Komentari za tekst "Roditelji uvek favorizuju jedno od dece"

Komentara
10
Ostavite komentar
Moji roditelji imaju 4 dece, i ako imaju favorita, nikad nam to nisu pokazali. Nas cetvoro smo skroz razliciti, i normalno je da su se drugacije postavljali prema svakom od nas, ali to ne znaci da su nekoga voleli vise a nekoga manje... Jedino, eto, primecujem da su stariji brat i sestra vise tatini, a mladji brat i ja mamini ;)
Ma to ti je kao kod roditelja. I oca i majku voliš jednako, ali na različit način. Kćerke su povezanije sa očevima, jer se osjećaju više zaštićeno od njih, ali to ne znači da ih vole više od majki i obrnuto. Smatram da je isti slučaj na relaciji roditelj- dijete. Majke više štite sinove, a kćerke odgajaju strožije (da sačuvaju sebi obraz-hahah), a očevi štite cure, a sinove odgaju da budu snažni i čvrsti. Volite svoju djecu i ljubav im pokazujte svaki dan. Pozdrav svim roditeljima:)
"Jedini izuzeci smo moja supruga i ja." Hahahaha Ovim je sve rekao!
Imam 3 dece, 11, 5 ,3 godine.Razliciti uzrasti , razlicite potrebe , razlicita paznja.Najmladji nam je kao mezimce ali nije favorizovan zbog toga, srednje , trudimo se da nema tipican sindrom srednjeg deteta, koje nekako uvek ostane izmedju :)), najstarija, u pubertetu, uff , tesko i naporno hehehe, ali ima drugaciji tretman , to je normalno, ali nije favorizovana.ISve troje imaju razliciti karakter , drugaciju formu, i mi kao roditelji se prilagodjavamo tome.Volim ih sve troje istom jacinom( ako postoji merna jedinica) ali ih tretiram na tri razlicita nacina. Nekad me obraduju, nekad rastuze, nekad cak i malo razocaraju, nekad se preterano plasim za njih, nekad mislim da bi trebalo vise da se plasim..i sve to je normalno, ali da volim ili favorizujem jedno dete vise od drugoga, pa ne znam bas ako se i desava pre prihvatam kao objasnjenje da se to radi nesvesno.Svesno razdvajati decu je po meni poraz za roditelje.
JA se slazem sa ovim u potpunosti..Ovoga ima svuda u razredu na poslu pa cak i kod kuce..Imam jedno dete pa ne mogu da kazem sa moje tacke gledista..Ali mogu reci da moja majka mene najvise voli i to svi primecuju pa cak i ona sama priznaje i sestra cak zna za to..Jednostavno slicna sam njoj i vise me favrizuje..Meni je uvek sve dozvoljeno bilo a sestri ne..Moje dete jako lici na mene ali drugo nemam da bih to uporedila ali ima vremena...
mislim da je ovo tacno,mada mnoge majke mozda nijesu ni svjesne toga,ja imam dva sina,od sedam i od godinu dana,oni su potpuno razliciti po osobinama,ali nikad nisam trazila svoje osobine u njima,vec se trudim da se jednako ophodim prema obojici,naravno u skladu s njihovim uzrastom,tako da ne bi doslo do izliva ljubomore,favorizujem ih jednako,ljubim,mazim,pazim:))obozavam!
Postoje roditelji koji to rade i misle da nece moci da se posvete svima jednako, ali ovo: "Moje je uverenje da 95 odsto roditelja u svetu ima omiljeno dete, a ostalih pet odsto laže da to nije tačno." je cista glupost. I evo, imam dva sina i obojica su mi isti, sto dobije jedan dobije i drugi, ako smo ovom ovako radili i drugom ce tako biti,... Uostalom ni ne moram da kazem da to nije istina, ko nas poznaje vidi da nema nikakve razlike...
Iako imama jedno dijete(za sada)neslazem se sa ovom konstatacijom o favorizovanju djeteta, bar sa moje tacke gledista, mislim da nikada ni po kom osnovu nebi mogla odvajati djecu. imam od sestre djete koje volim kao svoje. zato nevjerujem da bi sutra mogla voljeti vise djete koje sad imama ili ono koje ce se roditi. mada sam mnogo upoznala majki koje to rade i ja se jezim od toga. svako djete zasluzuje isto majcine ljubavi i paznje
Znala sam!!!! Uvjek sam ja to govorila. Samo niko nece da prizna. Ja sam majka jednog djeteta i bojim se da rodim drugo bas iz ovih razloga.
To je u potpunosti istina, iako ne zele priznati svaki roditelj favorizuje jedno od dece.Bilo da ih imaju dvoje,troje ili vise.Mislim da je velika greska traziti u deci sebe ili se truditi da budu kao mi.Svako dete je po naravi drugacije a nase je kako cemo se postaviti,prihvatiti i razumeti dete.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Prelepe fotografije majki koje doje blizance »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »