Komentari za tekst "Da li će u Srbiji biti zabranjene batine?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Kako smo krenuli, deca ce nama biti roditelji...
Mirjana to je samo jedan primer ponasanja u marketu pa napisah taj, a zasto ne moze razgovor 100% da bude u resavanju teskoca, odakle nam pravo da uopste dizemo ruku na tako malu decu, ko nam je to usadio u glavu da je to deo vaspitanja. Postoji milion drugih nacina da deca nauce sta i kada moze, batine govore vise o nama samima. Ja sam ih mozda dobila kao i ti nekoliko puta ali nikada nikada ih necu opravdati jer znam da moze i drugacije.
Za ovaj zakon glasace svi oni cija su deca nevaspitana i bezobrazna bez grama postovanja ali oni znaju najbolje! Ili glasace babe i dede koje su svoju decu tukle kajsevima i prutevima jer zaboga mala deca se ne biju! Kao i uvek sudbinu nam kroje nekompetentni!!
Ма дајте шта је фалило нашим старијим генерацијама који су добијали пацке у школи, клечали на кукурузу и тд, то су радни људи и лепо васпитани а ова деца сад ,све размажено, немају појма о животу. Бре, власт има циљ да деца контролишу родитеље и да имају власт, то је све наопако. Океј је дете ударити по дупету, не претеривати никад, то мора некад. Да мене мајка није ударила кад треба бре, ја бих била ко зна где и шта данас. Ухватила бих се друштва каквог не треба и била бих све што не треба.
Svala cast!
Prve dve slike gore u tekstu su jezive:(
Ne , ne i ne batinama reci i ko ima takav stav i pogled na zivot trazice druge nacine i nece opravdavati lup po guzi ili sta vec.
Pa sta ako se bacaju po marketu , neka deca prolaze tesko fazu prkosa, mislim da ljude treba edukovati o razvoju dece i ne od njih nemoguce ocekivati, pre ili kasnije sve dodje na svoje a kako tucena deca da nauce svoje frustacije drugacije ispoljavati nego nasiljem ,mi treba primer da im budemo i pomognemo kroz zivot.
Ja napisah da se 90% problema moze resiti razgovorom,ali videh da da je ta recenica zapostavljena cim napisah da detetu ne treba dopustiti da se penje na glavu.. nisam ja za to da se deca ubijaju od batina za svaku sitnicu,to je besmislica i lecenja kompleksa,ali podrzavam nacin na koji su vaspitane starije (moja konkretno) generacija.. nisam dobijala batina veliki br puta,detinjstvo mi je bilo divno i ponosna sam na njega i na svoje odrastanje na selu,ali kad god sam ih dobila danas zahvaljivam svojim roditeljima na tome jer sad znam sto sam ih dobila i opravdavam ih.. ja nisam smela da se bacam po prodavnicama iliti marketima,nikad mi nista nije falilo,ali nisam ni dobijala sve u sta uprem prstima i beskrajno sam zahvalna na tome.. ali elem,svako ima pravo na svoje misljenje,ovo je demokratska drzava.. svako dobro.. :-)
Svi smo mi odgajani na,mane-vise,iste nacine i svi smo mi zbog neceg dobijali batine i ne smatram da je to pogresno.. sve je to decije i za decu.. naravno,kad i ako zasluze,90% stvari se moze resiti razgovorom,ali ne treba dopustiti decu da vam se penju na glavu i da se valjaju po podovima marketa jer je ono eto bas to htelo.. radim u trgovini i nagledala sam se svacega,nisu za to deca kriva,vec roditelji.. ako moze da se vaspita bez batina,podrzavam,ali neke granice moraju da se znaju.. ko je roditelj,a ko dete..
Protivnik sam teskih batina, ali ponekad po guzi lupiti dete ne vidim sta je tu toliko sporno. Nema ko nije u detinjstvu bar jednom dobio batine, a ovo danas napravise od dece zasticenu vrstu i debile. Mislim da ce uskoro deca poceti da biju roditelje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »