Komentari za tekst "Leto, ovih par koraka i ZBOGOM PELENE!"

Komentara
18
Ostavite komentar
Moj sin ima 17m i kad ga stavim na nosu kao na zar da je seo. Vristi, otima se, ustaje odmah, nema sanse da ga smestim nekako. Kakio je na nosu, ali tako sto ja uhvatim pravi trenutak pa ga stavim.
Pokusali proslog leta, nije bila spremna, tad je imala 15 meseci. U medjuvremenu smo je stavljali svako jutro i vece na nosi i znala je sta se tu radi. Pre 7 dana smo joj skinuli pelenu, prvog dana se jednom upiskila i posle toga ni jednom, cak sama ode po nosu. Sve je to individualno, kod nekog ide lakse, kod nekog teze. Nikog ne treba osudjivati.
Moje iskustvo je takvo da cerku nikad nisam stavljala na nosu i letos jednostavno joj obukla gacice i za par dana je to uspesno savladala bez ikakve tenzije i pritiska.Nisam ocekivala da ce tako brzo savladati,ali eto.Nocu i dalje stavljam pelenu uglavnom je ujutru prazna ali se plasim da se ne upiski.Preko dana ne stavljam kada spava,mada se desi da se upiski.Da li stavljate uvece pelene ili ne?Pitam mame koje su skoro odvikle decu od pelena.
Ja sinu stavljam nocu ima'mesec dana kako smo skinuli.Pa cu videti kako ce teci sve to.Samo kad ih je ovako skinuo jer to za noc mi je smesno to se nadam da cemo lako izbaciti.
Mi smo skinuli pelene par dana prije 15.mjeseca i prve dvije nedelje smo stavljali noću,pa smo i noćnu skinuli.
Sanja, procitaj jos jednom sta si napisala, pokrij se usima i zmuri. Sram te bilo!!! Jer mene je sramota da majka ovako nesto moze da napise!
Kad dete starije od dve godine i dalje ima pelene ili su retardirani roditelji ili dete, ali najčešće roditelji.
Zvuči ružno,ali si u pravu.
Sanja ovaj komentar bas govori o tvojoj primitivnosti...
Mislim da je sramota da kažete tako nesto. Mi smo skinuli sa dve ipo a nismo retardirani. Jednostavno je tad bio spreman. Jako je ružno reci da je necije dete retardirano. Stidite se
Dete mora da bude spremno na takav korak, individualna je stvar, nisu sva deca ista kao ni roditelji... Mislim da ovde nije mesto vasem bezobraznom komentaru na racun dece i roditelja...
Obe kćerke su skinule pelene između 14.-15.meseca. Pedijatar mi je rekao da deca refleksno kake do 8.meseca, a piške do 12, tako da sam ih stavljala na nošu da kake od 8.5 meseci i od 9.-10.meseca su zaista bile naučene da kake u nošu. Dale bi znak, tako da počnu dirati pelenu i ja bih ih tada stavila na nošu i one kake. Za piškenje sam ih stavila prvi put malo pre 14.meseca. Jednog dana sam im obukla samo gaće i na svakih pola sata stavila da piške, onda su shvatile da ima neka vodica koja izlazi i bilo im je zanimljivo, dobijale su aplauz kad piške. Onda sam ih stavljala na sat vremena, par dana u početku se znalo desiti da se upiške u gaće, osetile bi da su mokre i povezale su te stvari, ali tamo negde od 15.meseca se nije dešavalo da se upiške. Jeste da smo nosili nošu u kesi ako putujemo negde, pa stavimo ih kad smo na pauzi, ali obe su rano skinule pelene i dok nisu naučile reći piški i kaki, pokazivale su prstom na nošu i htele bi da skinu gaće kad im se piški ili kaki.
Imam ih troje, moja sestra isto troje i svi su skinuli pelene od 14.do 16.meseca. Neko kaže mučite decu da sede na noši. Samo mogu reći da nikad ni jedno nismo primoravali da sede, svi su rado posedali i više nego je bilo potrebno, jer su listali slikovnice i imali igračke u rukama. Isto tako kad nisu znali reći su nam prstom pokazali na guzu ili na nošu. Lepše je i njima bez pelena.
Koliko sam mislila da ce biti stresno skinuli ih za jedan dan.Par dana na nosu sad na wc solju ide.
pa nego kako drugacije, napravise teoriju oko skidanja pelena. pitam se, da li neko i doktorat na tu temu pisao. msm stvarno.
Ima roditelja koji nemaju od koga da zatraze ili dobiju savet, ili su vec probali a nisu uspeli... Nisu sve mame super mame, nisu sve mame naučene rodile decu...
Ja sam na ovakvim tekstovima zahvalna, jer mi daju ideju sta bih trebala da radim. Ako ste vi to već tako olako rešili ne vidim zasto čitate tekst koji Vam nikako ne sluzi pa jos i komentarisete negativno.
Zar nije poenta da se majke medjusobno podrzavaju. Dajte radije neki savet iz Vaseg bogatog iskustva.
Tako je.
Divan tekst i vrlo lepo,temeljno objasnjeno sta,kad i kako.Nas ovaj korak ocekuje ovih dana,pa vam javljamo sta smo uradili i za koliko vremena.Naravno,bez pelena😆
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Ukoliko skijate ili se sankate, poželjno je pratiti potrebe bebe i praviti pauze za podoje »
Žitarice ili cerealije su prema najvećem broju preporuka prva čvrsta hrana koju beba treba da proba. »
Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti »
Zagađenje zavduha povod za dopis Ministarstva prosvete »