Komentari za tekst "Kako se stvara mleko u dojkama?"

Komentara
16
Ostavite komentar
mojoj bebi je za sedmicu 5 mjeseci,doji ali i dva obroka dnevno jede flasicu,imam osjecaj da mi ima sve manje mlijeka,grudi su mi manje nego prvih par mjeseci,jel to normalno da se smanje kad se uspostavi ponuda- potrznja il mi stvarno nestaje. Inace dobro napreduje,buco je pravi,pa me ne brine puno al mi nije jasno zasto ne osjecam onu tezinu nakon nekoliko sati ne doji..
to je sasvim normalno.moje su manje nego pre trudnoce,ne osecam refleks otpustanja niti tezinu cak i kad celu noc ne dojim.a bebac iskljucivo sisa vec 7 meseci,i dobija i previse na tezini.ne postoji merilo kolicine mleka osim napretka bebe!samo doji na zahtev i bice sve ok.
U 22 sam nedelji trudnoce, inace sam imala vece grudi, a sad su mi se povecale za jos dva broja opustile se i pocele strije... Mada to mi nije bitno uopste, planiram da dojim sve dok budem imala mlijeka, ono sto me brine je sto su pocele bradavice da me bole na dodir, da li je to normalno?
Imas lanolin mast u dm-u,proizvodjac je njihova marka babylove. isti je sastav, a kosta oko 300 din. Ja sam je koristila, super je. Inace Mateja sisa evo vec sesti mesec i zaista uzivamo oboje.
Uzmi lanolin multimam.To je kao neka mast,od voska i neznam cega sve.Skuplja je malo,ali traje(1400.00)!Super je stvar.Ja sam pocela da je koristim oko 30te nedelje trudnoce i evo dojim mesec i po i nikakvih problema.Moras je prvo zagrejati pa istisnes na prst malo samo i namazes i bradavice i areole.Dva puta dnevno.
Supa,supa i samo supa..pileca,kokosija nije bitno,ja je jedem svaki skoro svaki dan i imam osjecaj kao da se odmah pretvara u mlijeko😄 Nikakve cajeve za laktaciju nisam pila.Dojim evo 14-i mjesec,samo pojedem pun tanjir supe i za pola sata grudi mi skoce do krajnika😉
Ako je clanak objavljen 22.12.2015. od kud komentari 2009, 2010.???
Sto vise tecnosti i mesa imas da kupis fruktusov caj za dojilje on je ekstra
irena,sto vise tecnosti,mleka,mesa a mozes kupiti i hippov caj za dojilje.ja inace ne dojim bebu ali se izmuzavam sa pumpicom pa joj dajem na flasicu.na pocetku nisam imala dovoljno mleka,a i sad se krpim sa humanom obicno jedan odrok dnevno ili jednom u dva dana ali se ne zalim....kako je bilo na pocetku sad je super evo guram cetvrti mesec sa mojim mlekom!p.s.Nadam se da ti je nadoslo mleko do sad!
Jel neko zna koje dali ima neke posebne namirnice koje treba da se jedu i piju da bi dobili vise mleka?
Crni luk, jednu glavicu dnevno uz neko jelo, i videces :-)
Danijela, bice tesko da uspostavis dojenje bebe ponovo, ali jaka volja i upornost ce ti pomoci u tome. Beba se navikla na cuclu i verovatno ce u pocetku odbijati dojku, ali pokusaj da stavis silikonsku bradavicu pa nakon par sekundi da je sklonis i stavis bebi dojku u usta.
Ja sam imala slican problem i uspela sam. Tvoja beba je sada vec velika,ali nadam se da ce ovo pomoci nekoj drugoj majci slicnog problema.
Ne razumijem svrhu ovih komentara i postavljanja pitanja kada nema osobe da nam odgovori na sve nase nedoumice. Pozz
P.S. Zao mi je sto niko njije Danijeli blagovremeno odgovorio na pitanje!!!!!
Moja beba je stara 3,5 meseci i naucila je puno na ruke znaci neispustsm je po ceo dan kako da je odviknem od ruku.
meni je mlijeko nestalo zbog stresa kada je mala imala 1 mjesec a sad ima 3,5 ponovo mi nadolazi šta da radim?Hranim je apamilom već 2,5 mjeseca. kako ponovo uspostavit dojenje molim pomozite želim da dojim.Hvala
boja beba ima 3,5 maseca i ne jede baš puno samo se dojimo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »