Komentari za tekst "Šest zabluda o trudnoći u koje se I DALJE veruje"

Komentara
31
Ostavite komentar
Nevjerovatno koliko je ovaj novinar neinformisan pa hrabri žene da rade stvari koje mogu ugroziti trudnoću.
Dobar dan. Za macke je tacno. Celu trudnocu bilo mi je zabranjeno od strane doktora da diram macke i jedem sirovo meso i ribu zbog bakterije koja se nalazi tu. Svaki mesec sam radila test toksopkazme. A i za spavanje u Francuskoj svi doktori preporucuju da se spava na levoj strani jer tada je najveci protok krvi do bebe.
Cijelo vrijeme trudnoće živim i spavam sa mačkom, a toalet joj čistim dezinfekcionim sredstvom sa rukavicama. Možda se to odnosi na vanjske mačke koje se ne kupaju itd.
Kupke nisu dobre zbog povećanja tjelesne temperature koje može naškodit bebi, naročito u prvom tromjesečju.
Ja sam u 8 nedelju imala pobacaj iznenada dan pre toga dobila temperaturu i pobacaj
Malo je kontradiktoran tekst jer sam bas na ovom sajtu čitala o tome kako stručnjaci savetuju da se izbegava spavanje na ledjima. Evo i linka https://www.bebac.com/tekst/spavanje-u-trudnoci-koji-je-polozaj-najbolji-i-za-mamu-i-za-bebu
Što se tiče mučnine i pola apsolutno nije tačno.. U prvoj trudnoći (dečak) baš sam često povraćaja i imala problem sa mučninama, druga trudnoća (devojčica) verovali ili ne ni jednom nisam povraćaja tako da apsolutno netačno.. Što se tiče kupala u kadi punoj vruće vode sam čula da izaziva kontrakcije ta toplota pa ja ipak nebi rizikovala nije mi problem da se tuširam ako je to zbog bezbednosti bebe 🙂
Postoji razlog zašto treba da se leži na lijevoj strani. Kada trudnica leži na desnoj strani ili na leđima materica pritiska određene vene i usporava se dotok krvi do bebe. Ovo je bitno u višim mjesecima trudnoće.
Tako su i mene ubedili, a rodila sam devojcicu. 😀
Ja nemam nikakve simptome i ubedili su me da nosim secaka,za dve nedelje cu znati sta je
Da se klonim macaka, jer po krvnom nalazu vidi da nisam u svom zivotu prebolila neku bolest koju prenose macke, pa da se klonim macaka da nedobijem tu bolest u trudnoci.
Ne znaci da imaju sve macke toxoplasmosu, kucne macke, koje nemaju dodira s drugim mackama i koje imaju uredan wc, nemaju bakteriju.
Ovo za macku bas nije tocno. U 3. Mj trudnoce kada se vadi krvna grupa, dobila sam nalaze. Vadila sam jos nesto osim te krvne grupe, i kada sam nalaze odnjela kod doktorice, doktorica mi je rekla da se klonim
Mislim da je najvaznije biti umjeren u svemu,pronaci zlatnu sredinu!
Paziti na sve,ali ne treba pretjerivati!!
Mačka je prenosilac toksoplazmoze, parazit može da se nadje i na krznu mačke, ne samo u pesku. Ne bih se ja igrala...
Macku ne treba dirati zbog toksoplazme i ostalih bolesti. Macka se lize posle nuzde a posle lize i svoje krzno tako da je sve jedno da li cete cistiti maciji wc vi ili neko drugi kada ona moze imati jaja parazita i razne bacile na svojoj dlaci. a vi samo izvolite mazite mace i naravno kad dosje beba obavezno joj dozvolite da spava u kreveticu jer ipak je to "slatko"
Naravno da dete treba da bude u kontaktu sa zivotinjama,ali kad dovoljno poraste. Postoje maciji paraziti koji kada dospeju u organizam mogu da se aktiviraju tek nakon 10-15 godina. Napadaju mozak i ostale organe. Inace to mi je struka, ne pricam to zato sto sam tako cula, nego zato sto sam tako ucila. Nemam nista protiv da se deca igraju sa zivotinjama,ali sve u svoje vreme.
E sa tim sam se ja borila kada mi se rodila cerkica...msm volim ja mace ali msm da im nije mesto kraj beba... ali neki ljudi( kao npr. moja sestra) su toliko zaludjeni da uopste ne razmisljaju... Znam i ja da se nece otrovati cim joj maca pridje ali dokle god ih maze pa stavljaju rucice u usta po meni ne treba da im preterano prilaze. Takodje nemaju sts da traze na bebinoj posteljini, kolicima...
Sada kada je porasla malo uopste mi ne smeta da se gnjave do mile volje :)
s¿ss
lollipop
Te babske i "proverene" price jedino mogu da odvrate zenu da ostane u drugom stanju, iako nemaju nikakvu naucnu osnovu, cak ni logicnu. Da je tako, sve trudnice bi spavale (naravno, na levoj strani), zivele pod staklenim zvonom i panicno se plasile macaka, i pola nase decice se ne bi ni rodilo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »