Komentari za tekst "Tri posla radim na porodiljskom bolovanju jer mi je država smanjila platu!"

Komentara
10
Ostavite komentar
Same ste birale. Od vas 100 je 97 išlo na bolovanje kad ugleda dve linije samo zato što ste trudne. Gde to ima, u kojoj državi? Zna se kad se ide na bolovanje. Kad postoji medicinska indikacija. Vama su lekari piskarali sve i svašta samo da dobijete bolovanje. Bilo je lepo dok je moglo tako. Nije se radilo po dve godine, a novac se dobijao. Pa ne može doveka drage žene. Ne bi vam Švajcarska, a ne bedna Srbija to finansirala. Samo je bilo pitanje vremena kad će se saseći ta navika. Obe trudnoće sam radila normalno do 8.meseca i 8.5 meseca. I sad zbog ovih 97 ispaštaju i tri trudnice koje nisu iskorišćavale državu.
Kao prvo to sto pricate o ostalim zemljama mozda jeste istina ali zaboravljate gde mi zivimo... U stranoj zemlji imate prava na tri meseca odustsva ali zato sa tom platom koju tamo zaradite mozete da platite ne jednu nego 5 privatnih dadilja a ovde vrlo cesto roditelji nemaju ni za vrtic i to sa dve plate. Ja sam morala da radim 7 meseci trudnice u uslovima u kojima ni pacov ne bi opstao i trpela psihicko maltretiranje poslodavca zato sto sam trudna samo da ne bih ostala bez posla. I sta sad sav moj trud vredi tricave 2000 dinara. Nemam detetu ni pelene za te pare da kupim. Nije u redu.
Postoje visokorizicni poslovi gde zena kada ugleda dve linije mora da otvori bolovanje, a u danasnje vreme gde poslodavac uglavnom maksimalno iskoriscava radnika, radnik je prinudjen da odmah otvori bolovanje. Svaka cast izuzecima ali oni su toliko retki, gotovo da ih nema. Tako da Vas komentar nije na mestu. Nisam jedna od tih koja nema povezano 18 meseci ali sam buduca mama i branim mame. A Vi se stidite sto ovako nesto komentarisete!
Apsolutno se slazem Marija sa tobom. Zna se kada I ko treba da otvara trudnicko bolovanje tj zene sa visoko rizicnom trudnocom. Radila sam do 9 meseca I nista mi nije falilo. Za svaku sitnicu danas otvaraju bolovanja itd samo odnesu doktoru kafu I cokoladu I onda se pitaju sto im je sada tako.
Slažem se....isto tako su ranije naši roditelji u državnim firmama imali po 2h efektivnog rada dnevno, a ja sada radim 10 sati efektivno. ..dnevno....ali da je sve u ovoj državi kako treba ne bih imala ništa protiv ovog zakona...ovako mislim da imaju mnogo drugih mogućnosti da popune budžet a ne da to bude po grbači budućih mama i penzionera. Nek malo provere ko sta radi i koliko porez placa nego uvek stradaju najslabiji...a kako prolaze žene preduzetnice koje mogu da imaju radnju i 15 godina u kontinuitetu opet su oštećene mnogo ovim zakonom....
Sami smo birali one koji nam odredjuju kvalitet zivota. Kljuc je poveriti buducnost ljudima sa najboljim namerama. Na moju veliku zalost, oni koji dodju do pozicije da mogu da budu birani, odavno su izgubili svaki osecaj za druge. Ocigledno je da majka koja se tek porodi, MORA da brine o tom detetu 24 h. Bar pognite glavu i ne pricajte kako podsticete natalitet. Mene je sramota vase sramote.
Kako je moguce da kazu da isplaćuju minimalac 3 meseca mamama koje su bile prijavljene 6 meseci, ja sam jedan od primera koji vec 8 meseci prima 8120din?! Od prvog meseca do sada suma je ista i resenje je doneto na taj iznos.
Ne mora vezano, ja ih nisam imala vezano,vec odvojeno, I prva tri meseca jesam primala minimalac.
6 meseci vezano treba, da bi prva 3 meseca bio minimalac..
imam par radikalnih ideja na umu
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »