Komentari za tekst "Hranu iz porodilišta poslužite u skupštinskom restoranu"

Komentara
40
Ostavite komentar
Ma neka nam naplate hranu po cenama u skupstinskom restoranu...ja nemam nista protiv. Najteze mi je palo sto nismo dobijali sveze voce I povrce, a porodila sam seu julu, kad je bilo svega
Upravo sam u Visegradskoj. Juce za veceru (u 17h) kasika pavlake, 1 jaje, 1 jogurt, parce hleba. posle 15 sati (u 8h) bez obroka dorucak: mini puter, marmelada, solja mleka i parce hleba. Obroci su lose rasporedjeni 8-12-17 i posle do jutra nista, a ima zena na antibiotskoj trerapiji gde bi trebalo jesti pre leka. Da ne pricam o dojenju - treba napraviti od neceg mleko. Uzina o kojoj pricaju je casa jogurta ili tetrapak soka od jabuke 0,2l. Kaze mi sestra sto ne slikas. ja joj odgovaram nisam stigla koliko sam brzo pojela.
Cuj u Kragujevcu dobra hrana, slatko sam se nasmejao.
Ja kao otac koji sam pratio dete na operaciji krajnika nisam imao problem sa crevima pa sam opet dobijao "hranu" koju smo jedva jeli kcerkica i ja.
Napominjem da sam ja svoj boravak placao dodatno po danu boravka.
Gledam ove slike i zamisljam kuvaricu koja baca kasicicu pekmeza na tanjir i misli u sebi: "eee jadne ove porodilje, sta jedu..." :)
Ja se jos uvek nisam porodila, ulazim u deveti mesec tako da ne znam kakva ce me situacija snaci u porodilistu, Narodni front, Beograd. Ono sto mogu da kažem je to da sam bila jedan dan tamo u dnevnoj bolnici za trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom i da je sve bilo za pohvalu. Sve je čisto, uredno, lepo i novo. Hrana je bila super, ja nemam sta da im zamerim. Cak su i zaposleni tamo ljubazni. Mi smo svi navikli na maltretiranje i neka losa iskustva tako da kad se desi ovako nesto, prosto smo zaprepasceni. Nadam se da ce iskustvo biti pozitivno i kad se porodim. Pozdrav svima :-)
Ja sam se porodila u Frontu pre 12 dana, i nemam nijednu zamerku, cak sam jako prijatno iznenadjena i ljubaznoscu i higijenom, a i hranom. Tri redovna obroka plus dve uzine. Nekad cak ne stignem ni da ogladnim, a oni vec posluzili hranu. :-) Srecno!
MOJE ISKUSTVO IZ NIŠA-S obzirom da sam se pre vremena porodila, u porodilistu smo proveli 10 dana i svaki dan hrana je bila ista:
DORUČAK: 5keksa i šolja mleka ili čaja.
RUČAK: šolja griza i kašika krompir pirea.
VEČERA: 5keksa i šolja mleka ili čaja.
Inace meni se nije promenio vec 30 godina, isto to jela je i moja mama kada je mene donela na svet...
Evo da i ja ostavim komentar za hranu koja se služi porodicama. ja sam majka dvoje dece i nisam se porodila u Srbiji jer živim u Nemačkoj,ali tretman trudnica i porodilje na osnovu nog ličnog iskustva ovde je fenomenalan. Hrana je bogovska,imaš kafu,toplu čokoladu,čajeve to po ceo dan,a o obrocima da ne pričam. U sobi su po dve majke sa bebama i imaju svoje kupatilo,i nešto što je mene odusevilo je wc šolja sa tusom i fenom da te opere i osuši posle. Sve ovo je u sklopu bolnice i ja nisam ništa platila. Osoblje da vam ne pričam,sve su ljubazne i kad god ti nešto treba možeš da im pozvonis kad god hoćeš uvek dolaze posle par sekundi. A da ne pričam za porođaj,gde niko ne viče na tebe nego te tretiraju kao princezu. Za dalje neću ni da pričam. moj suprug je prisustvovao oba puta na porođaju i to je normalno. Mi nikad ne možemo to da dostignemo ali i ne treba već da se malo potrudimo oko trudnica jer nam one živote rađaju. oni se žale na pad nataliteta a ne zaviruju u bolnicu da vide kakvo je stanje i kako se tretiraju te žene.
Xaxaxa gde ovo ima???Ja sam u Nisu decembra 2013 jela SVAKOG DANA keks i caj , rucak PIRE....xaxaxa kakav hleb, virsle...
Dva puta sam se porodila u Betaniji,što se hrane tiče nije kao hotel sa 5 zvezdica ali je jestiva i po meni kalorijski sasvim zadovoljava.Smešno mi je što postavljate fotografije iz Švajcarske i slično pa znate li koliko košta njihov bolnički dan.Koliko para toliko muzike.Mislim da svako od nas može izdržati koji dan takve hrane a kod kuće neka jede organsku...ako ima od čega da je kupi.Problem nije hrana već nedostatak lekova,kineski kateteri i braunile,što lekari i babice improvizuju da urade svoj posao a dobijaju plate takve da im je i kod kuće meni kao bolnički.
Evo i mene koja sam sa obe strane ove priče. Tačnije zdravstveni sam radnik i prošle godine sam se porodila..... Istina je da kupujemo sami uniforme i da nam obuća i ne spada u zvaničnu uniformu sve dok nas ne kažnjavaju ako nismo adekvatno obuveni, a niko nam ne nabavlja ni uniforme ni obuću. Istina je da smo mizerno plaćeni istina je i da su obroci ukinuti na dežurstvu, ALI istina je i to da sve to nema baš mnogo direktne veze sa ovom temom. S druge straneja se prošle godine porodih carskim rezom na GAK-u i bila bi srećna da mi je neko prva četiri dana dao nešto da jedem. Da me ne shvatite pogrešno, ZNAM, da se posle teške operacije sme jesti samo tečno i kašasto i to ako su proradila creva. Moja proradiše i sve što sam četiri dana dobila da "jedem" je šolja čaja..... Tako da zaista mogu da kažem da ta situacija ima veze sa lošim ekonomskim stanjem zdravstvenih radnika samo utoliko što su i za jedno i za drugo odgovorni isti ljudi a to su upravo oni koji su prozvani na samom početku..... Zato vas podržavam 100%
Ja iz ovih prethodnih komentara koje citam sticem utisak kao da sam se porodila u nekoj drugoj zemlji a ne u Srbiji? Pre pola godine sam se porodila u Zemunskom porodilistu, hrana je bila za 10 + ! Svaki dan nesto drugo, raznovrsno, i supa i corba i meso i pomfrit i salate ma sve kao kod kuce. Porodilje koje su bile u apartmanu koji kosta samo 2.500 rsd su mogle i da biraju. Imale su meni sa cetri vrste obroka i svako jutro dodje servirka i zapise sta zeli za dorucak, rucak i veceru. Ja koja jedem kao mecava bila sam sita svih pet dana i to bas, bas.
Imam ,nažalost, ogromno iskustvo vezano za bolničku ishranu, majka sam četvoro :) dece, paradoks, a i hronični sam bolesnik od pre 2 godine, pa mi je bolnica postala mesto koje redovno posećujem :( . Dvoje dece i jednu operaciju sam rodila/imala u mom rodnom Beogradu, dvoje dece i jednu operaciju u Aranđelovcu gde živim, a niz medicinskih zahvata uključujući i trostruko spašavanje života nakon tri embolije pluća u Kragujevcu. Jedino Kragujevac ima fantastičnu hranu sa sve desertom posle ručka, bez žurbe, svakodnevna vruća supica ili čorbica ala Zlatibor, punjene paprike, sarma, paprikaš sa junećim ili pilećim mesom, ma sve moguće! Plus odvojen meni za dijabetičare i.... Uvek se prijatno iznenadim u sopstvenoj neprijatnoj situaciji.
Sramota je kakav je stav ove države i prema trudnicama i prema porodiljama! Svaka čast za tekst!
Podrzavam, ovo je skandalozno sta se jede. Srecom nisam bila primorana da odrzavam trudnocu u porodilistu, ali i onih par dana nakon porodjaja su mi dovoljni za ceo zivot. Majke se ne zale jer su preokupirane drugim vaznijim i daleko lepsim desavanjima, ali stvarno situacija mora da se promeni.
Podržavam, apsolutno, da se poslanici i trudnice, zbog sličnih nutritivnih potreba, snabdevaju hranom iz istog centra!
To je to! Svaka čast ! Nek jedu oni koji su i "servirali" !
Podržavam inicijativu! Ishrana u
porodilištima je zaista katastrofa. Porodila sam se pre mesec i po u Niškom porodilištu, naravno moji su donosili mi hranu. A meni je sadržao sledeće: za doručak smo dobijale 5 keksa i toplo mleko, ručak dve kašike pirea i griz, a za večeru 5 keksa i hladno mleko. O drugim stvarima da ne pišem, nije tema ali ništa bolje.
Moja podrska za serviranje ministrima i poslanicima sa posebnim insistiranjem da je probaju ne mogu reci gospoda Vucic i Nikolic ove odvratne i nezdrave hrane ikome a kamoli porodiljama i trudnicama. Rodila sam dvoje za vreme ankcija i bilo je jos gore. Dokle? Volela bih da prikazem sta se i za koje pare jede u skupstinskom i ostalim 'povlascenim restoranima! Ali ono sto me je i vise od ovog prizora pogodilo su neki komentari na sliku od pre neki dan, tanjir sa pola parceta salame i viljuskom1 Zene su pisale protiv sebe sledece: "Pa nisu u hotelu, ja sam rodila dvoje pa nisam kukala. sta bi one htele, glume princeze i slicno" sto me je totalno porazilo. Sa kime zivimo, dobro je gde zivimo.
Svaki dan sam morao zeni da "svercujem" hranu skrivenu medju peskire i mrezaste uloske posto je zabranjeno unosenje hrane spolja porodiljama a ni jedna nije mogla da jede splacine koje im serviraju pa su svi muzevi radili isto. Tako sam se opustio i jedan dan su mi virele, ne secam se vise, ali mislim da su banane, sto je cuvar primetio i zabranio da ih ponesem.
Ostali utisci iz porodilista su bili odlicni, sve sem te jadne hrane..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »