Komentari za tekst "Šta mogu da uradim ako mi kasni naknada na trudničkom bolovanju"

Komentara
42
Ostavite komentar
5 meseci sam na trudnickom. Samo jedna uplata bila… Sramota za drzavu
Poštovana Jasna, da li ste zainteresovani da napišemo tekst o Vašoj situaciji? Žao nam je što niste do sada dobili platu na trudničkom.

Srdačno,
Jelena Ćirić Nikolić
urednica portala Bebac
0612242344
jelena.ciric.nikolic@bebac.com
Poštovani
Kad odem na mRFZO da proverim status isplate bolovanja, ukucam pib firme i prikaže mi poslednje podatke za 2022 godinu a ništa za 2023. Kako je onda moguće izvršiti proveru? Radim u državnoj firmi, uplate mi kasne 2 meseca i već me je sramota da zovem, pišem e-mailove i molim za uplatu. Naravno, uvek čekaju poslednji dan da izvrše istu. Šta sa tim što trudnicama treba nova garderoba (zbog stomaka), vitamini, lekovi, kreme, računi i rate za kredit uredno pristižu kao i kamate zbog kašnjenja uplate... A trebalo bi nešto i da se jede. Da ne spominjem koliko novca treba onima kojima je prvo dete. Srbijo - bruko!!!
Otvorila bolovanje 30.06. Uplata mi je bila 19.09. i to verovatno iznos za jedan dan.Zanima me mogu li u oktombru očekivati uplatu?
Najčešće se krive poslodavci, ali nije uvek to slučaj. Npr. pratim sve vreme isplatu bolovanja preko aplikacije mRFZO, sve detaljno piše, kao i status, njima je stigao i drugi obracun od moje firme, a oni jos nisu isplatili ni prvi. A interesantna stvar je ta sto ima dosta stavki koje trudnice zapravo placaju,a stalno tvrde kako je sve dostupno besplatno. Pa kad to dodamo kašnjenju isplata od strane RFZO, stvarno je veselo.
Poštovana, u kojoj sekciji u aplikaciji to mogu da proverim? Pošto ne mogu da pronađem. Kada ukucam na internetu, izlaze podaci iz 2018.godine
Postovane,imam pitanje,bolovanje trudnicko sam otvorila 13.januar ove godine . Za januar i februar sam primila platu kad i ostali radnici,a sad mi plata kasni iako cujem od radnika da je njima vec isplaceno. Sta bi to trebalo da znaci. Da li ce mi sad mesecima da kasni isplata iako su prosla 2 meseca uredno bile isplacene plate na vreme?
Poslodavac je promenio "način" rada, pa sada za bolovanje isplaćuje naknadu nakon refundacije od države, a do sada su verovatno plaćali redovno a nakon toga čekalo refundaciju. Mnogi su se toga dosetili u poslednje vreme. 🤷‍♀️
Ja sam od 03.11 i do sad sve na vreme i sad kasni🤦ko zna šta se dešava u ovoj šugavoj zemlji
Ovo je baš strašno, na teretu RFZO-A sam od 1.1. I do danas mi ništa nije leglo, a krediti, rate i obaveze samo stižu. Ovo nikome ne bih poželela da proživi.
Bruka i sramota. Period koji treba da bude najlepši i najbezbrižniji - kod nas u Srbiji je pakao.
Samo da utesim buduce mame da ima i normalnih poslodavaca. Meni plata leze na racun kao i do sada svakog meseca, firma mi plaća. 8mi sam mesec, na bolovanju od 2og meseca trudnoce. Nije mi kasnila ni dan ni jednom. Dakle samo j
e do poslodavca.Meni firma uplati, pa ceka refundaciju. Privatna je kompanija.
Mogu da zamislim samo kako ce biti sad kad otvorim porodiljsko...
Немојте бринути јер породиљско боловање исплаћује директно Министарство и тачно су сваког 19.-22. у месецу (у зависности да ли је 20. радни/нерадни дан).
Увек можете пратити обавештења преко сајта Поштанске штедионице о буџетским уплатама.
Срдачан поздрав
Drage buduce mame, za Beograd koliko kasni naknada za novembar, praznici su ne znam kada da ocekujem, poslodavac je sve uredno poslao sve sto treba i uplatio ostalim zaposlenima i platio doprinose sta treba. Dakle kada cu konkretno ja dobiti novac imate li neka iskustva poslodavac sada za mene ceka uplatu na namenski racun bolovanja. Hvala unapred.
Draga,

Poslodavac tebi treba da uplati platu istog dana kada i ostalima u firmi, pa on posle refundira od koga već. Radim u Beogradu, privatna firma.

Meni nije nijedan dan zakasnilo, niti bilo kojoj mojoj koleginici, dakle, do poslodavca je.
I ja cekam isplatu za Novembar.Meni su rekli da je rok za isplatu 30 dana od predate dokumentacije
Da li postoji nada da ce ovih dana biti uplata trudnickog za novembar?
Drage moje ja nmg da verujem kakva nam je drzava i vasi poslodavci...Kod mene u firmi svaku platu sam dobila kao i ostali zaposleni svakog 6-og u mesecu.Radim u Shop&Go i treba sad da otvorim porodiljsko,a to sad po novom zakonu u isplacuje drzava...Uzas ko zna koliko ce kasniti...
Neće ti kasniti ni dan, jer poslodavac isplaćuje na vreme, pa posle refundira od države.
Odakle Vam to? Prva 2 meseca su na poslodavca onda prelazi na rfzo. Jedino ako imate interni dogovor sa poslodavcem da Vam isplati a da nadoknadi od rfzo, ali poslodavac to nije u obavezi da radi. Ne zbunjujte zene. Ja bih volela da je tako, ali realnost je drugacija, ja sam presla na rfzo i moj poslodavac nema nista sa mojim isplatama, samo salje obracune, a ja donosim doznake.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »