Komentari za tekst "U budućnosti žene neće biti u mogućnosti da se porode bez carskog reza"

Komentara
70
Ostavite komentar
Prvo dete carskim putem, jer je bilo karlicno i preveliko, povracala sve vreme tokom operacije, jako krvarenje jos narednih 3h posle, tek sled dan ustala prvi x, oporavak jos dugo dugo trajao. Drugo dete skoro 5kg tezine rodila prirodno posle 4h napona i ustala odmah kao da se nista nije desilo. Prirodno je zakon, ne trazite carski jer se plasite
Rodila sam četvoro prirodnim putem sa epiduralom svaki porodjaj je razlicit,treci najtezi🫣. Carski rez bih pristala ako mora jer svaka zena je razlicita i porodjaj i doktori i babice isto od njih zavisi od njihove sposobnosti i znanja da upute zenu kako i sta treba da radi.
Rodila sam četvoro prirodnim putem sa epiduralom svaki porodjaj je razlicit,treci najtezi🫣. Carski rez bih pristala ako mora jer svaka zena je razlicita i porodjaj i doktori i babice isto od njih zavisi od njihove sposobnosti i znanja da upute zenu kako i sta treba da radi.
Porodila sam se na carski i baš nikakve teškoće tipa astma, slab imuni sistem ili gojaznost moj sin nema. Jedno savršeno zdravo dete, visina iznad proseka za njegove godine. Uvek je bio težinom kao iz udžbenika. Prirodni porođaj je lakši možda za lekare i osoblje pa ga zato toliko potenciraju i plaše buduće majke horor pričama. Mislim da svaka prosečna žena naravno da pristaje na varijantu prirodnog porođaja ako je moguć. To samo holivudske zvezde i pevačice mogu namerno odabrati CR jer imaju novca i da kupe bolnicu ako treba ali običnoj ženi to dostupno nije. Ako dođe do komplikacija, zašto insistirati na prirodnom porođaju kad se sve može bez trauma za bebu i mamu završiti. Nemojte nas vraćati u XIV vek, zaboga samo da bi uticale na evoluciju.
Carski rez je izasao iz raja! Mucili su me 15h iako se nisam otvarala bez indukcije bez icega... samo zaboga prirodno. u svim mojim mukama dr i babica su odspavale par sati, a ja sam na kraju pala u neku polusvijest, a pali su i bebini otkucaji. Uradjen je hitan carski rez, beba je dobila ocjenu 10 na rodjenju i Bogu hvala sve je ok. Oporavak je bio fenomenalan, 5. dana ranu nisam osjetila. Ne razumijem zasto muce zene po svaku cijenu po 24+ sati samo da bi svoje hirove ispunili pa na kraju imaju smjelost da krive tu istu zenu za takvo mucenje sa izgovorom da smo same krive sto smo prosle tako. Sto se mene tice potpisujem carski rez. Ali svako ima pravo na svoje misljenje.
ja sam rodila blizance na carski, i od starta mi receno da ce tako biti... Nisam imala nista protiv, cak mi je to bilo skroz u redu! Meni je nejasno i
porodjaja po svaku cenu!
Zar je bitno kakva vrsta porođaja je u pitanju?! Kakva su ovo zaplašivanja majki, sadašnjih i budućih, o tome šta bi bilo kad bi bilo?! Beba može da oboli od ovog od onog....sramota! Ja sam morala na carski iz prostog razloga što su doktori sve uradili da se otvorim, i nije išlo. Napukao mi je vodenjak skoro mesec dana pre termina. I šta sad?! Treba da strepim od toga šta će biti sa mojim detetom?!
Ja sam imala tri carska reza. Izmedju trudnoca hvala Bogu nijedan pobacaj i sva tri bebca ziva i zdrava.
2 prirodna porodjaja skroz razlicita, posle prvog bukvalno nepokretna 2 meseca, nema gde nisam usivana, horor. Posle drugog porodjaja ustala kao da se nista nije desilo, prosto mi bilo cudno sto mogu normalno da sednem na krevetu.
Каква глупост Боже драги. Можда јесте повећан број царских резова из разлога разних. Али то не значи да ће сигурно морати сви царским резом нити ико може предвидјети каква ће жена бити и дијете прије и настанка зачећа. Осим ако нам намјерно нешто не раде преко лијекова и вакцина да би дошло до тога. Па онда знају како ће бити грађена жена и глава дјетету. И онако ништа није нормално, свијет је отишао да не ланем у.......
Nije velika razlika, 30 pa posle 60 godina 36 porodjaja carskim rezom. I ko prati sve te statistike, da li je stvarno neko istrazivao...ili se samo pisu cifre napamet.. Ja sam prirodnim putem, ali sad kad bih mogla da biram izabrala bih carski rez. Zasto se muciti i lezati na stolu po 12 sati kad moze jednostavnije, a rizik uvek postoji, i ovako i onako..
Ja Sam se carskim putem porodila posle 36 sati mucenja. Nisam htela tako, imala Sam zelju da porodjaj bude prirodni. Ali vodenjak je pukao, beba nije silazila, ja se nisam otvarala, I posle skoro 30 sati bez plodove vode, ukljucena indukcija, otvorena, imala kontrakcije, ali beba u poslednje momentu odluci da joj se ipak ne izlazi. I na kraju je moralo carski,
mozda je moglo da se ceka, ali se rizikovao I moj I bebin zivot, a ja vise nisam mogla. Tako da nijedan
porodjaj nije sjajan. Samo neka su mame I bebe zive I zdrave. Oporavak je individualna stvar. Ja Sam se super oporavila ali Sam morala mnogo da se cuvam
Ako baš želite da trpite bolove onda i zube vadite bez anestezije. Da vidimo i u tom polju koliko koja može da izdrži i hvali se time na društvenim mrežama i forumima.
Porediš babe i žabe.
Žene su se godinama unazad uvek prirodno porodile nego došlo je to moderno doba gde svesno traže carski da 'ne bi se patile' jer carski je ipak u tom smislu operacija koja uopšte nije potrebna. Naravno kad nema izbora onda carski je jedina odluka i to podržavam. Al taj ko bira carski eto iz ostalih razloga to ne razumem nikako. I podržavam tu odluku da više ne može da se bira dal carski ili prirodan. Gde bi stigli za deset godina kad već sad toliko biraju carski....neka odmah robot sve završi u prevodu 🤣
Pa nek' biraju. Biraju sebi a ne meni. Ja sam završila na hitnom carskom, ne bih ga poželela nikad ali ko želi nek' izvoli. Biraju ljudi i radi estetike da lome nos, ugrađuju silikone, usisavaju salo, heftaju želudac pa nikom ništa
Pozdrav zene. Dva puta sam se poradjala prirodno. Prvi sa epiduralom, drugi bez. Trwci put mi je radjen caraki rez jer je beba bila okrenuta karlicno. Mogu da kazem da je prirodnim putem poroditi se lepse zbog svega sto prati jedan porodjaj, a caraki rez je lakse. Oporavak je uvek induvidualan, ja sam posle svih porodjaja ustajala im se stekla prilika. Jedino su konci posle prirodnog predstavljali problem. Eto moje iskusyvo, pozdrav, svako dobro.
Ja sam se porodila carskim rezom ali bih menjala carski za 10 prirodnih. Da razjasnim, dogovor sa doktorom je bio da se porodim prirodno i tako smo do poslednjeg sata verovali da ce da bude i doktor i ja jer je trudnoca bila uredna. Ali, uvek neko "ali", ja nisam imala mere dovoljne da bi bebu donela na svet prirodno, to je ustanovljeno onog trenutka kad mi je babica uzela mere. Malo sam bila zbunjena jer kako to kad ja bas i nisam mala zena, 177cm visoka pre trudnoce 82kg pre porodjaja 95 kg... I eto odoh ja na carski onako malo tuzna ali srecna jer sam znala da donosim nov zivot na svet. I sve je proslo super, i za vreme operacije i posle. Beba vise nije beba uskoro ce 2 godine, ali mozda uskoro joj podarim batu ili seku ali prirodnim putem.
Svaka mama je prica za sebe, ali u jednom delu smo iste, donosimo nov zivot na svet, na tome svim mamama treba da se cestita.
Ne razumem cemu ovolika negativa oko carskog reza, pa i prirodan porodjaj ima svoje mane isto kao i carski, i dobre i lose strane. Treba podrzati trudnice za koj god porodjaj se pripremile, a ne plasiti ih ovakvim stvarima. Bitno je da porodjaj kakav god da je prodje kako treba i da su beba i mama dobro, a sad kako je rodila to u opste ne treba da se dovodi u pitanje.
Čitam malo komentare i vidim kako svaka žena uzdiže svoj način poroda.. Kao da je to neka velika razlika.. svaka od vas je na svijet donjela živo biće,jedno čudo i svaka treba biti ponosna na sebe.. na koji god to način bilo..

Ja sam 20 sati bila u bolovima i rodila prirodno..i opet cu prirodno ako Bog da,ali da je ta dugotrajna bol ostavila traga na mohoj psihi.. dakako da je..nitko se ne moze prirediti na tu bol..
Da mislim da je roditi na carski lakse..naravno da ne mislim..ali sve ima svojih prednosti i nedostataka..zato nemojte biti kokoske nego jednostavno cestitajte jedna drugoj,jer iz vaseg tijela je izasao novi zivot.. I uspjele ste! Ja vam cestitam..💕
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »