Komentari za tekst "Bebac mame: Široki povoj - da ili ne ?"

Komentara
11
Ostavite komentar
Stariji sin, na prvoj kontroli kod pedijatra rekli da ne stavljam siroki povoj, rodjen u decembru, prvo dete, nosila mu povoj 3meseca.
Drugi sin rodjen u avgustu, nije nosio siroki povoj, prohodao je sa 9meseci.
Smatram da ako beba ima problem sa kukicima da se to vidi jos na rodjenju.
Stariji sin imao 2 ultrazvuka( sami zakazali u institutu, tako nam rekla patronazna),mladji jedan i to odradjen tako ofrlje u dz novi beograd.
Imam dvoje dece i oboma sam stavljala široki povoj. Dobila sam objašnjenje od jednog starog doktora. Rekao je da recimo Germanski narod nema skoro ni jedan zabeležen slučaj iščašenja kukova, dok na području Balkanskog poluostrva je bilo dosta slučajeva. Tako da se iz tog razloga kod nas preventivno preporučuje široki povoj. Pozdrav svim mamama♥️😘80
Iscasenje kukova je inace od bitnog znacaja koje ste nacije 🙄
Zivim u Nemackoj, i svojoj cerci nikada nisam nosila sirok povoj. To ovde i ne postoji. Za to sam tek prvi put cula pre godinu dana od jedne prijateljice iz Srbije...
Nikad ni jednom detetu. Krpetine neće izlečiti kukove ako nešto nije u redu. Za to služe Pavlikovi remenčići. Evo u Italiji nikad čuli.
Ti si bas mnogo pametna, kao i ti strucnjaci u Italiji.
Italija je na delu pokazala svoj zdravstveni sistem ...
I ako ne može da pomogne mislim da svakako ne može da škodi, pa neka širokog povoja još neko vreme dok se ne dokaže da je beskoristan.
Dokazalo se da je beskoristan uradjeno je vise studija evo prva koja izadje broji 50 beba i detaljno opisane nacine merenja ucinka, naziv studije Double Diapering Ineffectiveness in Avoiding Adduction and Extension in Newborns Hips izdate od strane National Library of Medicine. To toliko nema smisla da sam jedna nasla naziv slican nasem..
U porodilištu su mi rekli da stavljam široki povoj. Beba sad ima 2 meseca i 1 nedelju, čekamo da nas pozovu za termin za UZ, mada ne verujem da će dok traje ova situacija, tako da ću joj verovatno stavljati još do kraja trećeg meseca.
Ja sam ZA siroko povijanje. Od pocetka sam cerkici stavljala sirok povoj, i na prvoj kontroli sa 2 meseca je ustanovljeno da joj jedan kuk nije u redu, i doktor je preporucio jos dva meseca dupli povoj. Bilo nam je tesko ali smo istrajale. Hvala Bogu nakon toga je sve bilo u redu. Sa 5 i po meseci je pocela da sedi, sa 8 stala na noge, za prvi rodjendan prohodala i sada je sa 14 meseci pravi zvrk!

Svim mamama bih preporucila sirok povoj, jer da svom detetu nisam stavljala od pocetka verovatno bih krivila sebe ako dodje do nekog problema. Pozdrav za sve mame i bebe :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »