Komentari za tekst "Koliko pelena potroši jedna beba?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Izracunali ste za 10-12 pelena dnevno a ne za 8-10 :)
Ja koristim bambus DajDaj pelene i prezadovoljna sam. U toku dana je presvučem 4-5 puta. Zdravije su i dosta jeftinije, 37.000,oo dinara košta 20 komada, i mogu se koristiti 10 godina, znači 5 generacija ako se računa da svaka nosi po 2 godine. Moja devojčica ih koristi već 11 meseci. Obične pelene sam joj koristila dok joj nije otpao pupak i stalno je bila crvena i kožica bi joj pucala, a još su i kancerogene.
Bojana. Kupila sam prvo 10 komada, pa kasnije još 5 komada, tako da sada imam 15 komada. Oni preporučuju 20 komada. Dovoljno mi je 15 komada, perem ih svaki drugi dan. S tim što koristim tečni deterdžent sa aloja verom, frosh marka, iz razloga što on ne oštećuje pelene, drugi praškasti deterdženti sadrže omekšivač zato ih i oštećuju. Pelenice se ne peglaju, i ponovo da napomenem da se ne stavlja omekšivač. Frosh mi traje 4 meseca, koristim ga samo za pelenice. Ja sam uzela DajDaj 2u1, ne mažem je sa kremama već je redovno perem u lavabou, i promenim 4-5 pelenica u toku dana. Očekujem još jednu prinovu sredinom marta, tako da će ona naslediti Bojanine pelenice, tvoja imenjakinja, kao i stvarčice. Ja sam se odlučila za DajDaj pelenice zato što su sigurno zdravije za najdraže, nisam se pokajala, jer sam prezadovoljna. Moj broj je +38766831838 pa mi možete pisati putem vibera. Lakše je.
Aleksandra, da li Vam je dovoljno 20kom? Ne planirate da kupite vise? Trenutno sam u fazi razmisljanja oko pelena, u principu svi koji koriste jp (Pampers, Pufies itd.) kazu da je to pravi izbor, dok pak mame koje koriste DajDaj da je ipak to nepogresivo. Mislim da cu se odluciti ipak za DajDaj, ali ipak ako moze mala pomoc, znacilo bi mi:). Hvala!
Moj sin je koristio pelene dve godine i četiri meseca. Nakon toga smo bili slobodni dvadeset dana bez pelena! Zatim je stigao moj drugi sin. I opet pelene. Ali hvala Bogu da postoje. Daleko bilo da moram da gajim decu kao nekada pa da perem pelene po ceo dan.Tako da koliko god da potrosi pelena i novca sve se to isplati. Nek su deca ziva i zdrava i samo nek trose pelene! ;-)
Preterujete. Tačno je da se novorođenčadima promeni 8-10 pelena ali ne menja se toliko kasnije. Dok se koriste mali brojevi za isti novac (pakovanje) dobije se više komada. Moja je sa tačno 2 godine skinula pelene i mislim da sam oko 20000 trošila na pola godine. Dakle, 80000 ukupno. I to je puno novca ali vi ste duplirali realni trošak.
x20din okvirno, koliko mu dodje otprilike cena po komadu.... x2 dece... Zaista fascinantna cifra!
Nikada me ne interesuje koliko pelena potrosi ,bitno mi je da mu sto cesce promjenim da ne dodje do neke infekcije i da je on cist...
Osim u slucaju da koristite platnene pelene, i onda vam od rodjenja do zavrsetka koriscenja pelena, potrebno oko 30 do 40 pelena, zavisno od toga da li zelite da ih perete svaki drugi ili treci dan! URA za moderne platnene pelene! :-D
Jedino ako nemaju nista drugo da rade pa presvlace bebe posle svakog piskenja. Svasta. Ja ga od rodjenja presvlacim 5-6 puta dnevno a pogotovo posle kakanja i nikada nije inao osip niti sta slicno i zato nema potreba za tolikim presvlacenje.
I ja isto tako svoju cerku, ne znam odakle podatak da se dete presvlaci deset puta dnevno. Koristimo Pampers i nismo nikada imali problema za ovih deset meseci...
Kada se setim koliko sam para dala na pelene i mleko, mogla sam auto da kupim.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »