Komentari za tekst "Saveti babica za lakši porođaj"

Komentara
23
Ostavite komentar
Sve zohvale ovog sveta doktoru Nebojsi Zecevicu GAK NARODNI FRONT!!!
samo smireno,slushajte babice i stvarno nema potrebe za sramotom....pricham iz iskustva jer sam ja na porodjaju povracala,drhtala,tresla se i klistir je proradio tek na porodjajnom stolu i to pred muzem...inache sam jako stidljiva osoba,ali u tom trenutku samo gledate da sve prodje kako treba,da se beba rodi shto pre i da bude zdrava.Babice su me podrzavale stalno i brinule o tome da se ne sekiram zbog "nezgode".Srecno svim buducim majkama.
Porodila sam se pre tri meseca u Kraljevackom porodilistu i prezadovoljna sam.Porodjaj mi je indukovan,bolovi jesu bili uzasni,ali zahvaljujuci mom doktoru sve se jako brzo zavrsilo i to je najlepse iskustvo,ne moze se opisati.Jedva cekam da to opet dozivim. Naravno moram da pohvalim i babice,koje su mi ispunile svaku zelju,kvasile mi usta,pomogle mi da se okrenem,ustanem,ma stvarno su predivne i nadam se da ce me i sledeci put poroditi babice Draginja,Sladja i naravno najbolji doktor Novica!pozdrav svim mamama i trudnicama
Haha bas bih volela da vidim reakciju u nasim porodilistima kad bi im zena rekla da ne prihvata indukciju, lezeci polozaj, epiziotomiju, secenje pupcanika odmah po rodjenju itd. Ko jos ovde ima vremena za to? Bitno da pokretna traka ide sto brze!
nikakvo sedenje,ustajanje nije dozvoljeno,bar ne u subotici,a ni voda. ukljucena sam bila na indukciju u 7h ujutro,a vodu dobila tek u sobi u 18h,sreca pa su me ukljucili na infuziju pa je osecaj zedji nestao. a o tome da su me vracali u krevet kad god bi krenula na toalet nakon onih predvidjenih 30min.nakon klistira,o to me necemo...a mebi iskreno vezbe disanja nisu pomogle meni je drugi nacin disanja pomogao da ostanem smirena.
da li je nekoga babica poradjala u kuci? Kako ste prosli?
Kakav cucanj i polu uspravan polozaj, u Betaniji u pred porodjajnoj sali vas "vezu " za krevet,odnosno ne daju da se ustaje,ja sam povracala po sebi jer mi nisu dozvolili da sednem ili cucnem ili ustanem,kako god,a u sali vezi noge kaisevima:-)
Kakvi doktori i babice, kad dodje porod samo od sebe ti dodje sta treba raditi iz iskustva kazem. Ja sam se porodila u Sloveniji i sve ti govore i kako i sta, i stalno sede uz tebe i prate tvoje stanje, ali kad naidje nemislis uopste na babicine reci nego na dobro svog deteta i sve samo ide od sebe. Meni je najvise pomagalo sto mi je muz bio pored mene i odma mi je bilo puno lakse. Ali sve to brzo prodje i sve zaboravimo cim nam nase bebice stave u ruke.
Ja sam se porodila u Somboru i mogu vam reci da nemam ni jedne primedbe na porodiliste,a ni na osoblje koje radi u njemu! Babica Jelena koja me je porodila je predivna...vecinu stvari oko disanja i napona sam naucila u skolici za trudnice i to mi je pomoglo,ali njena smirenost i strucnost su mi zaista mnogo znacili!Dok sam imala bolove ona mi je masirala ledja,kvasila usta...i dok se nisam porodila nije se odvojila od mene! Iskreno,svakom bih pozelela porodjaj kao moj...
i ja sam se porodila u somboru i potvrdjujem sve :-)
Nema smisla! Preuzmete neki inostrani clanak, prevedete ga i samo nas podsecate na tuzne uslove pod kojima se poradjamo! Bar je u Novom Sadu tuzno! Kakvo stajanje, kakva gravitacija, da ne spominjem pilates loptu! Jedva sam ih dozvala kad su naponi poceli, tj.pozvala ih je koleginica od kuce tel.koju sam ja krisom okrenula jer sam videla da je vrag odneo salu! Kad su me posle 5h napokon pregledali, bilo je "brzo na sto"! U NS-u moze samo psihicka priprema da ti pomogne i Bog!
Isto sam pomislila kako se clanak ne moze primeniti na Srbiju.
Vase iskustvo zvuci strasno. Ne znam od kada je... ja sam se porodila u Betaniji pre nepuna 3 meseca i mogu da kazem sve najbolje za svo osoblje. Konkretno Vesna, babica koja je prisustvovala mom porodjaju mi je puno pomigla. Izuzetno smirena, posvecena i moram reci draga zena.
Ja sam napinjanje naucila na vezbama u domu zdravlja i kad je doslo do napona uglavnom sam znala sta treba da radim i kad gresim gde gresim! A sto se tice nadzora lekara dok traje otvaranje, pa to traje dugo, pa je normalno da te ostave i obilaze na neko vreme, a kada su dosli naponi, zvala sam ih i oni su svi bili tu u roku od minut... Naravno, ja sam se porodila uz epidural i svima bih to savetovala, jer, izmedju ostalog, ostaje ti snaga da izguras bebu sto brze...
Epidural je za kukavice. Moje misljenje!!!!
znate li vi za bilo koju ustanovu u Srbiji gde se dozvoljava porodjaj od strane gore navedenih babica i lekara u uspravnom ili cucecem polozaju????
pri drugom porodjaju bolove sam dobila,nocu u 2h,odmah na tri min,posle pola sata - 45 min posle pregleda na prijemu ni je pukao vodenjak,najjace bolove imala tokom tusiranja posle klistira,tako da sam sve vreme stajala,hodala,prosto radila sta se radi u tom tren... na sto sam legla oko 4h,vec sam bila kompletna!!mada su me i tad stavili na indukciju... medj na kraju ipak je bio carski,jer je beba bila u losem polozaju. prvi porodjaj kompletno indukovan dok sam lezala(bila sam otv pola dlana,ali bez kontrakcija) ludilo od bolova!!! prirodni bolovi dok se stoji,seta ne mogu da se porede sa indukovanim pri kojima se lezi....zato ako mora indukcija,treba i epidural,ako moze sto odsto prirodno,onda ne brinite! i mislim da bi muzevi trebalo da budu sa suprugama u sali jer mozda se tako promeni odnos prema zenama!
koliko znam Pancevacko porodiliste ima mogucnost slobodnog kretanja u toku porodjaja kao i pilates loptu
Da... Sažem se sa tobom! Još ti odmah uključe indukciju i ostave te da ležiš i čekaš. Bar je tako u Novom Sadu bilo meni oba puta, bez obzira što sam drugi put bila otvorena 6 prstiju na prijemu u bolnicu.
jos bih dodala da vristanje i pricanje tokom porodjaja dosta odmaze zato sto je onda protok kisika tezi pa je samim tim teze izgurati bebu.. bar je takoo bilo u mom slucaju..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »