Komentari za tekst "Trudnice, obazirete li se na sujeverne savete?"

Komentara
22
Ostavite komentar
Slatko se nasmijah i ja,svaka od nas se susrela sa ponecim od ovoga navedenog da joj neko rekao!Jos sam ovo cula:Ne sastavljati dvije bebe prije navrsene god,jer ne valja,a razlog ne znaju,ne šišati bebi kosu prije god dana,prvih 40 dana kad kupate bebu vodu iz kadice prosuti u travu il u neku biljku,prvih 40 dana majka i beba spavati sa upaljenim svetlom cijelu noc,ukoliko neko koristi pumpicu za izmuzavanje nikako mlijeko prosuti gdje gazi ljudska noga itd ima jos masu koje sam cula a sve su to nase bake svekrve ostavile i prenose s koljena na koljena,i da to da od zene posle porodjaja prvih 40 dana nista ne sprema kuva jer se smatra da je ona prljava tad,jer je rodila i svasta nesto gluposti svakakvih,kad se zene poradja da ne doziva majku jer joj je porodjaj jos tezi bude,ne znam masu jos tih glupih stvari kojih se niko vise ne pridrzava mozda jesu prije al sad niko!!!
Sve sam to cula vec i samo sam se nasmijala... ☺ inace da dodam jos po nesto...ja obozavam zivotinje pogotovo macke.. receno mi je da ne mazim macke jer ce mi beba prvih 40 dana stalno plakati i slucajno da ne mazim crnu macku jer ce beba imati crne malje.... ooo Bozeeee 😁
Ma da li je ovo realno? Sa mnom su pokušali par puta ove i slične gluposti, ali niko ne voli da vidi trudnu ženu da viče, tako da su ubrzo odustali. Žene, ne dozvolite da vas neko zatupljuje i truje. Mazite svoju bebicu i dok je u stomaku, pričajte sa njom, radite sve po osećaju i što vas usrećuje. A svakom ko pokuša da vas mrači otvoreno recite da odjebe. I svi srećni ^_^
Meni su rekli da ne smem da se šišam u trudnoći jer tako "skraćujem bebi pamet". Naravno nisam podlišala... ;-)
Haha i meni su to rekli, i nisam poslusala... po tim glupim verovanjima trudnica bi u sustini trebala da se bas bas zapusti da bi sve bilo kako treba... A tek da ne pricam o tome kako su reagovali kada sam pocela da pripremam i kupujem stvari za bebu...tu mi je receno kako sam nenormalna, ovakva onakva,kako cu da nesto time izazovem da se lose desi bebi. uzas. a mi evo jos malo pa stizemo, hvala Bogu na uz sve super, beba napredna, sve odlicno. Tako da ne vidim da sam nesto uradila lose time sto ne postujem i ne verujem u te gluposti!
Ovo čujem prvi put...baš je hit 😂
A ako je tačno, bome su se mame masovno šišale i to na ćelavo, pogotovo onima koji to šire dalje 😄
:) e ovako...stomak mi je bio "sirok", povracala sam,sedela prekrstenih nogu,isla na sunce,mislim da sam i poruznela,porodila se nekoliko dana posle termina...i gle cuda rodila zdravog decaka teskog preko 4kg...i da gledamo se u ogledalu i vec uveliko pricamo mama,tata,baba,deda,ne...i ako imamo tek sest meseci,i ne okrecemo odecu naopako,ne nosimo crveni konac a svi nam daju komplimente i hvala Bogu nikad nas niko nije urocio...ne verujemo u to...jednom mu je moja svekrva obula carapicu naopako jet njena cerka tako radi svom detetu,ja nisam nista rekla samo sam mu obula kako treba i ona je shvatila tako da to vise ne radi...
Žao mi je žena koje se pridržavaju bilo kakvih sujeverja, što same od sebe što zbog pritiska okoline.
Ne prati kosu i ne okupati se 40 dana posle poroda?! Ne želim verovati da iko to uopšte radi. Higijena je najvažnija posle poroda, i pola je zdravlja. Odakle ikome ideja da nastavi da zagovara takav način života?
Ne voditi dete van isto toliko?
Moj sin je 10. dan izašao u mini šetnju ulicom, na svez zrak, i on i ja. Kako izdržati zatvoren u kući, na koga to dobro utice?
Nema crveni konac, ne pljujemo po crnim mačkama, jer ako ti ona predje put, to je znak da životinja negde ipak ide :) ;) i da ne nabrajam dalje, nema tome kraja.
Većina tih stvari se praktikovala davno kad je možda imala nekog smisla, jer se zivelo drugačije i možda je imalo neku svrhu ali sada može samo da odmogne.
Uzdam se u pozitivno mišljenje, ljubav, uživanje, svez zrak, prirodu, pružam mom detetu sve što mu je potrebno, pa i ako nisam fanaticki vernik mogu reći da se uzdam i u Boga a ne baba rogu.
Žene, rodite svoje andjele, pruzajte im masu ljubavi i nježnosti, vodite ih van, slobodno se kupajte da mirisite svojoj mrvici, ne budite robovi zaostalih i iskrivljenih mišljenja i volite, volite i budite slobodni u svome umu i takva će vam i deca biti ❤
Strašno. Nisam sujeverna i ježim se od ovih zatucanih praznoverja.
Svaka trudnica sama po sebi brine za svoju nerodjenu bebu da bude ziva ,zdrava i prava... grozni su mi ljudi koji te jos dodatno opterecuju sujeverjem i glupostima...Verujem samo sopstvenom osecaju i doktoru... Ljude sa primitivnim savetima otkacim na ruzan nacin za manje od sekund...
Haha...Verujem da ce svaka trudnica reci ,ma ajde molim te,a isto tako se 50% pridrzava toga....A ima istine....
Sve su ovo smesne price ...Bog je jedan on nam je darovao sve i treba verovati u njega...
Sve su ovo smesne price ...Bog je jedan on nam je darovao sve i treba verovati u njega...
Toliko mladih a zatucanih u mojoj okolini...Sujeverje odlika primitivizma.Stalno dobijam savete i nesvesno prevrnem ocima da ne bih dolazila u raspravu,i to se ispostavi kao odlicno resenje. :)))
au boze pa moja beba ima 3 nedelje niti ima crveni konac niti mu oblacim nesto naopako ma bukvalno nista nemojte da verujete u to!!!!!
Najgore od svega je kada ne poslusas savet majke, svekrve, tetke, bake, pa se one naljute jer ne brines o bebi kako treba, nego sve radis kontra.
Jel mogu ja da uzivam u SVOJOJ trudnoci bez predrasuda i sujeverja ili moram da se strecam na svaki korak?
Kada bih obracala paznju na sve ove stvari, ne bih mogla da se opustim u trudnoci sto je mislim mnogo gore i za bebu i za mamu od ovih navedenih stavki. Ja mislim da ono u sta ja verujem da to utice i na mene i na bebu, i zato svaka trudnica treba da salje pozitivne misli i ljubav svojoj bebici a ne da se opterecuje da li je digla ruke u vazduh kad joj se nesto prijelo ili stavila crveni konac na ruku :)
Polovinu ovoga kao da je moja svekrva rekla. :-)
hahaha i moja, samo sto ja ne verujem u ove gluposti i mrzim ljude koji ne zele da zive u danasnjem vremenu nego se i dalje vode nekim glupostima! ja koliko znam vera u Boga i sujeverje nikako ne idu zajedno... a ni jedna svekrava, baba nece da te posavetuje da odes u crkvu ali zato da vezes crven konac, da jedes za dvoje,da ne prostires ves posle 18h (zato sto tada izlaze zle sile :D )i ostale gluposti, e to ce sa zadovoljstvom i kada im se suprostavis ti nisi ok, ti ne brines o sebi i o bebi. strasno. I zao mi je devojaka i zena koje veruju u ove gluposti. Mozda se to nekada postovalo ali danas u 21.veku i u mojim godinama ne zelim da dopustim nikome da mi zatupljuje mozak, niti sutra moje dete. Zasto opterecivati mozak nebitnim stvarima, kada mozes uzivati u trudnoci? Zivite u sadasnjem vremenu i uzivajte, ne opterecujte se glupostima od pre 50 godina jer tako kazu da treba, a kada ih pitas zasto dobijes odgovor, ne znam al tako kazu! :)
Ne mogu reci da je zla kad nije. Samo je sujeverna.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »