Komentari za tekst "Trudničko i porodiljsko bolovanje za vreme vanrednog stanja"

Komentara
43
Ostavite komentar
Iskreno, nista mi nije jasno...znaci zenama kojim se porodiljsko bolovanje zavrsava treba da se javi poslodavcu, koji ce naravno doneti odliku ili da radi od kuce (sto je jako avanturisticki, s obzirom da jedva stignem i da se istusiram i da jedem) ili da radi u smenama (apsurd, zbog malog deteta, policijskog casa, a pritom ne verujem da cu imati posebnu dozvolu za rad jer ne radim na poslu od velike vaznosti) ...ostaje mi onda samo da uzmem bolovanje ili godisnji, cime se uglavnom i sluze sami poslodavci( naravno i to je na moju stetu). Klasika dete nema ko da cuva, vrtici ne rade, bake cuvamo..Ne znam zato su sva bolovanja moguca produzena, a samo porodiljsko bolovanje ne???U svoj ovoj frci moramo da razmisljamo jos i sta cemo i kako cemo sa detetom...umesto da se cuvamo,(bezobzira sto deca nisu rizicna grupa, ipak roditelji te dece treba da ostanu zdravi a i zivi valjda jer u suprotonom ostaju sami, izlazemo se mogucem riziku od zaraze jer i mladi roditelji mozda imamo hipertenziju i dijabetes).
Sada..moram da pocnem da razmisljam i kako cu na posao jer ne radi javni prevoz, a zivim van Beograda, a kapiram da poslodavac nece dolaziti po mene.
Pozdrav porodiljama, trudnicama, i nama manje bitnim, ne znam koji status sada uzivamo...
Ako ne uzmem doznake iz doma zdravlja i ne predam u firmu kako ce mi za taj mesec biti refundirano trudnicko bolovanje? Jos uvek mi nije isplacen januar, a nemam gde da se informisem jer RFZO ne radi. U firmi su mi rekli da nista ne znaju i da cekam....
Posto sam imala zakazano za 25 ti zvali su me 24 tog da dodjem ranije,a posto sam rekla da mi treba samo doznake za firmu rekla je sestra da moze da dodje i neko drugi,a da mi je komisija koja treba da bude 9 tog aprila produzena,tako da pozovite sestru vaseg ginekologa i isto ce vam reci,nisam ni ulazila u hodniku se ceka sestra izadje ispred cekaonice i pita sta treba vec je bio spreman papir i dali su nam...nadam se da sam vam pomogla bar malo ce
Meni je knjigodja rekla da njoj ne trebaju doznake da se produzava trudnicko bez doznaka, kada sam zvala dz rekli su da ne dolazim ja da posaljem nekoga i suprug je uzeo, sto se tice komisije 10.04 imam zakazano receno mi je da ce doktorka elektronski da posalje u socijalno. UZ kontrolni onaj na mesec dana ne rade samo ukoliko je neko hitno stanje, ja za desetak dana cu biti 7 mesec ali od uz nista do daljnjeg. A sto se isplate tice ja sam dobila za januar nekih 14 dana koliko sam imala to je isplaceno oko 10og marta ali februara nema.
Ako biste samo mogli da pojasnite - pri isteku porodiljskog odsustva, odnosno odsustva radi nege deteta, da li treba ici negde i podneti neki zahtev za produzenje do kraja vanrednog stanja ili to vazi bez ikakve papirologije?
Automatski se produzava bez papirologije za vreme vanrednog stanja
Koliko sam shvatila tekst, to vazi samo za posebnu negu deteta, ne za klasicno porodiljsko.
Sta se desava u slucaju da je porodiljsko bolovanje vec bilo produzeno I da taj produzetak istice za vreme vanrednog stanja? Da li se opet produzava?
Da li to znači da će mi se automatski produžiti porodiljsko pošto mi ističe za par dana? I da li ovo važi i za preduzetnice?
vidis da pise da se porodiljsko ne produzava na zalost
Predpostavljam da u ovoj trenutno situaciji mogu da zaboravim da ce mi biti uplaceno 100 hiljada za prvo dete.
Mislim da će ti biti uplaćeno. U Sekretarijatu ima službenika koji rade ( iako ne primaju stranke ) tako da će sigurno obraditi zahtev. Poruka će ti stići da je to odobreno. Rok je 45 dana. A možeš i da pokušaš da ih dobiješ na neki od telefona.
Da li se zna kada ce biti ispalcena naknada za trudnicko bolovanje za februar?
Ako ne bude kasnilo trebalo bi početkom aprila :)
Zdravo! Ja isto nisam dobila uplatu za mesec Februar a na sajtu je receno da ce biti 23.03. Da li je kozda nekome uplaceno?
Zvala sam rfzo i rekli su da ce trudnicko za februar biti najkasnije do 9.aprila.
Onda se produzava porodiljsko bolovanje onim mama kojima je isteklo 15.marta i kasnije automataki? Meni ostice 24.aprila.
Dobila sam informaciju iz Sekretarijata za soc zastitu da produzetak porodiljskog vazi samo za mame koje su vec na produzetku (za posebnu negu deteta), a da mamama kojima porodiljsko istice nemaju pravo na produzeno, vec se obracaju poslodavcu i/ili vracaju na posao. Molim da proverite gore napisanu informaciju, jer je u suprotnosti sa ovim
Gore piše upravo to što ste napisali...
Majke koje su bolovanje već produžile - imaju još 3 meseca, a majke kojima deca imaju 10, 11 meseci se obraćaju poslodavcu. Koji će ih verovatno trčeći vratiti na radno mesto, naročito u privatnom sektoru.
Sve je sasvim jasno i logično u zemlji Srbiji!

Pritom sam ja u istom tom Sekretarijatu bila juče i Zahtev predala u kutiju. I ne znam zašto onda Vama kažu da ne može, a ostavili uredno prostor za dokumenta i brojeve telefona da proverimo pod kojim je brojem zaveden predmet.
Probaj da dobijes te brojeve, ja nisam.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Treba Ii da opisujemo roditeljsku sreću kada shvate da uvođenje čcrste hrane bebcu pada baš u kasno proleće I tokom celog leta? »
Savršena namernica za uvođenje nemlečne ishrane , njegovo veličanstvo PIRINAČ »
Objavljen nov izveštaj o broju obolelih u Srbiji »
Evo nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete se bez problema rešiti strija... »