Komentari za tekst "Bebac mame: Evo zašto nas porođaj baš, baš plaši!"

Komentara
4
Ostavite komentar
ja sam sa svih šestoro imala neki mali majušni strah ali ne od porođaja nego vise strah od nepoznatog jer kako kažu svaki porođaj je poseban na svoj nacin evo da vam kažem da sam se sa četvrtim sinom porodila u ambulanti nisam stigla u porodilište jer kako je pukao vodenjak krenuo je mali LAZAR vec je bila glavica skoro vani kad sam stigla do ambulante a imam cetiri sina i dve cerke i sad sedmo na putu 5 mjeseci pozdrav od mene i moje djece
Nazalost je tako. Ja sam nasla vezu i za porodjaj i na odelenju iz straha da me ne tretiraju, kao sto zena gore rece, stoku. Svacega sam se naslusala a i inace sam osetljiva na grube ljude i ko zna kako bi mi bilo tad tamo. I sad kad imam vezu i dalje se plasim. Jer nisu uvek tvoji ljudi u smeni.
Ja se nisam plašila prvog porođaja i zaista je prošao divno, nekako relativno lagano. Sada čekam drugu bebu i uhvatila me frka, ne znam zašto. Prethodno iskustvo divno, ali frka je jača od mene valjda zato što mi ni trudnoća nije lagana kao prošla pa se plašim da isto ne desi i sa porođajem. Treba uvek ići sa pozitivnim mislila i stavom :)
Mnogo mi je zao kad vidim kakve strahove imaju zene pritom ne misleci na strah od porodjaja koji je donekle normalan, vec umesto da dani u porodilistu budu posebni i lepi za majku i njeno dete, one jadne idu sa strahom da ih neko ne maltretira ili da nece biti shvacene i da ce neko vikati na njih. Strasno dokle smo dogurali i da li to nesto govori ovoj nasoj drzavi koga zaposljavaju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Pročitajte iskustva mame dvoje dece koja na interesantan način piše svoje priče »
Da li je dojenje u javnostu oduvek bilo tabu ili je to novotarija? »
Na koje sve načine postporođajna depresija ostavlja traga kod beba i dece? »
Stomačni virusi, temperature i kašalj najčešći uzrok posete doktora »