Komentari za tekst "Država poručuje: Izdržite s prvim detetom pa će s drugim biti lakše"

Komentara
35
Ostavite komentar
Za poslodavca to i nisu neke pare, da par meseci uplacuje doprinose za navodnog zaposlenog, a platu moze kao da uplati a da mu ovaj posle vrati. A oboma se to posle itekako vrati i isplati kad se godinu dana prima porodiljsko plus trudnicko par meseci. Verujte mi da se ovo radi samo tako.

Ova zena jako lose govori i ne zna na pravi nacin da kaze sustinu price i na sta je ona mislila i ispada zaista kao da je rekla gominu gluposti. Ali mislim da je time sto je rekla da poslodavcu treba neko da radi a ne da ode na bolovanje mislila upravo na ovo sto pricam, sad eto imamo gomilu poslodavaca koji zaposljavaju trudnu zenu da radi dva meseca i ode na bolovanje? Da li je to realno? Da li su nasi poslodavci tako humani??
Na mestu Vam je da su zbog takvih slučajeva oštećeni najviše pošteni, ali razmislite ko je u stanju da kešira dva, tri meseca ili šest (koliko je otprilike bilo po starom zakonu) po 100000 mesečno lažnu prijavu da bi inkasirao refundaciju, običan čovek/žena sa minimalnim primanjima sigurno ne. Pa onda dolazimo na to ko stvarno potkrada nas obične građane.
Ovo je cista bruka i sramota pogotovo sto je izrecena iz usta jedne zene... nemam reci za ovo...po njima ocigledno ne bi trebale ni da radjamo decu... jer od cega ces ih izdrzavati...
Da li je ovo stvarno? Moze li pomoc mala,moja supruga je pocela da radi 16.01.2018,trudnicko otvorila 01.02.2018,znam kako vam ovo zvuci ali mi zaista nismo znali da je ostala u 2 stanju,da ne objasnjavam sad kako,uglavnom supruga je predlagala poslodavci da radi do 7 og meseca trudnoce,medjutim poslodavac je insistirao da ide na trudnicko zbog tezine posla,i nije nam zamerao zbog toga,porodiljsko je pocelo 29.07.2018,porodila se 24.8.2018,prosek plate 25000,hocete mi molivas pomoci u racunanju koliko bi.ona sada trebalo da prima od drzave?
Po ovom novom zakonu to bi trebalo da bude 25000/18 sto iznosi oko 1300 dinara ako sam ih ja dobro razumela kako se to racuna
jel se ova drogira
Mislim, sta reci.. Gledala sam emisiju i malo je reci koliko je budalastina ova zena izrekla. Pravi je primer iz one narodne "Zena je zeni najgori neprijatelj"! Ali voditeljka Rada je hit, zena nije mogla da veruje sta slusa. Njen izraz lica dok prekida doticnu, sve govori..
Rada je ispreskakala za medalju! Sad da vidimo sta dalje...
Zeno, zar te nije sramota???? Slusam i ne verujem sta cujem! Bravo Rado, nista manje od tebe i nisam ocekivala, boljeg sagovornika nije mogla dobiti :)
Od muke samo da se nasmejes
Ne znam sto je ovo iznenadjenje. Kapitalizam u pravoj i to najsurovijoj formi Cela Amerika funkcionise tako. Iz licnog iskustva, radila do poslednjeg dana u drzavnoj administraciji. Placeno do 6 nedelja posle porodjaja, poslodavac je hteo da mi placa osiguranje do 12 nedelje bez plate, a moguce neplaceno do 6 meseci ali nema zdravstvenog. Zdravsteno je samo $1500 mesecno. Drugarice kod privatnika su bolje prolazile, neke su imale placeno svih 12 nedelja. One koje su morale da odrzavaju trudnocu, dale su otkaz i sedele kuci. Vise se isplati. Trudnicko kao takvo se uzima samo kad se mora i ko ima uslova. A zene mog druga od drugog meseca na trudnickom, a zdrava trudnoca. Doktor joj prepisa zbog stresnog posla. A nije usamljen slucaj. Tako da ako mislite da je ovo surovo, postoji jos surovije.
Jasno je sve kako je u Americi... ali da li ste pomislili koliko jedna zena moze da zaradi / ustedi pre nego ostane u drugim stanju? Ili na to koliko njen muz zardjuje u toj Americi? Isto tako u Českoj zene do tri godine mogu da budu na porodiljskkm odsustvu... prve godine plata 100% a druge i trece se smanjuje... pa eto ima i boljih primera! Pozdrav !!!
Sramno, diskiminišuće
Diskriminacija na delu!Strasno!😡😡😡
Ja ne mogu da verujem da su poslali ovu glupacu da zastupa drzavu po pitanju ove jako osetljive teme. Takav neki je i napisao da ne kazem prepisao famozni zakon. Treba da ih bude sramota sve kolektivno, bolje bi im bilo da cutke promene taj zakon i da prestanu da se brukaju. Drzava se lepo zastitila od zena koje odu i prijavi ih neko kad zatrudne, da ne bude ostecena za neki tamo minimalac. A zasto to zene rade? Pa jer ih ista ta drzava nije zastitila i podrzala da se ostvare kao majke! Nece oni te pare da potrose na letovanja i firmiranu garderobu nego na pelene, krevetac, kolica, mleko, benkice, na svoje dete! Bitno je da se ogromne pare ulazu u kojekakve zgrade gde ce da zive arapi i fabrike za jeftinu radnu snagu u koju hoce da nas naprave, a nasa deca nek pasu travu i spavaju u kutijama. Pa nece da zaposle mladu zenu da im slucajno ne ode na bolovanje, nego im treba neko da rinta. Ja sam se skolovala pa sam VOLONTIRALA dve godine (radila za ovu drzavu bez dinara jer je to jedini put do posla u mojoj struci), pa sam jedva dobila zaposlenje, radila 8 meseci fizicki i mentalno tezak posao u bolnici u zoni zracenja, i i sta sam trebala da radim trudna takav posao ili da cekam da napunim 30 godina i jos da se usput zracim, pa da ni ne mogu da zatrudnim, nisam luda. A nigde se u zakonu ne pominju majke koje rade na radnim mestima povecanog rizika, ali smo zato uredno obuhvacene smanjenjem naknade za porodiljsko i negu deteta. Ne kajem se ni malo, ja cu dobiti svoje dete hvala Bogu, neka im njihove pare neka finansiraju zadrugu i parove sto se mene tice!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »