Komentari za tekst "Država refundira troškove trudnicama"

Komentara
26
Ostavite komentar
Da li moze Prenatalni test da se refundira i kako, do kog roka...? Radila sam ga u martu, vec se i porodila. Hvala
Dali se refundira prenatalni test
Da li se refundira novac za prenetalni test?
Kako da refundiram troskove nabavke leka fraxiparina? Primala sam ga u decembru, imam naloge, izvestaj dr. Dali su mi neki zahtev. Traze mi i blok i fiskalni racun. Da li se misli na gotovinski koji prati fisklani? Na koga da glasi ba moje ime ili? Ovo je strasno gde zivimo!
Da li se refundira analiza plodove vode na toxoplazmu koja se radi na veterinarskom fakultetu, kosta 17500 din ?
Da li se refundira troskovi trpl testa
Gde da se obratim za refundaciju troskova pregleda u privatnoj ustanovi?
Zdravo, imam problem, trudna sam i primam fraksiparin na 12h i to od 0.3 i 0.6 u domu zdravlja vise ga ne nabavljaju jer nemaju sredstva a nedaju ni nalog na osnovu kojeg bih mogla da refundiram, tako da cu do kraja trudnoce a i posle morati da ga kupujem a to je jos oko 8 meseca. Zna li neko kako se mogu da refundiram troskove jer suma uopste nije mala treba ni oko 560din dnevno ili negde oko 17000 mesecno. AKo neko ima slican problem ili zna nesto o tome neka se javi.
Raspitivala sam u Rfzo oko procedure rafundacije za fraxiparin. Potrebno je uzeti nalog od ginekologa za prijem fraxiparina. Na poledjini istog je dovoljno da u domu zdravlja na odeljenju ginekologije napisu da ga nemaju i stave pecat. U rfzo je potrebno predati zahtev za refundacijom, uz fiskalni i gotovinski racun iz apoteke (za broj ampula na koliko glasi nalog), specijalisticki izvestaj lekara u kome je navedena terapija, kao i nalog sa svim datumima prijema fraxiparina u domu zdravlja. Ja sam se dogovorila sa doktorkom da sama sebi dajem fraxiparin kuci, a oni da mi popune nalog da sam primila isti po isteku perioda. Ukoliko odbijaju da daju nalog, obratite se zastitniku pacijentovih prava. Licno, jos uvek nisam podnela zahtev za refundacijom, posto primam tek prvu kutiju fraxiparina, pa ne znam zasigurno da cu dobiti pozitivno misljenje komisije u rfzo.
ja imam sličan problem, u mom domu zdravlja su do skoro imali i odejdnom nemaju vise ni u nabavci.. Koliko sam se raspitala treba sa papirima da idemo u Nemanjinu 30, trebaju nam fotokopija l.k., zdravstvene, svi papiri gde pise da treba da primamo fraxi, kao i nalog od ginekologa za inekcije, naravno i fiskalni računi.. mislim da ću sutra ići da tražim pa ćemo videti šta kažu.. ja primam dva puta po 0,4..
Nista ne brinite dame,ja isla da predam za refundaciju fraxiparina koji sam u trudnoci primala 6 meseci,na 24h po jednu ,i sve sam kupovala,a jedna je kostala 221,oo.kad sam otisla da predam zahtev meni gospodja na komisiji kaze da mogu da ref.samo ako sam lezala u bolnicu(ja sam se kuci sama spricala).pozvala sam inspektora,objasnila situaciju ,predala i fiskalne i gotovinske racune i sve moguce izvestaje gde pise da ja moram da primam frax.do porodjaja.tako da sam predala te papire pa ako bude nesto bude....ali smutice oni nesto da moje pare odu ko zna gde...jbg.to je nasa zemlja srbija....
Izvinite mozeli mi neko reci gde je ta refundacija i kako da dodjem do njih ja sam radila qvadripl test dal moguce njega refundirati?
Caos,danas sam dobila i ocenu drugostepene komisije koja je potvrdila nalaz prvostepene komisije,a to je da se UTROGESTAN ne može refundirati!!!!!!
Cao,
pre nedelju dana sam dobila ocenu lekarske komisije koja me je odbila za refundaciju utrogestan caps.jer taj lek NIJE na listi lekova koje pokriva rzzo.Poslala sam i zalbu pa cemo videti sta ce biti dalje.Znaci jos uvek nemogu da se nadoknade troskovi pomenutog leka,a da li ce ikad moci to cemo jos videti?!?!
pa to ne vazi za vas koje ste ga kupovale na crno , vec za one koje su ga narucivale iz inostranstva.. i naravno tada dobijale i racun!
Tako i pise....
Kakvo licemerje!
Utrogestan vam prodaju na poverenje, ispod tezge, uz dokaz da ste trudnica, jer se boje ispekcije. Kako to refundirati?
Dabl i tripl test radila sam u bolnici, 20 kilometara od mog mesta, ukupno 4 dana morala sam da plaćam prevoz do tamo. Kako refundirati gorivo?
Moju drugaricu doktor je slao nedelju dana svakog dana na pregled u tu istu bolnicu, 20 kilometara, jer je prebacila termin. Nakon porođaja joj je pukla rana od carskog i opet je morala dva dana da ide na ponovo ušivanje i previjanje, a onda nedelju dana nakon porođaja, iz nekog razloga, tražili da bebu donese na prvi pregled kod njihovog pedijatra, a tek posle toga da pređe kod pedijatra u svom mestu. Ukupno 10 odlazaka, puta 40 kilometara, ko će refundirati gorivo?
Trudnoću mi vodi ginekolog u neprijavljenoj privatnoj ordinaciji, jer mi je dz daleko. Kako to refundirati?
Jeste li primetili da nigde ne piše gde se i kako tačno predaju dokumenta, sve je u magli, nejasno, mračno, uz nagađanje... Kao i sva druga refundiranja u ovoj zemlji. Sramota!
Ovde pise da se refundiraju i testovi,kao sto su dabl i tripl, i da treba podneti uput i fiskalni racun. Fiskalni imam,a uput su mi uzeli kada sam otisla na testiranje. Da li neko zna kome se podnosi ta dokumentacija i kome se uopste obratiti za refundaciju ?
Zahvalite Bogu sto ima hrabrih ljudi koji rizikuju da ih zatvore zato sto prodaju lek ispod pulta,sta bi da nije tako?!A to sto drzava refundira troskove bolje da zaboravite posto pretpostavljam da je previse komplikovano i smarajuce kao i sve u ovoj drzavi.Bar niste morale da uzimate kredite da bi ostale trudne,placale preskupe hormone i cekale godinama blazeno stanje u kome ste..Uzivajte u svojoj trudnoci kad vam je Bog dao i neka vam je sa srecom da na svet donesete zdravu i lepu bebicu..
Ja sam sada bila na expertskom UZV naravno kod privatnika. Pre toga sam pitala doktora koji mi vodi trudnoću šta zna o ovoj refundaciji. Nikad čuo... Samo je rekao da on zna da se refundiralo za hitne operacije ili tako nekako. Može li neko da pomogne i KAŽE KAKO DA SE ODRADI REFUNDACIJA????
ja sam radila ranu amniocintezu u privtnoj laboratoriji i interesuje me dali i te troskofe refundira drzava i kome treba da se obratim
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »