Komentari za tekst "Godinu dana od spornog zakona koji je oštetio roditelje u Srbiji – još uvek ništa od izmena"

Komentara
7
Ostavite komentar
Da li zna neko da mi pojasni. Radim vise od 2 god kod istog poslodavca, ali sam sada na održavanju trudnoće, pa me zanima da li ću imati umanjen iznos porodiljskog bolovanja? Ako sam dobro razumela ti meseci ne ulaze u obracun bolovanja.
Nije mi jasno zašto se moj komentar ne objavljuje. Ali ponoviću, pored svih koje ste naveli, oštećena su i deca koja su rođena pre donošenja novog Zakona... Molim uvrstiti i njih jer su najviše diskriminisani jer ih država ne smatra doprinosom natalitetu... Hvala
Preduzetnice nemaju, čak ni ta prva 3 meseca na porodiljskom, punu platu.
Ako ne vrate novac oštećenim porodiljama a što iskreno ne verujem da će da urade jer je to sada vec ogroman iznos (Mojoj Supruzi su duzni 165 000)a takvih slučajeva ima na hiljade i hiljade, biće to najsramotnija javna pljačka u istoriji Srbije.
tuga...
Ovaj zakon je jako velika glupot. Ja kao mama devetomesecne bebe mogu samo da kazem SRAMOTA Srbijo! Pre svega dugo mi je trebalo da zatrudnim,na svet sam donela andjela. A nas drzava kaznjava,nas mame!!!! Umesto da nam pomogne da nas spotice da radjamo. Srbijo srami se svojih postupaka! Nije ni cudno sto svi mladi odlaze. Bruka i sramota!!!
Zasto se onda svi cudite zasto stvarno zene ne zele da radjaju ili zasto docekaju pozne godine. Sve manje beba u porodilistima. A cudite se jos i sto idu preko da se tamo porode jer sve dobiju. Ja sam prosle godine planirala trudnocu ali kada sam cula da moze da me otkaci kad hoce i da nisam sakuoila kod njega 18 meseci sama sam dala otkaz otisla preko i zaradila za 3 meseca dovoljno za bebu. Sada sam trudna i pred porodjaj jedino sto se pitam je sto sam se vratila. Ali... Sve imam i nista mi ne treba a platu nemam niti radim. Toliko. Nije moj savet da uradite isto sto i ja ali ja sam prinudjena ipak mi bioloski sat otkucava
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »