Komentari za tekst "Kako se menjaju hormoni u prvom satu posle porođaja?"

Komentara
14
Ostavite komentar
I ja sam se toga plasila,ali bez potrebe 😁 traje dve sekunde ,meni su koristili mikroklizme nista ne boli niti je neprijatno,samo se opusti😁
Dame, znam da ovo nije tema, ali je nigde ne nalazim, a jako me zanima :( Kako izgleda klistir, da li boli, da li je neprijatno, mozete li mi napisati iskustva i savete u vezi sa tim? Mislim da ce me poroditi na carski zbog teskih problema sa kicmom.
Nemam ama baš nikakvo sećanje da je bilo neprijatno. Bitno je samo “izdržati” što duže pre nego što pojurite u WC, idealno 10 min.
uzasno je neprijatan ,ja sam osetila jak pritisak kada su mi pustili onu tecnost ,posle toga gledas da istrpis sto vise :-)
Ne boli nista, malo je neprijatno, ali se prezivi. Moj savet bi bio da ponesete sa sobom one jednokratne " navlake" za wc, cisto da izbegnete akrobacije sa stomakom u kabini ;) srecno!
Ništa ne boli, u sekundi je malo neprijatno, ali veruje mi da ne primetiš.
Ne boli nista, za dve sekunde te ubace taj gel i nakon toga gledas da izdrzis sto duze i da odes u wc. Nista ne boli, samo ces osecati potrebu da odes u wc. Bez brige
ne boli nista :) nije prijatno,ali stvarno ne boli.srecno na porodjaju :)
Istina, ja sam, kad su poceli naponi- sela. Jedna babica me vraca, suprug govori da slusam babicu. A ja kao opruga. Samo se uspravljam, hehe. Dok nije dosla druga babica i rekla prvoj da me pusti kako mi je lakse. I tako sam se ja sedecki porodila, a da sam mogla cini mi se da bih trcala po sali, casna rec. Cist adrenalin.
Bas tako meni Su rekli lezi na stranu pa okreni se na drugu stranu pa cucni pa vuci peskir..na kraju mi je muz drzo jednu nogu,sestrica drugu a ja onako za obe butine is sve snage se porodim ...posle porodjaja me nije boleli jedino mi je guza trnula I ruke ko da Sam bila na treningu.
OVIM PUTEM BIH SE ZAHVALILA OSOBLJU BETANIJE U NOCI 20.11.2008KADA SAM SE PORODILA SESTRI RENATI KOJA JE SVE VREME NAKON PORODJAJA BILA UZ MENE KAKO MI JE POMOGLA DA SE PORODIM TAKO MI JE TOPLIM RAZGOVOROM ULEPSALA I NAREDNE SATE POSLE PORODJAJA HVALA SESTRI RENATI I CELOM OSOBLJU BETANIJE TRI DANA KOJA SAM TAMO PROVELA OSTAJU MI ULEPOM SECANJU,VELIKI POZDRAV OD GORDANE MICIN IZ NOVOG SADA
Ja sam se porodila carskim rezom.Sta se desava sa hormonima majke i deteta kad je operacija u pitanju a ne prirodni put?
Sigurno je da se u slucaju CR ne odigrava kompletna hormonska sprega. To vazi i za epidural jer bol takodje regulise nivo hormona, tj. kortizol koji se luci prilikom bola utice na sve ostale hormone. Hormoni uvek deluju po principu povratne sprege, jedan utice da drugi pocne da se luci, taj drugi na treci i td. Cim izostane inicijalna kapisla, ili neki od delova sprege, sigurno je i da se proces poremeti.
ovo i mene interesuje
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »