Komentari za tekst "Poražavajuće: Tate u Srbiji sa decom 11 minuta dnevno"

Komentara
11
Ostavite komentar
Kad je prva beba stigla kući, oboje smo bili prestravljeni i nismo znali ništa. Muž se naravno povukao i rekao: Ti si majka, kako su se druge žene snašle tako ćeš i ti", i nastavio da živi kao i do tada. Dopustila sam da to traje oko 15 dana i nakon toga "prešla u napad svim sredstvima". "Nisam se rodila kao majka, već sam sve naučila, a ako mogu ja, nema razloga da ne možeš i ti!" Ne želim ni da se sećam te naše prve godine i borbe koju smo vodili. Ali zato sad, sedam godina posle, posle dva deteta, muž najavljuje da će za treću bebu on uzeti porodiljsko... Često mi kaže da mi je zahvalan do neba što sam bila tako uporna, na momente i surova, jer sad sa ćerkicama ima odnos na kome mu čak i ja ponekad pozavidim!!!!
Suprug i ja delimo kucne poslove tako da mi pomaze i oko bebe.Oboje smo zaposleni i glupo je da on sedi dok ja obavljam sve poslove. Stvarno ne mogu da shvatim muskarce koji su nezainteresovani.Pobogu to je i vase dete,nije ga zena od majke donela. Ne znam,ali potpuno mi je neprihvatljivo da zena u 21.veku nosi sve na svojim plecima.
Moj muz ne radi,ne brine se kao ja jer ne gleda stvari ni 5min unapred.Njegovi odgovori su:Dete ce imati sve,a sto ti ne radis,a sto ti nisi uradila.Dva puta je promenio pelenu,jednom ga uspavao,5 puta nahranio.Mali ga gleda kao boga i strasno mu se raduje,a on samo gleda kome ce ga sledecem utrapiti jer on to nemoze.Inace,beba sisa i ima 7.5,a kasice je poceo sa 5.5 meseci da jede.
Nisam dozvolila muzu da presvlaci
, da hrabi nije ni mogao posto bebac sisa, kupa sam i ostalo. sve bukvalno radimo zajedno. zajedno je kupamo, sada kad jede nas troje jedemo zajedno, igramo se, setamo, presvlacimo zajedno, naravno kada je kuci, kada ne radi.
Moj muz je toliki nezainteresovan jedva da i presvuce dete. Pa ipak on ke zaposlen, a ja sedim kod kuce..cak ni ne skloni tanjir kad jede nego ja idem i skupljam za njim..ali tako ga je mama naučila i, na zalost, to tek sad pokazuju..
Racunaju li se u ovu statistiku oni koji rade na crno, oni koji rade dva posla, oni koji su dobili otkaz trazeci odsustvo... Nije ovo Njemacka :)
Molim da mi neko objasni...nega deteta je sta? kada? ko ima pravo na to? plata bude 100%?
Sva sreca pa i ovde vazi ona stara izreka: statistika je kao bikini - mnogo toga pokaze, ali kljucno sakrije! :-)
Bravo za tekst! Hvala mom suprugu koju spada u grupu retkih, posvecenih tata!
Ovo kao da je tekst iz prve polovine prošlog veka... Ili još ranije...
#dvaipodecaka
Naslov je katastrofa...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »