Komentari za tekst "Saveti za čišćenje bebinog začepljenog nosića"

Komentara
5
Ostavite komentar
Čistite redovo nos detetu kad je prehlađeno na ispod opisan način. Redovnim i temeljnim čišćenjem nosa se sprečava bar 50% upala uveta kod dece.
Voljela bih da se javi neko ko je na ovaj način ikad ikome nos očistio u slučaju prehlade, pa i kad smo zdravi.
Ništa gluplje ne pročitah. Bebama se nos čisti ovako: beba se stavi na bok, u gornju nosnicu se ubrizga špricem odjednom 2 ml fiziološkog rastvora, za veću decu 5ml, tako da rastvor izađe na drugu nosnicu,isto ponoviti i na drugoj nosnici, naravno bebu stavite na drugi bok i ubrizgate uvek u gornju nosnicu. Sline same izlaze. Ostatak sluzi i rastvora usisajte aspiratorom koji radi na vaš dah, tako što sami povučete ili onaj električni aspirator ili onaj što se priklopi na usisivač,kako vam volja. Ovo je kad je dete prehlađeno. Kad je zdravo, pa ima recimo slinu u nosu koja mu smeta ukapate kap-dve fiziološkog rastvora,prislonite taj aspirator koji radi na vaš dah i povučete slinu. U apoteci ima da se kupi i fiziološki rastvor u spreju za bebe koji takođe kao špric ubrizgava pod pritiskom rastvor u nos.
sa koliko meseci sme tako da se stavlja fizioloski rastvor?
Kada je mojoj bebi bio zacepljen nosic i kad je kasljala, mi smo ispirali fizioloskim i stavljali neke bebisol kapi. To je sve trajalo i trajalo, ali smo se izborili. A htedoh reci za ovaj efekat "parnog kupatila". Drugarica koja ima blizance i devojcica je isto bila prehladjena i cak promukla kao i moja pa je s njom iz naparenog kupatila izlazila u "hladniju" prostoriju i proslo joj je. Eto na primer. A ja sam samo fizioloski i cak sam joj davala caj od belog sleza po malo da gucne u toku dana i proslo je sve...i kasalj i nosic...ali treba strpljena i vremena.... 😩😧
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »