Komentari za tekst "Prvih 10 stresnih trenutaka s novorođenčetom"

Komentara
12
Ostavite komentar
Verovatno ce me sad mnoge napasti, ali napisacu za slucaj da se neka zena oseti kao ja, pa da shvati da je i to normalno. Najveci stres mi je bio bebi frendli program u porodilistu. Porodila sam se ujutru i doneli su mi bebu odmah posto sam stigla u sobu. Pitala sam da li mogu da odspavam dva tri sata, jer sam se tek porodila, oni su me napali "pa boze majka, valjda zelite da budete sa svojom bebom", sto mi je odmah stvorilo pritisak. Zamolila sam ih da mi pokazu kako da je uzmem i drzim. Bila sam preplasena. Rekle su mi da je to instikt. NE, nema instikta, guglala sam da naucim kako se beba pravilno drzi i bila sam ubedjena da sam najgora majka na svetu jer nemam taj "instikt". Nisam imala mleka, beba je vristala gladna, ali nisu hteli da joj daju nista pre sedam uvece, jer eto, takva je procedura. Dosla sam kuci preumorna, ubedjena da ja to ne mogu, da sam losa majka i da ne volim svoju bebu. Da se poradjam drugi put, NIKADA ne bih pristala na bebi frendli program. Vazno je da se majka naspava posle porodjaja da bi spremna docekala svoju bebicu i pocela da se oporavlja kako treba. To nema veze s prvim stavljanjem bebe na grudi koje svakako ide odmah posle porodjaja. U bolnici se ostaje dva, tri dana, a posle lepo bude sa svojim cedom 24h dnevno, posvecuje mu se maksimalno i uziva sa njim. Danas svoje dete volim najvise na svetu i zao mi je svih negativnih osecanja s pocetka ali bebi frendli definitivno ne, ne i ne.
Bravo bravo bravo gospodjo!
I ako sam znala kako da je držim, imala mleka, i sve ostalo totalno se slažem sa vama! To da posle porodjaja odmah daju bebu umesto da se jadna žena odmori, to je jedna katastrofa ! Potpuno se slažem i nikada više ne bih otišla u bebi frendli porodilište!
Ma jeste realni da je ovo stres??? Niste vi prosli pravi stres pa ne znate sta je... ko god je ovo pisao!





Baš tako.. Sad ste me prisetili tih slatkih muka 😁 sećam se kad se prvi put zacenio od plakanja, svi smo bili u panici preznojani al preživeli smo 😁 sad ću da dobijem drugo dete pa će sve to biti drugačije 🙂 ps. Savet za sečenje noktića, ja sam to radila dok beba spava, mnogo je lakše 🙂❤️
Najstresniji mi je bio boravak u bolnici, u baby friendly odeljenju. Beba je stalno plakala, mleko mi nije odmah krenulo, neke babice su odbijale da dohrane bebu i sve do jedne su mi davale suprotne savete. Kako smo dosle kuci, beba se umirila, a ja sam odjednom znala kako da postupam s njom.
Babice su postupile ispravno. Potpuno isti tretman sam dobila u bolnici gde sam platila 5000€ i hvala im. Kući nisam imala taj stres navikavanja na bebu, jedina razlika je bila sto sam koristila pumpicu kako bih stimulisala mleko-bolno ali korisno.
Da je dete dobilo dohranu teze bi se naviklo na dojenje a mleko ne bi krenulo brze-beba mora da sisa i praznu dojku dok ne krene taj prvi mililitar
Nista mi nije bilo stresno sto se tice bebe i brige o njoj, sve sam radila sa lakocom i uzitkom. Jedini stres bile su mi, i sada su, nametljive dosadne zenturace sa gomilom beskorisnih (cak i stetnih) saveta koje nisam trazila. Najveci stres po starom obicaju izazvala je gospodja svekrva.
bravo!









Prvo dojenje i narednih par nedelja oko dojenja i upala dojki mi je bilo najstresnije od svega.
Sve ostalo mi je bilo sasvim lepo.
Eh, kad se setim nasih pocetaka... Zamisljala sam u glavi situacije i kako cu da reagujem, ali kada je dosao na svet, mislim da sam bar 2 meseca osecala pravu tremu, mozda i duze. Ali kada sve saberes i oduzmes, ljubav prema detetu ucini da odreagujes upravo onako kako treba, kada treba. Ako ti je to maleno stvorenje na prvom mestu, ali zaista, bez sebicnosti, nema te situacije u kojoj se mama ne snadje. Uostalom, niko ne zna sve, zato opusteno, gresi se, ali i uci. Eto, bas taj nosic... Mora da se ukljuci usisivac, mora da se prinese nosu da bi dete disalo kako treba i dete mora da place. Ja sebi uvek postavim pitanje koliko mu pomazem i odlucim se za varijantu koja ce mu olaksati sve. Par sekundi plakanja ili narednih pola sata-sat normalnog disanja? Stisnem zube, odradim sta moram i onda ga ljubim narednih 10min. I tako svaki put i dan danas :-)
Kao i otpadanje pupka😁
Hehe interesantno i istinito.. Sa prvim bebaćem sve je novo i pomalo zastrašujuće, ali sve se i nauči i savlada. 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »