Komentari za tekst "Magična kap: Evo kako kolostrum štiti bebu"

Komentara
9
Ostavite komentar
Dobar dan izasao mi je kolostrum na levoj dojci da li bi mogli da mi kazete posto se plasim da li je to lose nesto
kod nas u BiH isti slucaj,znaci ja sam se sa sestrama morala svadjati,umjesto da mi pridje i pomogne ,ona govori daj mi dijete da ga dohranim, ne moze jedino tvoje da place na cijelom odjelu ?!?!?!
I moj sin je dobio zuticu posle manje od 24 h nakon rodjenja i imao je jaku zuticu, koja je prosla posle dva-tri meseca.Mleko mi je nadoslo treci dan nakon porodjaja.Da napomenem da mi sestre mi nisu govorile da stavljam odmah bebu na grudi kako bi mleko ranije krenulo a ja kao prvorotka nisam to znala.
Hvala Bogu evo cetiri dana sam u Betaniji i ni u jednom momentu niko nije trpao bebi dihranu, sta vise trude se i maksimalno pomazu oko dojenja. Sve pohvale.
Takodje sam ovih dana bila u Betaniji ali bebama i te kako daju formulu kao dopunu dojenju .Cak i ako kazes da ne treba,kada odvedu bebe na suncanje daju im.Videla sam svojim ocima.
Nazalost jedina je majka koja ce nakon porodjaja odmah da insistira da joj bebu u prvom satu nakon porodjaja donesu da je podoji i da insistira da bebi ne daju formulu uopste! Niko drugi jer medicinske radnike nije briga. Zato VICITE I GALAMITE DA BISTE DOJILE! To je vase pravo!
O vaznosti kolostruma mozda bi trebalo pre svega edukovati laktacijske sestre u porodilistima koje non-stop uvaljuju dohranu bebama. Mame ne stignu da nahrane bebe kako treba jer su one, nazalost, nalivene adaptiranim mlekom.
zdravo marija mozda ti nesto znas o tome,izasao mi je kolostrum lepljivog oblika na levoj dojci proziran je da li je to znak da je upitanju nesto opasno
Bravo, bravo za komentar, iz istog razloga mi je dete i dobilo zuticu..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »