Komentari za tekst "Da li porođaj mora da boli?"

Komentara
27
Ostavite komentar
Sve je ovo na mesto pod uslovom da ne dobijete indukciju. Moji bolovi su bili podnošljivi skroz, vežbe disanja su značile sve dok nisam dobila indukciju. Nakon toga više nikakvo disanje, opuštanje, koncentracija na moje telo nije pomoglo. Nakon toga sam bila samo prisutna na svom porođaju i trpela bolove.
Hvala na svim lepim podeljenim iskustvima, jako doprinosite nama, koji tek treba da prođemo kroz to. Zahvaljujući pametnim i informisanim ženama, znamo, da nismo stvorene da patimo pogotovo ne u tako veličanstvenom trenutku. Od srca hvala, zaista olakšavate! ❣️
Ne bi nam Stvoritelj dao iskustvo koje bi bilo mučno po nas.
U Starom zavetu stoji, da će se muke umožiti u trudnoći i rađanju ali to zato jer je u pitanju posledica kršenje zakona Života! Dakle, kada živimo suprotno struji Života ništa nam nije lako (čuvena priča o zmiji, Adamu i Evi).

Imamo i babicu koja takođe iznosi činjenice kako do bezbolnog porođaja. Snežana Kostov, ima i profil na IG.

Naravno da dobrom porođaju pre svega predhodi zdravo emocionalno stanje žene. Prvo se ozdravi iznutra pa se onda donose dece na svet.
I na kraju hvala doktorima koji su se bavili ovom temom, posebnu draž ima što su muškarci, jer tako se ženama pomaže!

Svako dobro svima koji koriste kritičko razmišljanje. Uskoro će i Dana Karić izbaciti dokumentarac o ovoj temi, pa eto još informacija.
I na kraju, ako je samo jedna žena uspela da dovede sebe u psihofizički sklad onda to može svako.
Ne znam šta je ljudima u glavi ako mogu da tvrde kako neko laže kada kaže da je imao bezbolan porođaj.
Takvih primera imam nekoliko u okruženju.

Pozdrav i srećno svima na ovom putovanju 💥
Svaka čast autoru teksta.
Uz pomoć ove knjige koju ste preporučili na kraju, sam se da kazemo bezbolno porodila 2 puta a najveću strah u životu sam imala od porođaja.
Suština je naučiti kako disati, kako gurati kad krenu naponi, i prihvatiti porođaj kao prirodnu fiziološku radnju, kakva i jeste. Skoncentrisano disanje i saradnja sa babicom i porođaj će vam biti najlepši događaj na svetu, intenzivan da, ali bolan ne.
Samo hrabro mame 🌼
Na carski sam rodila i duze me je bolilo jer sam se trudila da prolazim kroz to bez inekcija za bolove zbog dojenja. Posto sam bila u bolnici na odrzavanju trudnoce duze vrijeme, ostali su mi urezani u glavi neki zvuci porodilja. To nije obicno vristanje ili urlanje, nego nesto sto te maltene gura da ides da pomognes iako nista ne mozes da uradis licno. Ostaje urezano duboko u sjecanje. Ne moze se nikako generalizovati i sigurno banalizovati necije iskustvo jer je sve razlicito. Nekome prodje lakse i prilicno brzo, a nekome mucno i intenzivno i smatram da nije samo do licnog praga tolerancije bola vec i do situacije prilikom porodjaja.
Poruka za Gagu: mene tek čeka porodjaj, pa ne mogu da komentarišem iz ličnog ugla. Moja sestra se poradjala sa 39 i 42 godine, i oba porodjaja su protekla kako treba, brzo, i bez ikakvih problema. Tako da smatram da je tvoje mišljenje maliciozno i nestručno.

Порађала сам се 3 пута! И сваки од њих је био болан у границама које су за то нормалне. Природно их родила сво троје. Прво дете родила са 23, друго са 24 а, треће са 34 године.
Сваки је имао своју чар.
Без свог лекара , бабице, било које врсте везе. Сва три пута прошла савршено. Последњи и без цепања и шивења.

Онај ко каже да не боли лаже. Можда не боли тог тренутка ако се узму сад нормалне анестезије ал боли касније. Све има своје предности и мане.

Увек сам се водила тиме да је боље истрпети најлеши бол за једну жену, јер нема ништа лепше од оног момента када вам ставе то мало биће на груди кад се све заборави и крећу најлепши тренуци да се стварају
Sa 20-30 godina sigurno možete imati potpuno bezbolan porođaj, potvrđeno iz ličnog iskustva. Pogotovo ako rađate jednu pametnu bebu koja gura nogama da bi se rodila. 😊
Kiseonik je vrlo bitan, disanje do svake ćelije NA NOS!
Međutim kada rađate jako krupnu bebu 10 godina kasnije, sa 37 godina pa naravno da ne može biti bezbolan porođaj jer vaše kosti i mišići su sada i malo prestari za taj događaj!
Zaljubite se na vreme i rađajte na vreme i biće bez bolan porođaj. 🎉😍❤️
Zašto muškarac mora da pametuje u nečemu što nikada ne može da iskusi. Žena koja je prošla kroz to je merodavna, a svaka od nas ima potpuno drugačiju priču i iskustvo. Svugde se pametuje - te istraživanja pokazala/dokazala te ne. Prodji kroz porodaj-pa pričaj i piši.
Za mene je porodjaj divno iskustvo. Boli. Naravno da boli. Ali ono kada beba izadje i sve staje tada. Mi zene smo toliko jake!
E sta sve necu procitati 😄 A pisao inace iskusan muskarac po pitanju porodjaja i bola.Da je zena pa jos da poverujem.
Ne postoje dva ista porodjaja niti dve iste zene niti dva ista iskustva.Svaka je prica za sebe.Verujem clanicama koje su pisale da na porodjaju nisu imale jake bolove ali razloga niko ne zna.U porodiliste sam otisla 4cm otvorena a na porodjajni sto legla sa 8cm.Sa indukcijom su me otvorili za nepun sat i tu krece to nesto sto zovu bol.Slazem se jedino da to mozda nije prava rec da se opise😄 za mene je to bilo stanje koje dostizes posle vrhunca bola.Sa prvim naponom ja osecam da su mi se noge oduzele i da ne osecam telo od struka na dole, prostim recima paraliza od bola.Ne uspevam naravno guranjem da rodim bebu pa mi doktorica posle treceg napona leze na stomak i beba izlece.Naravno nije disala i morala je na reanimaciju a posle na intezivnu.Sivenje nisam osetila kao ni predhodno secenje.Ali ono sto me je cekalo narednu godinu jeste cinjenica da nisam mogla da sedim na zadnjci niti spavam na ledjima.Dojila sam samo lezeci😟Ranu od secenja nisam ni u jednom momentu osetila koliko su me kosti bolele tj.karlica.Skroz sa se rasirila a komentar lekara je bio da sam eto "malo"uza.I naravno da su kontrakcije za mene kesa u smislu bola kad se porede sa bolom sirenja karlice i trtice na zivo do granica naprsnuca.
Moguć je porođaj bez bola,ili jako malim bolom. Otišla sam u bolnicu kada mi je pukao vodenjak,sat vremena kasnije sam otišla u bolnicu i bila 6cm otvorena. Nikakvi bolovi. Dobila indukciju,prošetala 5 min,dve kontrakcije koje nisu bile bolne,samo kao menstrualne,dva guranja i gotovo. Nisam ni osetila kada sam se porodila. Ušivanje sam osetila. Najgore od svega toga je oporavak i određene stvari koje ne smeju da se rade. Kao sedenje,saginjanje,podizanje nekih težih stvari(5-6kg),mirovanje. Pogotovo za nas koji nemamo mira. Ali sve to brzo prođe :)
Mene nije bolelo.Otisla sam u porodiliste skroz otvorena,.nije bilo vremena ni za klizmu,uz,cak ni burmu nisam imala vremena da skinem..Porodila sam se za 20 minuta,bez epiziotomije,beba je bila teska 3750 gr
Nije me boleo porodjaj, kontrakcije sam osecala kao pokrete bebe ali u mom slucaju verujem da je razlog bio taj da sam isla na akupunkturu kao pripremu za porodjaj i kontrakcije nisam osecala sto je bila izmedju ostalog i poenta akupunkture i uz epidural koji sam trazila da ipak dobijem iako nemam bolove, prosla sam super. Toplo preporucujem svima akupunkturu ukoliko imate uslove za odlazak na istu.
ovaj odgovot je jedini pravi....da se spreci bol necim....a ne zene pisu da ih je bolelo ali vredi...pa naravno da vredi ali pricamo o bolu
Не знам како је то у сагласности са овим чланком
E ja sam sa drugim detetom imaala lose iskustvo. Bilo je strasno bolno. Prvi porodjaj je boleo ali ne tako strasno,ali drugi uzasno. Cak je i oporavak bio mnogo tezi i duzi. Ali je i beba bila veca, izdrzi se ali treba dosta snage 😊 Ali dobro kada se beba rodi sav taj bol nestane!
Mene kontrakcije nisu bile toliko bolne jer sam imala jako bolne menstruacije pa sam donekle očekivala mnogo veći bol i kad su mi rekli da sam skroz otvorena vec posle sat vremena(primili su me 4 prsta otvorenu, posle sam vremena sam se skroz otvorila) nisam mogla da verujem jer sam čekala jače bolove.. Međutim sam porođaj Tj. izlalak bebe je bio jako jako bolan, beba je bila sitna 2700 gr i 48cm ali mi je pokidala unutrašnje zidove vagine skroz i ušivanje i zarastanje rane mi je bilo najbolnije od svega
Hm, ja sam se poradjala 8 sati- indukcija, epidural. Da ne lazem- pola porodjaja sam prespavala, sam kraj pred otvaranje je bio cudan kao celo telo da mi je neko mleo. Sam prodjaj- za divno cudo nista me nije bolelo. Al zato kad su me usivali videla sam sve zvezde ovog sveta.
Boli nije da ne boli...ali nije to toliko ni strasno koliko pricaju...ja sam se dva puta porodila normalno...prirodno...najvise boli iz glave...tj.mislimo da to jako boli..ali ako okrenes na drugu stranu pa kazes sama sebi to mora tako...to mora da boli lakse bude...ja sam oba puta sama sebi tako olaksala cijeli porodjaj...i sve je proslo kako treba... 😊😊
Nekoliko dana pre termina, epidural+indukcija. Dogovor sa doktorom da nema epiziotomije, da te puste da se sama lepo otvoris i porodjaj je bezbolan. Najveci bol koji sam osetila jeste merenje pritiska na ruci😁, naspavala sam se 3 sata dok je isla indukcija.

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »