Komentari za tekst "Razrešite najčešće letnje roditeljske dileme"

Komentara
13
Ostavite komentar
Zdravo
sa koliko meseci moze beba na moru? sta preporucujete
Crnu Goru ili Grcku?
moja beba ima 7 mes razmisljam da li bi bila pametna odluka da odemo...
ludost je voditi bebu na more. preskocite jednu godinu necete pocrkati
Na sve nas (decu a i odrasle) jako povoljno utice jod koji ujutru isparava. Morska voda takodje.. Ne vidim nista lose u tome da dete, ako je sve kako treba, ide na letovanje. Povecan oprez od sunca se podrazumeva i na kopnu, kamo li na obali :)
Cerkicu sam prvi put vodila na more kad je imala 6 meseci i uzivala je. Od 11-16 smo bili u sobi, ostalo vreme je bila ili u vodi ili u pesku. Stavljala ga je u pocetku u usta ali je shvatila da bas nije ukusan. Sina kad smo dobili vodili smo ga sa 10 meseci, on je tad jos puzao, tj. vukao se na stomaku, po plazi, pesku, pustala sam ga i do vode pa kad vidi da je hladno on se sam povuce i sedne. Ali, bio je sav u sitnom osipu, pesak mu nije prijao za razliku od cerkice, tako da sva deca su razlicita. Ja bas nesto i nisam panicar pa nisam stalno trcala i vikala ne to, nisam se umorila sa decom, samo sto eto njegovoj kozi sunce=pesak izgleda ne prija.
i mi na moru imamo bebe i vodimo ih na plazu... obavezno mazanje zastitnim faktorom... ponesemo kisobran kolica kojima spustimo tendu i stavimo ih pod suncobran. izbegavamo najvece vrucine oko podneva u julu i avgustu... beba spava u kolicima a inace se kupa, kvasimo glavu... gledamo da je u blizini natkriven kafic gde se mozemo skloniti i lepo jesti,piti... i odatle nadgledati starije dete... samo bez opterecenja i panike...zamislite da zivite na moru i da morate povesti starije dete na plazu.. zastititi bebu ali nista joj nece biti. poneti bebi probiotik i dati preventivno zbog stomacnih virusa koji leti haraju. to je moja preporuka.
moja beba sada ima 7 ounih meseci a jako bih negde na odmor. Imali smo dosra trzavica u poslednje vreme i svima bi prijalo malo opustanja. Isla bih sa bebom verovarno krajem avgusta kad bi ina imalaskoro 10 meseci.Nadam se da to nije losa ideja. jel ima neko 8skustva sa tim?
Proslog leta smo bili na moru sa bebom od 6 meseci. Bebac u to vreme nije sedeo ni u naznakama, ali je u vodi uzivao! Plivao je sa nama skroz daleko. Koristili smo oni gumu SWIMTRAINER koju svima preporucujem jer moze za bebe od samo 3 meseca. Maksim je uzivao sa njom!
Draga Tatjana,konsultovali smo pedijatra i vodicemo bebu od 3 meseca na more,doktorka je rekla da je do 10h i posle 17h mozemo izlagati suncu,da ce to prijati njenoj kozi,takodje da je mozemo kupati u bazencicu sa morskom vodom koja se greje na suncu. Nikakvo mazanje kremama za sunce. Pretpostavljam da isto vazi i za tvoju bebu. Takodje,ponesi dobru "apoteku" i uzivaj. Najkomotnije je putovati kolima po mom misljenju.
Bebe se ne mazu zastitnim faktorom do 6 meseci... Pozz
Molim Vas, razmislite sami da li je ispravno da izlazete suncu bebu od 3 meseca bez zastitnog faktora?
Ona bi morala da bude pod faktorom i bez izlaganja suncu cak i pod njim!
Planirali smo da idemo kolima. Hvala, mi jos nismo pitali naseg pedijatra, al hocemo s
vakako. Srecan put i uzivajte:-) Pozdrav
Trebali bi u septembru na more sa bebom koja ce tada imati 7 meseci, ako neka ima iskustvo sa tolikom bebom, neka nam napise po koju rec-znacice nam:-) hvala
Mi smo isli na more sa bebom od 10 meseci. Njemu je bilo solidno ali nama je to bilo sve samo ne odmor. More je bilo hladno tako da ga nismo u moru kupali vise od 5 do 10 minuta. Punili smo mu bazencic, ali u njemu je isto hteo da bude samo desetak minuta, posle izlazi, puzi po pesku, stavlja ruke i kamencice u usta a mi jurimo za njim. Krevetac u hotelu mu nesto nije odgovarao pa je i jako lose spavao. Cesto je i spavao u 17 kad je bezbedno sunce za plazu, a u 19 sunce vec zalazi pa nam se ne isplati da uopste idemo na plazu. Za vreme obroka bude miran 10 min, posle se unervozi, pocinje da vristi i mi samo strpamo u usta na brzinu sta imamo i idemo.. Tako malo dete mora da se cuva od sunca, ali do 11 i od 17 ima zapravo jako malo vremena za boravak na plazi, jos ako se potrefi da u to vreme zaspi u sobi, ceo dan provedemo u hotelu.

Razlicita su deca i uskustva ali moje je misljenje da beba u tom uzrastu bas nije za more, jer vec je velika da nece samo da sedi tamo gde se postavi i bude mirna, nego trazi aktivnosti, hoce da puzi i istrazuje, a opet nije dovoljno velika da se sama zaigra neceg sa koficama bazencicem itd. pa i ne dozivljava sad neku srecu na moru kao starija deca, ni ne zna gde je.. a roditelji se napate. E sad, druga je prica ako se vodi neko ko ce pomagati oko svega..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »