Komentari za tekst "Čarobne fotografije: Magični trenuci dojenja"

Komentara
25
Ostavite komentar
Predivnooo..🥰🥰🥰
Draga Jelena, skroz je u redu dojiti bebu na javnom mestu, u gostima i sl. jer je beba prioritet ali nemojte zaboraviti da iste te grudi treba da koristite i sa muzem u 4 zida, mimo tog deteta, dojenja i ostalog.. stoga sigurno ne bi trebalo isticati primitivizam i izbaciti sisu (koristicu zargon) ispred tate, ujaka, brata, komsije, drugaricinog muza svekra itd... zasto? Prvo jer niste krava pa da mora da bude otkriveno vec za razliku od zivotinja imamo izbor da budemo malo vise emancipovani a drugo, i sam cin dojenja je intiman a kamo li grudi. Budimo emancipovani a ne primitvni i banalni. Postoji pristojan nacin za sve. A ako mislite da ste bas vi posebni zato sto dojite, niste. To bi trebalo davbude nesto prirodno, bez da budete vulgarni.
Ne shvatam sta je tu problem.Dojim gde god se zateknem,u gostima,kaficima,parkovima.da umem i hodajuci bih dojila.Ni ne pokrivam se.Realno niko se ne stidi da jede van kuce,a treba da se stidimo da nase bebe jedu.Kome smeta ne mora da gleda.
divno :-):-):-)
Pa ne mogu sebe zamisliti sa izbačenom sisom na sred ulice nikako!!! U osmom mesecu sam i dojicu.
Ne moze da se zamisli moze samo da se dozivi, predivno
Ovde, izgleda, pored onih koji podrzavaju dojenje, ima dosta neuzivalaca umetnosti. Zasto poredite zutu stampu i magazine koji prikazuju golotinju radi golotinje, sa idejom umetnice da najlepsi akt u majcinstvu prikaze na svoj nacin? Kao i u knjizevnosti, ikonopisanju i vajarstvu gde se zivot izrazava u najlepsim momentima, tako je ova fotografkinja prikazala prirodnost u vreme kada se sve izvestacilo.
Sto kaze moj prijatelj: ,,Danas mnogi ne znaju da kad se deca rode, ne trce odmah u Mek po uzinu, vec to rade na majcinim grudima." Naravno, gde god se nalazili.
Svakako sam za dojenje,i ja svog sina dojim.
Do sada nisam bila u prilici dojiti ga na javnom mjestu (tek nam 2 mj.) i iskreno ne znam kako bih to i uradila,kada ga u toku podoja barem 2x moram podici da podrigne,pa u svemu tome jos paziti hoce li mi sisa sjevnuti na svjetlost dana :)
Ja sam ipak za to da se majka pokrije ili skloni malo u stranu,barem je meni tako ugodnije.
Dobro, znamo da je dojenje najzdravije, nema potrebe svaki cas da kacite gole zene kako doje. Ovde se prica o dojenju i ne razumem zasto zena mora da bude gola ili polugola. Uostalom ko hoce da doji dete, dojice ga a ko nece, nece ga dojiti i kraj price. Svako odlucuje kako misli da je najbolje za njegovu decu.
odvratne fotografije. podrzavam dojenje, ali cemu ovakve fotografije? moje dete ima 15 meseci i jos je dojim, ali to je nasa stvar. a ne da se pokazujem naokolo polugola.
I da mi se ne svidja,nikad ne bi rekla za majku i dete da je odvratno!Ti si izgleda malo pobrkala pojmove,a i ovo je izlozba!
divno...i mene je moja mama dojila 3 i po god., a da je majcino mleko najzdravije dokaz je taj da nikad u zivotu (27 god) nisam primila nijednu injekciju, niti sam bila bolesljivo dete. Sad sam ja u 7. mesecu trudnoce i imam u planu da dojim bebu sto duze mogu..
Mene je mama dojila deset dana i nikada nisam primila injekciju niti sam bila bolesljiva (imam 30 godina).Od desetog dana sam pila kravlje mleko. Mislim da dojenje nema preveliki znacaj u razvoju imuniteta. Znam osobe koje su dojene dugo a stalno su bolesne.
Anchy, draga, opusti se ;-)
Najbolje do skole da ga dojis.
Malo preteruje! Inspiracija za izlozbu je dojenje? Cemu onda fama oko toga ako je to najprirodnija stvar na svetu?
Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja moje a vi vaše.
Al zato je lepo kad muskarac vidi tudju zeni sa izbacenim sisama i dupetom,a gde se ta ista zena "stidi"da podoji svoju bebu u javnosti!Nikakav ruzan komentar nisam ostavila!Ali gledajte malo dalje,videcete svrhu ovakvih tema!
Marija, sa time da me ne poznajete i ne znate ništa o meni, ne pišite ružne komentare na moj račun!!!
Kao prvo: ja podržavam dojenje i ja ću sigurno dojiti (ako sve prodje kako treba).
Kao drugo:što se tiče propuštanja u redovima, bolje da ne pričamo o tome, kakve sve ljude srećem svaki dan, ne želim da komentarišem...
Kao treće: nisam ja pisala o tome da treba da ostavi bebu da umre gladju, ja samo pišem o tome da žene vade sise na svim mogućim mestima, a svi muškarci, razno razna deca i ostali gledaju i kad u nekim situacijama to nije prikladno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »