Komentari za tekst "Kako se hraniti u prvom trimestru trudnoće"

Komentara
6
Ostavite komentar
Smešno zvuči, ali uvek se setim moje babe koja je kaže jela samo višnje i hleb do četvrtog meseca jer drugo nije mogla da podnese?! Rodila sam troje dece. U prvoj trudnoći sam jako loše i malo jela, u drugoj kvalitetno i više, a u trećoj kao i inače, kao da nisam trudna. Sva deca su zdrava, normalne kilaže, samo sam ja bila konstantno umorna i malokrvna.. Neko jako pazi, pa opet pobaci ili sl. A neko čak i puši pije alkohol, kafu, a beba normalna.. Znam par slučejeva.. Ipak mislim da je zdravlje majke kao i njeno trenutno stanje organizma presudno. Da neko ne shvati pogrešno, ne podržavam loše navike u trudnoći.
U mom slučaju to je bilo onako kako je beba htela :) Tako sam jela samo par namirnica: tost hleb, slanina, peceni krompir, piletina bez soli i bilo kakvih dodataka, pomorandza i ananas. Smrsala 7kg za mesec dana. Trudnoca normalna, sto mi je lekar rekao mogu i da dzogiram ako želim. Rodila bebu ko iz knjige po kilazi i duzini. Ugojila se 14kg. Mislim da je sve to individualno. Kasnije sam jela sve i mnogo voca i povrca. Nista nisam pila od vitamina jer su mi svi nalazi bili odlicni. Tek u 9. sam uzimala gvozdje za svaki slučaj po nalogu lekara iako mi je bio u dozvoljenim granicama
Pre trudnoce sam imala 79, smrsala sam na 72 tokom 2gog meseca trudnoce a na porodjaj sam otisla sa 86kg. Visoka sam 1.80 :)
Jesi li se ugojila 14kg od pocetne kilaze, ili si prvo nadomestila 7kg koje si izgubila, pa onda na to jos 14kg?
Sta najvise preporucujete?jel smem morske plodove nor skampe ali da przim?ja sad sve spremam na mnogo manje ulja kada orzim i jedem i konzerve skuse i tune,jel to sme?hvala!
Za tunu iz konzerve su meni rekli da nije preporucljiva zbog sadrzaja žive, za morske plodove ne znam, ali znam da je preporucljivo jesti lososa, oslića...to je ono sto sam ja uzimala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »