju kakvo je sada stanje u Frontu i Visegradskoj? Niko nista javno ne prica ostaje nam da se ovde informisemo. Pisite zene i drz' te se!
Meni se sestra porodila pre nedelju dana u Narodnog fronta, sad je u strahu da li je bila u kontaktu sa nekim zarazenim lekarom, po meni na zalost opravdani strah, dok je lezala pre porodjaja u drugoj sobi je bila trudnica koja nije prijavila da je pre dolaska u bolnicu bila u kontaktu sa zarazenim sve dok nije dobila temperatutu pa su je hitno prebacili u karantin sto je i vise nego neodgovorno, meni je termin za porodjaj bio danas 04.04, otisla sam u Narodnog fronta na ctg i receno mi je da ako nemam bolove i normalno osecam bebu da idem kuci i da cekam da mi bolovi krenu, i rekli su mi da primaju samo zene koje ce se poroditi kroz 30 min bukvalno.
Da li neko zna da li primaju trudnice u zemunska bolnicu? Gde idu zene koje su vodile trudnocu u Zemunskoj bolnici?
Svi idu u Visegradsku. Ili Medigrup, Belmedic ko ima viska parica.
I mene su juce vratili iz fronta rekavsi da ne radi do daljnjeg, trebala sam da radim ctg, ja sam 5 dana presla termin i ako mi.porodjaj krene u svakom trenutku ja ne znam gde da idem, nista mi nije jasno, da li trebamo da se povijamo od bolova ispred bolnica i da nam porodjaj krene da bi nas neko primio?
Nama je na izlazu iz kola receno juce ujutro da ne primaju do ponedeljka i da idemo u visegradsku....U visegradskoj trudnice iz fronta nece da prime vracali su me kuci ili u fom.zdravlja koji ne obavlja pregled koji je meni bio potreban...U svakom slucaju da ne duzim juce je bila citava gungula oko naseg primanja..Suprug se informisao u ministarstvu zdravlja gde su mu rekli da nemaju informacije da ne znaju sta se dogadja ali da ce mu se javiti..I zaista su ga pozvali i rekli mu da moraju da prime sve koji dolaze a ako im nije nesto jasno da pozovu svog direktora na lokal...Licno sam dosla u sukob sa dr.ne znajuci koje koja je odbijala da nas primi i po recenom iz ministarstva...Na kraju smo bili prinudjeni da licno zovemo direktora na sta je on naravno opet inervenisao uz negodovanje dr.opet..Dozivela sam to da slusam doticnu kako komentarise da ce se zaraziti svi jer ja odbijam da odem.Kako sam bezobraznica nismo ni zvali ministarstvo nego odmah direktora itd....jako ruzno sedetis us hodniku i slusati sve to...Posle par sati me primise na samom pregledu mi je rekla da legnem i okrenem glavu u stranu kao da sam gubava samo zato sto sam nedelju dana pŕ toga bila u frontu na pregledu..Na kraju cele price pored sveg odbijanjada me prime ostala sam u bolnici prijem naravno,4 prsta otvorena na pola puta do porodjaja.....Hvala Bogu sve je proteklo kako treba.I sad ko ce da odgovara za to moje..i ponizenje drugih zena sto se tice jucerasnjeg dana?Trudnica je dosla posle mene sa terminom kao mojim jedva hodajuci od bolova nisu hteli da je prime vracali su je kuci.Licno sam joj dala br dr.kcs Visegradska tj.tacnije njegove sekretarice da je zove...na kraju ostavljena je i porodjena hitno....Nije tacno da nisu juce zatvotili front nama tako nije receno a sad sto moraju da se opravdaju to ke druga stvar..Ministarstvo nije upoznato sa tim od ranog jutra bilo do naseg poziva.Licno mogu da potvrdim i ko je dr.pr koja je odbijala da nas primi a pritom govorila kako sam bezobraznica ne znajuci da je slusam..Bruka i sramota..Ko ce biti kaznjen???
Strasno, bruka i sramota! Nadam se da ste dobro i da ce sve biti kako treba. Pozdrav.
Totalni haos! Bitno da su zatvorili porodilista verovatno zato sto "trudnice ne oboljevaju" i ostale budalastine kojih smo se naslusali. Uce se na greskama. Jadni mi koji moramo u bolnice i jadni ti lekari, ostali nek sede kuci i smisljaju teorije zavere.
Pametnjakovici su zatvorili tri porodilista u visemilionskom gradu i normalno da je sada nastao haos u ova dva! Jos su doveli i zarazenu trudnicu u najvece porodilste, bilo je za ocekivati da neko pokupi virus. Nadam se samo da ce neko u najskorije vreme da da uputstvo trudnicama gde treba da odu na porodjaj da ih ne bi setali i otezavali ovaj ionako stresan period!
A sta je sa porodiljama? Pored tolikog broja zarazenih sta je sa porodiljama/trudnicama koje su bile u kontaktu sa tim medicinskim osobljem?
Da li je moguce da najvise zarazenih ima u porodilistu? Treba da se porodim uskoro i uopste se ne osecam sigurno.
Da li se zna kakvo je stanje u Visegradskoj sada?
Hvala puno na odgovoru, sve nam znaci da znamo. Puno pozz i nadam se da cete izaci uskoro sa bebom kuci.
Ja sam se porodila juce 03.04. u Visegradskoj, a inace sam trebala u Front. Ujutru sam dobila bolove i odem u Front kazu zatvoreni su ne primaju i poslali me u Visegradsku. Cekala sam 40min samo da me prime a bolovi sve jaci i cesci. Problem je naravno taj da nisu hteli da me prime jer sam prethodne nedelje bila u Frontu na ctg-u. I onda sam se tu uvijala od bolova na hodniku i zvala nekog direktora sefa sta li je, da urgira i da me prime jer cu se poroditi na hodniku. I eto 40min sve to traje na kraju me primaju pregled u ambulanti otvorena 8 9 i hitno sam prebacena gore u salu gde sam se porodila za 20minuta, ali zaista toliko. Osoblje u porodilistu je bilo bas ljubazno i maksimalno profesionalno, masku sam nosila sve vreme od ulaska tamo do prebacivanja u sobu nakon porodjaja. Hvala Bogu sve je proslo kako treba oboje smo dobro. Uhvatio me vikend i policijski cas i ne znamo jos kada ce nas pustiti kuci. Generalno su malo u haosu zbog svega, ali trude se eto da sve protokole ispostuju. Nemam informaciju da je ovde neko zarazen. Mnogo je porodjaja na dnevnom nivou i znam samo da su pretrpani poslom. Na odelenju za porodilje je haos isto po jedna sestra u smeni, pedijatrijske dolaze redovnije i brinu o bebama, to mi je drago. Eto moje iskustvo za ova dva dana.
Srecno svim trudnicama i porodiljama, da budete zive i zdrave i vase bebice i da sve ovo brzo prodje, bez posledica.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »