Komentari za tekst "Dojenje u javnosti legalizovano u SAD"

Komentara
7
Ostavite komentar
Bravo za to, mi smo sikili do 14 meseci, bilo park, kafić ili neko drugo mesto, imali smo i maksimalnu podrsku od najblizih a bilo je i pojedinih sto im je bilo muka da gledaju kako beba doji i sto su prilazili npr u parku i kritikovali nas zbog toga. A moja poruka za njih je ako ti se gadi da gledas malu bebu kako sisa onda lepo okreni glavu i kraj price. Konkretno ja sam imala situaciju gde je jedan covek od nekih 60- godina prisao dok smo drugarica i ja dojile decu i drao se na nas kako nas nije sramota sto to radimo u parku, rekao da mu se gadimo i pljunuo na nas, na sta smo ga mi pitale na cemu je on rastao i da li je bas siguran da je njegova majka trcala svakih 3 sata kuci da ga doji ili ga je dojila u njivi dok su isli svi kolektivno na mobu. Ucutao je istog trena, podvio rep i otisao.
Šta ima država da mi LEGALIZUJE gde i kada ću da hranim bebu, svašta, zar su dojenje kao divnu i najnormalniju stvar spustili na stvar legalizacije?
Svašta....ne vidim razlog da se dojenje uredjuje bilo kojim zakonom. Da li neko uredjuje zakonima kad jedeš pljeskavicu na ulici!? I da li će ijedna žena zbog ovog zakona dojiti svoje dete ako je odlučila da ne doji?

Naravno da svako ima pravo da radi sta zeli i naravno da beba ne treba ostati gladna, ali isto tako ne vidim razlog dojenja na ulici. Dete se podoji pre kretanja u setnju a u setnji se nece ostati 3 sata. Meni je licno jako ruzno videti zenu da doji na ulici i nikada to ne bih radila. A da ne spominjem dojenje posle godinu dana deteta i to jos na ulici. Ali je to vec druga tema...
Strasno je ruzno kada jedna zena (majka) osudi drugu a da razlog tome bude dojenje-hranjenje bebe. Ocigledno je da niste dojili bebu, jer ne mozete poistovecivati hranjenje formulom i dojenje u vremenskom pogledu. I na kraju krajeva sta ko vas pita da li je ruzno ili ne. Ako ste majka verovatno ste na pocetku pokusali da dojite. Razlog neuspeha je nebitan, ali je vazno to da ste svom detetu obezbedili hranu( formulu) kako ne bi bilo gladno i niko to ne smatra ruznim. I onda se neko poput vas nadje da kaze kako je ruzno da majka doji dete radeci istu stvar samo pritom poseze za dojkom, a ne za flasicom.
Sve smo mi majke i za svoju decu cinimo najbolje sto mozemo bilo da ih dojimo ili hranimo formulom.
Tako sam i ja mislila sa prvom bebom.Sad sa trecom... baš me briga šta ko misli! Bas smo jutros sikili u parku!😊
Postoje razlicite bebe,neke sisaju na pola sata neke na dva-tri. I sta sad to znaci ako beba ogladni posle pola sata treba trcati kuci i podojiti. Najnormalnije je sesti na klupu pokriti bebicu pelenom i dati joj da sisa. Samo bolesnom umu to moze da smeta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »