Komentari za tekst "Kad dojenje tuđe dece prkosi predrasudama"

Komentara
9
Ostavite komentar
Divna prica... Bravo mame!!!
Bravo,svaka cast,verujem da nije bilo lako i da je bilo opterecujuce ali je zdravije tako.Meni je mnogo zao sto sam mnogo mleka bacala jer nisam mogla da saljem u Bg a izmazala sam se jer sam imala sa prvim detotom bas dosta vise.Sa drugim se to samo regulisalo.Moja podrska za dojenje i za ovakvu pomoc.

meni je to super naravno ako ste najbolje prijateljice sto da ne 👍 Bravo za mame..👏
Nisu to predrasude, nego zdravlje. Tuđa deca se doje jedino u Africi.
bravo!
Seljakluk. Mlekom se prenosi HIV, heptitis B i C, sifilis. Ovo se radi u Africi, a evo kako vidim i kod nas.
Mlekom se prenosi mnogo vise virusa od hepatitisa, za koja se i ne vrse testiranja. Citomegalo, herpes i drugi. Jeste zdravije majcino ali ne po svaku cenu i u svakom slucaju. Licno, ne bih dozvolila da moje dete sisa drugu zenu sve i da znam da nema neke od virusa, jer ni za sebe ne znam koje sve imam u sebi, a detetu mogu kroz zivot da naprave problem. Ako vec mora moje da pokupi ne mora i tudje. A i mnoge druge stvari se izlucuju mlekom, pocev od lekova koje unosimo.
Prevremeno rodjena deca koja leze na neonatalogiji u Institutu se hrane iskljucivo doniranim majcinim mlekom a ne sa AD. Pametnom je ovo dosta! Da, HIV, Hepatitis se prenosi mlekom, ali ako je majka zdrava (testirana) zasto da ne hrani tudje dete, da ne donira mleko ako moze - to je svakako mnooogooo zdravija opcija nego AD. Veliko bravo za ove mame!
Svaka čast!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Samo 40 odsto rođenih beba godišnje doji se do šestog meseca »
Dojenje je neverovatna pojava koja omogućuje da beba jeda na prirodan način »
Bebi i deci mlađoj od pet godina mozak može biti oštećen i pre nego što se potpuno razvije »
Prikazano je kako u prekrivenim kolicima temperatura brzo raste. »