Komentari za tekst "Mnogo žena se povredi prilikom porođaja. Zašto lekari ne prepoznaju problem?"

Komentara
4
Ostavite komentar
Zalosno je sto se jedna potpuno prirodna pojava pretvori u traumaticno iskustvo a samo zbog toga sto pored zene koja se poradja nema ljudi koji su pre svega s dusom i koji ce joj lepom recju olaksati muke a onda i strucnim delovanjem.I sama sam imala slicno iskustvo, porodjaj uz epiduralnu,epiziotomiju,pucanje...ostavljena satima posle davanja anestezije da cekam izlazak bebe iako sam bila otvorena 7 cm...I na kraju sam se na silu poradjala ne osecajuci nista posle 12 sati od pucanja vodenjaka,pred kraj smene dezunog lekara koji se negde oko pola 7 ujutro setio da satima lezim na porodjajnom stolu.Drhtala sam od bolova kad sam bebu dojila i morala da se bavim njom.A da ne pricam o odlasku u toalet...Danas skoro 2 god.posle porodjaja imam bolove u kicmi i u repnoj kosti da ne znam kako cu ziveti ostatak zivota i biti detetu od koristi.Sve je to zbog nepravilnog polozaja prilikom porodjaja, neasistiranja...Cast izuzecima ali mnogi ne zasluzuju da se bave takvim humanim zanimanjem.Napominjem da sam se porodila u Sremskoj Mitrovici i da me je strah da se nekad ponovo nadjem tamo.Svako dobro svima!
Bolovi nakon porodjaja! Odlicna tema i veliko nerazumevanje! Porodila sam se u decembru 2014.u pozarevackoj bolnici! Prvorotka, 24,5godine,porodjaj 12sati,EPIZIOTOMIJA,PUCANJE ,USIVANJE!!! Pa da krenemo-porodjaj jako bolan i dug,ali dobro, svima je tako.Onomnajgore sledi posle i to tokom 9dana noravka u bolnici! Vec sutradan nakon porodjaja krecu nesnosni bolovi u predelu gde je izvrsena epiziotomija i nestrucno usivanje(ne znam kako bih to drugacije nazvala),dok me u to isto vreme smestaju u bebi frendli program!!! Borim se ja prva 2,3dana,borim,posrcem sa novorodjencetom,sramota je da kazem da ne mogu da se brinem o svojoj bebi! Bolovi ne popustaju! Kazem ja konacno,nista,mazi povidon! Zatrazim da bebu odnesu u boks sa drugim bebama (jer nisu svi u bebi frendli,vec samonmi izabrani!?!) posto mi nije dobro,od babice dobijem odgovor- Samo ako padnes u nesvest od bola,mozemo da ti preuzmemo bebu! ! ! ! !
9dana bola,suza,krvi i depresije,trauma!! A trebalo je da bude drugacije,zar ne!?! Ili sam ja samo razmazena!!!
U potpunosti se slazem sa vama,takodje sam se porodila u Pozarevcu,uzasno iskustvo,bahatost,drcnost i bezobraznost. Mene vise to porodiliste nece videti,a steta jer sam htela 6 da rodim. Isto misljenje ima devojka koja se porodila isti dan kad i ja.
Zao mi je bas zbog iskustva kakve vecina zena ima u Srbiji.Porodila sam se u Austriji,sasvim druga prica,i lepsa i bolja ,osoblje tamo cini sve da ti pomogne,a preventivna EPIZOTOMIJA se ne radi ...Biras polozaj koji tebi odgovara tokom porodjaja,nema brijanja genitalija .Babice su vrlo ljubazne,samo kod nas nazovi velike sestre se ponasaju odvratno i bahato,cast izuzecima.Nije problem u standardu drzave,problem su nasi ljudi,zato nam je sve i tako .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »